voiajori

In data de 10.04.2014 in scolile Fanus Neagu si Ecaterina Teodoroiu din Braila, elevii au facut cunostinta cu porumbeii voiajori in cadrul programului Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun! Asociatia Columbofila Danubius Braila a fost reprezentata de Dragomir Viorel Marian – Presedinte si Matei Dorin – membru.

Eleviilor le-au fost prezentate aspecte legate de viata porumbeilor voiajori, atasamentul dintre porumbei si columbofili, rolul porumbeilor in cele doua razboaie mondiale, detalii legate de concursuri, orientarea porumbeilor, viteza de zbor, expozitia nationala si festivitatile internationale. Toti elevii au avut ocazia sa invete cum se tin in mana porumbeii, sa ia primul contact cu acesti atleti ai cerului. Toti copii doreau sa tina in mana un porumbel, sa-l mangaie, sa fie prieteni.


.

.

.

.

.

Au fost prezentate doua filme privind rolul porumbeilor in cele doua razboaie mondiale dar si de prezentare a porumbelului voiajor realizat de Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania.

.

La finalul prezentarii au fost oferite Diplome de Excelenta pentru sprijinirea columbofiliei celor doua scoli si tuturor cadrelor didactice care s-au implicat in acest program, iar noi am avut onoarea de a incrie actiunea noastra in Cartea de Onoare a institutiilor de invatamant.

Cel mai frumos moment a fost cel al lansarii porumbeilor din curtea scolilor. Plecarea porumbeilor a fost insotita de emotia copiilor nerabdatori sa afle cand ajung porumbeii acasa, daca vor mai veni si anul urmator, daca, daca …………..

.

Prietenii de la Ziarul Adevarul si Ziarul Obiectiv de Braila au transpus in pagina emotia intalnirii dintre elevi si porumbei.Pe site-ul Ziarului Obiectiv s-a promovat filmul realizat de FCPR.

.

Activitatea Fascinatia zborului si a naturii constituie feedback-ul excursiei elevilor scolii in Rezervatia Balta Mica a Brailei. Dragostea pentru pasari, natura a elevilor se dezvolta prin exemplul personal si multumim d-lui deputat Marian Dragomir pentru initiativa de a aduce porumbeii in mijlocul elevilor, de a le explica arta ingrijirii lor. Trecerea din planul povestirii in cel al concretului, al apropierii de pasari, de animale fascineaza toti elevii si dorim pentru viitor cat mai multe astfel de activitati de acest gen. – Meirosu Emilia – Director Scoala Gimnaziala Fanus Neagu Braila

Azi, 10.04.2014, in Scoala Gimnaziala Ecaterina Teodoroiu Braila in cadrul Programului Scoala Altfel s-a desfasurat activitatea Sa facem cunostinta cu porumbeii voiajori, in parteneriat cu Asociatia Columbofila Danubius Braila. Au participat la aceasta activitate dl. Director Carnaru Neculai, d-na Inspector Vlad Alina, invatatoare si elevi ai scolii. S-au prezentat filme de prezentare a ale rolului porumbelului voiajor in cele doua razboaie mondiale si in zilele noastre: imbarcari la concursuri, zborul catre crescatorie, festivitatie, etc. Copii s-au jucat cu porumbei iar la finalul activitatii s-au lansat porumbei din curtea scolii. – Carnaru Neculai – Director Scoala Gimnaziala Ecaterina Teodoroiu Braila

Adaugat pe 12 Apr 2014 de |  | 1,645 views

Spune-ti parerea

*