voiajori

Deja obișnuiți cu sumele exorbitante pe care magnații sportului columbofil le „aruncă” în schimbul neprețuitelor înaripate, nu cred că ne imaginam ca sume mai mari decât cele cunoscute (200.000 – 250.000 de EURO) vor fi plătite pentru un porumbel…

Totuși, cel mai mare site columbofil din lume, Pipa.be, demontează această ipoteză mult după ce majoritatea columbofililor din întreaga lume și-au încheiat campaniile de achiziții. Leo Heremans, multiplu campion național al Belgiei, pune capăt într-un mod glorios vieții columbofile, organizând împreună cu cei de la Pipa.be cu siguranță cea mai de succes licitație din istoria columbofilă internațională!

Astfel, cel mai scump porumbel, „Bolt”, s-a vândut în China, bineînțeles, în schimbul sumei de 310.000 EURO!!! Nici porumbelul „Nieuwe Olympiade nu s-a lăsat mai prejos, fiind licitat pentru suma finală de 210.000 EURO! Mulți alți porumbei au depășit cu ușurință bariera de 100.000 EURO, iar sumele cuprinse între 30.000 și 50.000 EURO le putem considera modeste. 🙂

„Bolt”

„Nieuwe Olympiade”

Trebuie subliniat și faptul că România și-a făcut (și încă își face) simțită prezența în această licitație, prin intermediul tandemului Stănescu & Dobre, dar și prin cunoscutul om de afaceri, dl Florea Sorin, pe care îi felicităm pentru noile achiziții și pentru inițiativa de a introduce în țară material genetic de mare valoare!

În acest moment, licitația încă nu este încheiată, iar media este de 6.558 EURO/porumbel și crește semnificativ, ceea ce înseamnă că este foarte probabil să depășească pragul de 7.000 EURO, iar cei 530 de porumbei puși la licitație se vor vinde cu un total de peste 3.710.000 EURO!!!

*Pentru a vizualiza întreaga licitație, click AICI!

Adaugat pe 19 May 2013 de |  | 13,053 views

2 pareri la articolul “PIPA.BE scrie istoria licitațiilor cu porumbei voiajori!”


  1. Sandu Huzu says:

    Aseara la 9 s-a depasit media de 8100 euro pe porumbel. Deci incasaari de peste 4.250.000 euro.Incredibil. Feliciatari domnului Florea Sorin si super-tandemului Stanescu & Dobre. sunt convins ca acesti porumbei vor scrie istorie in Romania in urmatorii ani.
    E o dovada clara ca fara investitii masive nu se poate. De remarcat ca Nieuwe Olimpiade a ramas in Europa (Olanda fiind achizitionat de Hans & Evert-Jan Eijerkampf cu 210.000 euro).

  2. Adrian says:

    Sincer sa fiu, licitatiile de pe Pipa cand le urmaresc (destul de rar) le privesc ca pe un can-can, reprezinta mai mult un fapt divers pentru mine.

    In rest, sumele vehiculate sunt de neinteles pentru un ,,pachet de fulgi”. Sunt de acord ca porumbeii remarcabili trebuiesc diferentiati de restul, cred insa ca s-a ajuns prea departe.

    Nu imi imaginez cat s-ar putea sa coste o femeie, daca chinezul a dat 310.000 pe un porumbel?!