voiajori

In weekend-ul care tocmai a trecut, conducatorii FCPR au avut o intalnire la Brasov pentru a analiza si modifica putin RNS -ul acolo unde s-a considerat ca este necesar si s-au dezbatut si votat propunerile venite din partea membrilor.

Una dintre cele mai importante propuneri a fost aceea de a putea organiza centru de imbarcare la etapele de fond cu doar 20 de membri si de a putea beneficia de clasament cu 250 de porumbei.

Aceasta propunere a fost aprobata, iar din sezonul 2014 vom putea imbarca si beneficia de clasament pe centru de imbarcare la centrele unde vor fi minim 20 de columbofili (si ceasuri) si minim 250 de porumbei.

Asadar, un pas URIAS pentru columbofilii care trebuiau sa se deplaseze zeci de km. pana la centrul unic de imbarcare din judet.

In consecinta, cheltuielile de deplasare la imbarcare si desigilare vor fi mult mai mici, timpul pierdut la imbarcari si desigilari, deasemenea va fi mult mai putin. Pe deasupra, vom putea beneficia si de clasament pe centrul de imbarcare iar o etapa din cele 3 pentru norma la categoria FOND va putea fi centralizata din acest clasament.

EXCELENT!!!

Vlad Fildan!

Adaugat pe 17 Dec 2013 de |  | 7,925 views

34 pareri la articolul “Centru de imbarcare si clasament la FOND cu 20 de columbofili si 250 porumbei!!!”


  1. LIVIU says:

    FELICITARI NOII CONDUCERI FCPR,O REALIZARE FANTASTICA.

  2. flavius says:

    O decizie mai mult decat inteleapta. Nu pot decat sa felicit persoana care a avut aceasta idee nemaipomenita!!! si pe cei care au votat-o.

  3. Alin Rosu says:

    Felicitari noii conduceri!

  4. radu says:

    O decizie foarte buna,este adevarat ca sa aprobat 2 planuri de zbor pe judet la categoria 1 si 2.

  5. Cosmin Milos says:

    Misto dar e bn sa ramana un plan la viteza -demif sau vitezele sa se zboare separat si de la demifond tot judetul
    o parere ar fi sa se ia in calcul si nr de membrii ex
    de la 0-300 membrii pe judet un plan de zbor
    de la 301-600 2 planuri
    de la 601-…3 planuri parerea mea ca ar fi foarte ok
    bafta si sarbatori fericite!si nu uitati de CONCURENTA

  6. Nea Ion says:

    cea mai tare propunere!!!dar ce facem cu campioni care datorita faptului ca nu intrunesc centru de imbarcare ptr.fond sau maraton,trebuie sa mearga in alt judet.iar cand se face clasamentul pe zone,apar mari performeri,cu locul 1 din 10 crescatori,din care 3 nu s-au prezentat cu ceasurile,ptr ca nu au avut porumbei veniti!!!asa da performanta…

    NEA ION, MATEI, CLAUDIU, hotaraste-te dupa care nume scrii.

  7. MACOVSCHI MIHAIL says:

    4 centre de imbarcare, 20 de columbofili, 20 de ceasuri constatatoare, 250 de porumbei si 25 de Km pe sosea intre centrele de imbarcare.
    La cat, Viteza,Viteza-Demifond si Demifond 2 Planuri de zbor.

  8. manu says:

    cred ca e valabil si pentru jd.prahova.Felicitari noii conduceri.

  9. malancas says:

    Un lucru binevenit,gindind in context economic,scuteste de chieltuieli crescatori care au o distanta mai mare fata de centrul unic de imbarcare.As dori sa supun atentiei conduceri urmatorul fapt ,pentru cei ce concureaza cu ceasuri mecanice la imbarcarea etapelor sa porneasca cesurile in timp ce se face imbarcarea ,e foerte dificil sa mai vi si a doua zi sa pornesti ciasul datorita faptului ca fiecare are un servici de care depinde si nu poti lipsi tot mereu .Poate uni vor spune ,daca nu are cineva timp sa renunte ,nu renuntarea e solutia cu cit mai multi cu atit mai bine din toate punctele de vedere.Mentionez ca eu nu posed cias mecanic si nu pot fi acuzat de cine stie ce,dar trebuie sa vedem interesul tuturor crescatorilor .

  10. Petrica Macovei says:

    O decizie inteleapta ce scuteste circa 25 de crescatori
    de facut 4 drumuri de 70 km la fiecare etapa.Ma bucur ca sunt decizii ce vin in ajutorul columbofililor si va doresc Sarbatori Fericite tuturor celor ce au aceasta pasiune.

  11. catalin says:

    E bine daca este bine!
    Dar daca la categoria fond, pe centru de imbarcare, de la 40 de membri, sa ajuns la 20!!! speram ca pe centru de imbarcare la viteza ,demifond sa scazut la 15!!!
    mi s-ar parea normal pentru ca toata romania nu zboara doar fond, ori daca faci facilitati, adica lasi de la tine pentru X,Y, lasa pentru toti COTIZANTII!!!

  12. Cosmin Milos says:

    ptr 2 planuri de zbor sa vedeti cati membrii se pierd din fcpr in jud bz,multi iau drumu frsc ca e gruparea mai mare si protocoale vit-demif…..

  13. alin says:

    felicitari super decizia ati luat cu toate ca nu sustineam noua conducere pt ca deja ati facut primu pas in spre mai bn in fcpr o sa va sustin cu mare placere .va respect pt ce ati inceput sa faceti si mult succes pe viitor

  14. ilie says:

    Este un lucru bun, dar cred ca se va pierde un lucru foarte important si anume: siguranta concursurilor. Conducerea FCPR ar trebui sa trimita delegati de la un centru la altu, prin tragere la sorti, pentru a participa la procesul de imbarcare al porumbeilor si de ce nu chiar si la desigilare.

    • ecobescu says:

      Fara suparare dar cred ca aceasta idee ar insemna mai multi bani pe deplasari a acestor reprezentantzi si nu o vad ca pe o rezolvare o persoana daca se vrea se poate mitui mai ales in romania . Idea mea ar fi ca pentru o suma modica fiecare acociatie ,club sau alta grupare care intocmeste conditiile formarii unui centru sa cumpere din banii cotizantilor o camera video si sa filmeze tot si in cazul in care se sesizeaza vreo neregula acestea din urma pot fi vizionate de CD-FCPR in luare unei decizii . ieftin si practic si foarte transparent .

  15. j.costi80 says:

    Felicitari celui ce sa gindit la acest lucru…

  16. alin says:

    domnule cu siguranta de ibarcare hotul de hot se teme veziti de treaba

  17. petrej says:

    ilie ai foarte mare dreptate cu siguranta.acu se ajunge foarte usor campion

  18. Cosmin Milos says:

    este buna modificarea avand in vedere ca timpu ne preseaza pe toti…era bn daca se putea in ziua cand se imbarca fondul sa se poata imbarca dupa si la catg vitez -dem am castiga o zi
    Ex joi imbarcare fond si vineri imbarcare in tara deja intra 2 zile ,era foarte bine dc puteam imbarca de exm joi sau vineri si la fond si la vitez-dem…orcum succes pe viitor dar cu 2 planuri pe judet idee neinspirata…!

  19. ilie says:

    Era o parare, iar tu daca ma faci pe mine un hot fara sa ma cunosti, eu cred ca tu esti un idiot. La noi la Dolj se stie foarte bine de un caz de furt si planeaza suspiciuni la alti crescatori cu acelasi tip de ceasuri care-si fac ei de ei porumbeii, iar trecutul lor ii recomanda ca fiind hoti. Cand o sa ramana singuri pe centrul de imbarcare o sa fie “macel”. Oricum pe mine ma intereseaza numai maratoane dar e pacat de cei care muncesc cinstit.

  20. filip adrian says:

    Domnule Milos , judetul nostru va avea un singur plan de zbor ; doua planuri s-au aprobat pentru Bucuresti si Ilfov , trei planuri pentru Prahova . Eu ma bucur , atat pentru cei care vor pleca , cat si pentru cei care vom ramane ; in acest fel , toti vom sti incotro sa apucam , fara sa ne mai incurcam unii pe altii sau unii de altii . Cu respect !

  21. radu says:

    Domnule Filip doua planuri de zbor pe judet este pentru toata lumea nu doar pentru Bucuresti Ilfov si Prahova nu mai dezimformati lumea.

  22. Cosmin Milos says:

    Domnule Filip va contrazic , la judetul nostru sunt 2 planuri aprobate la fel in toata tara cu exceptia prahovei care are 3…era bn sa fie cum ziceti dvs dar din pacate nu e….

  23. filip adrian says:

    Am reascultat declaratiile domnului Badea Dorel , si se pare ca , da , fiecare judet va avea doua planuri de zbor ; nu am dezinformat pe nimeni , pur si simplu nu intelesesem , pentru ca exprimarea era destul de anevoioasa .

  24. balan madalin says:

    2 planuri de zbor pe judet,iar pentru asociatiile cu peste 600 de membri sunt acceptate 3 planuri de zbor.

  25. radu says:

    Ok domnule Filip.

  26. Mihuti Alin says:

    Foarte buna ideea celor din comitet , dar as preciza o singura chestie .. la maraton crescator , de ce trebuie sa prinzi echipa de 3 ori si nu de doua cum ar fi normal ? daca la porumbel ii faci norma cu 2 maratoane atunci si la crescaor maraton ar trebui tot cu doua , pentru ca la fond e trei clasari porumbel si 3 echipe prinse … la maraton e 2 por si 3 echipe prinse. . nu e corect !!! luati masuri

  27. Dan Bc says:

    Modificarea cea mai importanta, este obligativitatea unei etape de seminational pt categoria maraton si as maraton! prin acesta masura vor disparea campionii de conjunctura si prin controlul suplimentar de la seminational se vor elimina eventualii campioni care fraudeaza .
    Cred totusi ca era in interesul tuturor sa fie obligatoriu pt as maraton doua etape de seminational si o sa va explic si de ce – ce se va intampla cu un porumbel care claseaza primul maraton de pe zona sa, zboara dar nu claseaza seminationalul si o sa claseze si ultimul maraton din zona sa de distanta, ce categorie va face acel porumbel ????

    Cu respect
    Dan Bc

  28. Victor says:

    Daca nu vroiati discutii interminabile a-ti fi copiat ad literam normele FCI si era super,dar cu cat vor fi mai intortochiate cu atat se vor duce la cupele Europei si la Olimpiada porumbei care nu sunt in primii 3 pe tara,nu cred ca e foarte bine asa,dar avem CD cu oameni noi.

  29. alin says:

    am si eu o nelamurire cuma dica 2 planuri de zbor intr-un judet ca nu inteleg mai ales in prahova deunde sunt eu 3 planuri de zbor mai concret ce in seamna asta ca se va imparti judetul in 3 zone si fiecare zona cu planu ei de zbor separat?

  30. Ovidiu Badea says:

    Pentru Dan Bacau , din interviul d-lui Badea Dorel banuiesc ca la el te referi la maraton nu a facut decat sa mareasca a doua etapa la minim 900 km un fel de semi-national,dar nu sa facut in nici un fel referire la cum se calculeaza punctajul.Daca stii mai multe lumineaza-ne si pe noi.Cu respect

  31. catalin says:

    Dle MILOS ,sperietura cu plecatul la frsc nu mai este de actualitate si nu mai are efect,cu alte cuvinte duca-se cine vrea ,daca se poate pe urmatorii 10 ani!!!
    Aprobarea a doua planuri de zbor pe buzau, adica a cate un plan de zbor pe asociatie AFILIATA ,nu inseamna o divizare obligatorie a judetului ,adica, daca in adunarile generale pe asociatii, cu membrii activi si cotizanti pe 2014 se va propune si vota favorabil protocoale intre asociatii cu zbor comun ,sau partial comun,toti pot juca impreuna.
    FCPR NU A ZIS NU PUTE-TI!! depinde de oameni ce vor!!!!

  32. ion says:

    adica daca ai mai putin de 25 km intre un centru de imbarcare chiar daca iti lipseste 2km nu mai poti face centru de imbarcare . mersi

Spune-ti parerea

*