voiajori

In urma cu 2 saptamani UCP Beius, organiza primul concurs de fond cu 450 de porumbei. Site-ul nostru a dorit sa verifice corectitudinea concursului si a trimis un columbofil la locul de lansare. Rezultatul – 30 de porumbei in prima zi, si 50% dintre crescatori cu nici un porumbel sosit.

Anuntam atunci ca vom trimite observatori la fiecare concurs organizat de UCP Beius pentru a fi siguri de corectitudinea lansarii.

22 IUNIE – ZIUA SURPRIZELOR

Azi 22 iunie aflam ca CACAMAKA de Beius organizeaza al doile concurs de fond de la Straubing si ca ….. deja porumbeii au fost lansati in conditiile unui vant din spate.

Nimeni din afara clubului UCP nu a stiut nimic de aceasta organizare, directivele fiind foarte clare sa se faca totul ca nu cumva sa le re-trimita Tunduc pe cineva!!!

Oare de ce exista oameni atat de marsavi incat sa refuze controalele columbofile? Sau cum putem numi acest concurs mascat de care sa aflat abia dupa lansare ?

PORUMBEI PRIPASITI PE LISTELE DE IMBARCARE

Membrii clubului sunt deja extrem de nervosi pentru ca au ajuns rusinea judetului. Sub protectia anonimatului unul dintre ei a declarat:

..O umblat pocaitu dupa iei pruin sate. Unde o vazut porumbei pe casa o intrat sa intrebe – vrei sa bagi si tu la zbor ? da ceva bani ca nu mai are clubul.. Membrii si ne-membrii o venit si-o bagat porumbei numa sa stranga cativa lei,,

I-am zis ca mai am 4 – 5 pan cotet si ca am 2 straini ramasi pacolo, si mi-o zis – ada-i si paia sa facem numaru si apoi facem campionat din doua etape sa avem ce premia la iarna. I-am zis, ma da cum sa bag pe aia doi ca nu-s a mei, –  las ca nu se uita nime pe fise la noi.

25 DE PARTICIPANTI – DOUA CENTRE DE IMBARCARE

Cei asa zisi 25 de participanti au imbarcart culmea pe doua centre de imbarcare. De fapt astfel au fost convinis sa nu cedeze si sa mai trimita odata porumbei crescatorii din Oradea, in frunte cu cel ,,supranumit,, Master of Maraton adica Peto Janosm sub numit acum  ,,ciuca batailor cu copii din Beius,,. Astfel tot o sursa demna de incredere a spus ca a donat 20 de lei sa poata trimite sistemul de imbarcare la Oradea ca aia de acolo sa imbarce si ei pana vine masina. Adica nu mai putin de 7, atentie 7 columbofili fac centru de imbarcare. Daca nu este asa rugam sa ne fie prezentate  fisele de imbarcare a crescatorilor oradeni si cele d ela Beius pentru a vedea orele de imbarcare!!!I

SOSIRI DE ,,POVESTE,, DE LA APROAPE 800 KM

Porumbeii anumitor crescatori au sosit exceptional. Culmea culmilor la acest concurs de PACALEALA primii porumbei vin in localitatea PACALESTI. Dumnezeu nu doarme!

Jugan Razvan are sosiri la doua minute in timp ce Jimon Adrian are sosiri la 12 minute. Domocos Adrain are sosiri la minut in timp ce la Oaie Ilie porumbeii sosesc in stol cate doi odata si la doua ore dupa sosirea primilor porumbei. Cati ati mai vazut asta?

Totoi Raul este mai ghinionist cu doar 1 sosit, in timp ce 11 crescatori nu reusesc nici de data asta sa se bucure de vre-un porumbel sosit. Totusi Raul spune in seara asta cuiva ca ,,lansatorul nu ne-a dat voie sa lansam pana la 7 ca nu era buna vremea,,. In conditiile in care in Germania azi a fost senin si soare toata ziua, probabil ca lansatorul daca a existat nu a acceptat lansare ca nu gasea porumbeii in masina. 225 de porumbei cred ca nu faceau nici zgomot…

Peto Janos este si mai ghinionist. Primii doi porumbei ai lui vin la interval de o ora.  Contraperformata totala fata de supersonicii dela Beius. De fapt un al semna al decaderii totala a fostului campion respectat care a ales sa i-si distruga porumbeii si reputatia alegand un club al minciunii.

Onchis Gheorghe tot din Oradea are aceiasi soarta tot cu o ora intre primii doi, dovedinind ca la Oradea sunt porumbei net inferiori celor in Beius, sau …. ca cei din Beius au baut apa fermecata cu jaratec.

Niry Alexandru spala rusinea putintel avand doar …. 30 de minute intre primii doi porumbei, oricum departe de performantele la minut a celor in Beius. Crescatori care nu cu mult timp in urma inchideau clasamentele REALE ale Asociatia Judetene Bihor cu cate 1 – 2 porumbei sositi in 3 zile.

Complet distrus de ghinion crescatorul Oradean, Dragos Nicu, are cel mai mare interval intre primul si al doilea porumbel adica nu mai putin 2,5 ORE!!! Probabil porumbeii dumnealui nu au apucat nici macar sa miroasa apa fermecata bauta de beiusenii sositi la minut.

STRAUBING DIN UNGARIA SAU DIN GERMANIA

In aceasta seara am luat legatura cu lansatorul de la Straubing. Numele lui este Siegfried Wurm si nr lui de telefon este 00490151-12 87 00 02. Pentru cei care nu stiu locurile de lansare din Germania sunt autorizate de primarii in colaborare cu Federatia si lansatorii sunt desemnati tot de federatie. Nu se poate lansa decat de pe locul stabilit si doar de catre lansatorul stabilit. Nici un crescator nu se duce de capul lui sa vizeze laansari de porumbei.

Telefonic dl Wurm ne-a spus ca azi 22 iunie 2014 nici o masina din Romania nu a lansat porumbei de la STRAUBING!!! Si atunci de unde au fost lasati ?

Coordonatele arata o pozitie de lansare pe langa Kroning un mic sat situat intr-o zona muntoasa de unde nici mentii nu au curaj sa lanseze si astfel nici nu au loc de lansare. De la Straubing pana la pozitia indicata de calculator sunt aproape 50 km aerieni inspre sud.

Intrebarea care se pune este urmatoarea: Daca lansatorul neamt sustine ca la Straubing nu au lansat unde au lansat? Este oare posibil sa fie lansati din ungaria la ora pranzului? daca da si daca sa intamplat asta cum este posibil sa aiba doar 29 de porumbei sositi in prima zi.

Sosirile la minut ne duc cu gandul la astfel de lucruri. Si totusi cele la interval de o ora mai ales la crescatori care candva erau in top ne fac sa cred ca ori au lansat porumbeii separat ori au dus porumbeii undeva in jos de unde porumbeii oradeni au avut mult de facut pana acasa.

CERTITUDINI

Cert este ca o noua pata a rusinii este pusa pe columbofilia romana prin aceasta miscare a UCP Beius, si dorim sa vedem reactiile UCPR la aceasta intamplare. Daca ele nu vor exista inseamna  ca si liderii centrali se complac intr-0 astfel de situatie  rusinoasa. Si atunci solicitam liderilor FCPR Nationali sa refuze orice fel de parteneriat cu UCP.

Pana atunci noi ca si columbofili onesti bihoreni, cerem scuze tarii intregi pentru astfel de episoade si pentru ca Bihorul are astfel de specimene. Speram ca activitatea Asociatiei Columbofile Judetene sa spele rusinea unor astfel de batjocuri la adresa sportului columbofil prin concursuri de anvergura, serioase si corecte

In acelasi timp va asiguram ca ori de cate ori vom sti ca cei de la UCP Beius organizeaza un concurs mai lung vom face tot posibilul sa le trimitem observatori. Din pacate exemplul de mai sus arata ca se pot organiza si pseudo-concursuri in liniste si mascat pentru a nu putea fi controlate.

Adaugat pe 23 Jun 2014 de |  | 2,986 views

21 pareri la articolul “STRAUBING – UL DIN UNGARIA SAU CUM SA FACU UN CONCURS PE ASCUNS”


  1. tehnic says:

    Oare presedintele CNS al UCPR accepta toate aceste minciuni de la clubul de Fond Transilvania Beius ?
    Preadesteptul Vesa merita aceasta purificare el se credea prea destept. Rusine!!!!!!
    Cum pot cativa sa stea condusi de cineva care nu are toate oile acasa? Bine ar fi sa fie controlat mai departe pas cu pas sa vada fiecare ca nu toate sint asa cum le descrie iarna la sedintele cu mici invitati de pe alocuri.

  2. Pirvu Alin says:

    dar de ce sunt sosiri asa spectaculoase???….in constanta am observat ca le-au venit cu 1700mpm…oricum nu conteaza asta …dar ar fi bine in final sa se ajunga la o intelegere intre cele 2 parti(macar sa nu mai va atacati public,cine este incepator si vede aceste articole ce parere isi face despre columbofilie??)…atata raca nu avantajeaza pe nimeni dimpotriva!!!

  3. Calin says:

    Mai, fratilor!
    Eu nu va inteleg de ce va intereseaza ce se intampla in curtea lor. E problema lor. A-ti inceput sa raspundeti la atacurile murdare ale pigeonplanet si incet incet incepeti sa deveniti replicile in miniatura a lui Vesa.
    Multi dintre noi intram pe acest site sa citim lucruri frumoase, importante, constructive. Vreau sa invat columbofilie accesand site-ul vostru si parca citesc Cancan.
    Daca nu ii mai dati importanta lui Vesa o sa va lase in pace. Incercati asta.

  4. Sandu says:

    Domnilor de unde atata rautate?Fiecare ar trebui sa se uite in curtea lui, nu la vecini pt ca nicaieri lucrurile nu sint asa roz cum vreti sa dati impresia.Iar incercarile de discreditare a Multiplului Campion National Peto Janos nu prind la public.Va faceti de rusine cand va luati de el,ce decadere ,ce distrugere de porumbei ati uitat cand l-ati pus in reviste si pe calendrele Rohnfried sa va faca reclama,ati uitat ca va dominat ani de zile la maraton si a facut rezultate in Bihor pe care nu ati reusit sa le egalati si nici nu cred ca veti reusi in urmatorul deceniu.El va ridicat judetul si la pus pe harta columbofiliei si va adus diplome de la Olimpiada iar acum daca a ales altceva incercati sal tirati prin noroi.Respectatii decizia de a va parasi pt tot ce a facut pt Bihor si nu il mai implicati in scandaluri care nu il privesc si nu isi au rostul.Lasati la o parte deviza Cine nu e cu noi e impotriva noastra.

    Sunt destui columbofili in Bihor peste nivelul domnului Peto la viteza, demifond, general, fond. Dumnealui A FOST bun la maraton. Monentan nu apare in nici un top 100 national., indiferent de federatie. Asta e vina dumnealui. Rezultatele obtinute sunt marete intradevar, dar realizate intr-un anumit context pe care il stiti si dvs. Daca nu il stiti desi ma indoiesc reluati clasamentele la verificat si va veti da seama la ce ma refer. A fost un columbofil pe care l-am apreciat ENORM inclusiv dupa ce a luat decizia de a zbura in alta parte. In fine…. treaba lor.

    admin1

  5. Sandu says:

    Aveti dreptate cand afirmati ca sint columbofili valorosi in Bihor dar nu putem compara celelalte categori cu maratonul,mai ales intr-un judet ca al dumneavoastra unde se pune accent pe categoria maraton fata de celelalte categori,un judet cu traditie la maraton.Iar despre fond,femele Olimpia a Dl Peto a reprezentat Romania la Olimpiada la categoria aceasta si inclusiv judetul Bihor.Despre rezultatele facute intr-un anumit context nu stiu la ce va referit,am reluat clasamentele de la maraton inca din 2008 si am gasit concursuri de maraton grele, reale unde Peto a castigat si a fost in fata clasamentului,concursuri fara vant si fara viteze exagerat de mari,concursuri unde nu s-a urmarit ca cineva sa fie avantajat de vant ,ruta sau altceva.Exemplu Wurzburg National 2008 cu viteza la primul sosit de 940 m/min,Peto locul 1,Aldorf 2009 viteza 825 m/min Peto locul 1,Tenelohe 2009 viteza 808 m/min Peto locu 5,Bamberg 2009 viteza 1062 m/min Peto locul 4 si lista mai poate continua pana in 2012 cand a facut o alegere pt care in prezent este hartuit.Daca m-am uitat pe centralizari la Maraton pe jud Bihor din 2008-2012 pe Dl Peto l-am vazut cel mai constant fiind prezent an de an in top 3 iar celelalte nume s-au schimbat an de an.Daca este adevarat ce ati afirmat ca l-ati apreciat ENORM inclusiv dupa decizia luata de dansul,nu ii mai terfeliti numele si nu il mai improscati cu noroi ca nu merita din moment ce a reprezentat Bihorul si inclusiv pe voi la cel mai inalt nivel columbofil,respectatii alegerea si respectatii rezultatele.Ganditi cu capul vostru si nu incercati sa implementati ideile meschine a altora.Cu mult respect!!!

  6. edi says:

    Adica sa intelegem ca daca au zburat etapa Straubing cu 50km mai lung au fraudat ceva? Se vede de la distanta ca sunteti niste oameni rai. Lasatii domne sa zboare unde vor si nu va mai uitati la mizeria din curtea lor ca si a noastra e plina.

  7. Ion says:

    Pt domnii de mai sus:
    Ar trebui sa luati atitudine cand este vorba de fraudarea unui concurs. Dece sa nu stie toata lumea ce fac acesti indivizi? Daca era vorba de o astfel de stire pentru un concurs Fcpr-ist erau vre-o 2000 de comentarii, cam cati membri au ….
    Este incalificabil si inadmisibil sa lansezi porumbeii dintr-un punct mai scurt precizand ca au fost unde trebuie. Ii minti pe toti cei care cred in tine.
    Pentru a ma convinge ca ce se scrie aici este adevarat am sunat lansatorul de la Straubing si mi-a confirmat ca duminica nici o masina din Romania nu a lansat porumbei din aceasta localitate.

  8. un bihorean dezamagit says:

    Nu mai zbor. Astept 2015.

  9. seful says:

    Sandu,ce tot ii dai cu Peto,poate nai auzit de Oros,Tartea,Fildan,mascas,Vancea,veziti de treaba sanducu ca esti in plus.hai fa pasi pe covoras

  10. ghilimele STRAUBING says:

    extras din text; Pozitia GPS indica o padure in mijlocul muntelui.
    Este adevarat am verificat si eu exact asa arata cordonatele si am sunat la Beius sa vad ce se intampla, am aflat ca totusi au dovada video cu masina de porumbei care este urcata sus in munte cu telecabina, locul de unde a fost efectuata lansarea.

  11. CONDOLEANTE Straubing !!!! says:

    AMIN si Dumnezeu cu mila !

  12. un aradean says:

    Peto a fost bun,dar in concurenta cu cine ?
    era cap se afis cind zbura cu crescatorii din spate iar el astepta primul pe prima linie iar cei din spate cu 100-200 km aveau ce astepta.
    Cind a unit tunduc zona 1 de la caras la satu mare si marele campion Peto a dat de concurenta a inceput sa dispara din peisaj afirmand”
    M….. DE CE TREBUIE SE JUCAM NOI CU TOTE ZONE ?
    NU ERA MAI BINE CAND JUCAM SINGUR SI EU ERA TOT CAMPION ?
    SAU MAI BINE REZOLVA SA JUCAM NOI BIHORUL CU CEI DIN SPATE ZONA 2 SI 3 CA SA IESIM EU IAR CAMPIONI.
    Peto fugea de concurenta ? da da da.
    Campioni adevarati sint cei care au ramas sa joace in concurenta adevara pe judet si pe zona
    cei care au fugit la non name au devenit si ei non
    name
    Voi astia care tineti apararea hotilor am un cuvint la voi
    CORB LA CORB NU SCOATE OCHII,HOTUL LA HOT TINE TIRA.

  13. 80% pierdere says:

    Pe fostul campion Peto il batem de vreo doi ani mai toti.

  14. scarf says:

    aici se potriveste din plin vorba: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia..

  15. unu' says:

    Rade ciob de oala sparta…sau cum hotii striga hotii. Sa furi la porumbei este acelasi lucru cu a baga mana in buzunarul cotizantului!

  16. CONDOLEANTE Straubing !!!! says:

    Cine a dat aceste detalii despre concursul Straubing sa continue tot asa ca o face foarte bine. Astept etalii si de la urmatorul concurs in cazul in care va mai fi binenteles.
    O intrebare pentru cei implicati cu lansarea, copacii din padure nu au incurcat acei 227 de porumbei in momentul cand au fost eliberati ?

  17. Sandu says:

    Dl Tunduc daca intradevar sinteti Dl Tunduc va faceti de rusine cu ce scrieti.Intamplarile care le prezentati aici sint povesti care isi au locul la gradinita, povesti de copii fara o baza solida.Oricine poate sa pretinda ca sa intalnit cu Peto si acesta va facut hot pe dumneavoastra sau pe ceilalti colegi la fel cum oricine poate sa pretinda ca sa intalnit cu dumneavoastra iar dumeavoastra iati jignit si facut hoti pe nu mai stiu eu cine,daca intelegeti ce vreau sa spun.Povestile sint doar povesti iar faptele sint fapte.Nu am vazut nici un interviu sau un comentariu pe net dealui Peto unde va facut hot pe dvs si pe colegii dvs dar am vazut in schimb comentari si articole unde dvs duceti o campanie de denigrare si de hartuire a lui Peto lucru care nu va face cinste deloc.Daca vreti sa insinuati ca iati facut reclama ca lati pus pe calendar iar va faceti de rusine si va si spun de ce,lati pus pe calendar sa va faca reclama la produse sa va creasca vanzarile ca doar nu puteati sa puneti un anonim pe calendar asa ca ma intreb care a avut mai mult de castigat si care la care a facut reclama.Iar daca presupunem prin absurd ca va facut hot o fi avand motivele lui din moment ce sa invartit in aceleasi cercuri cu dumneavoastra si a stiut toate dedesupturile.Si stim ce patesc cei ce cunosc prea multe lucruri si nu sint deacord cu ele cand ni lati dat exemplu pe Fam Lucaci pe care lati persecutat si inca continuati lucrul acesta, oare de ce?Iar asta ca a vandut 1000 de pui este umflata rau de tot cum sa vinzi 1000 de pui cand ai o matca de aproximativ 20 de perechi si trebuie sa iti lasi si tie pui pt a concura.Stiu ca e deranjant ca cineva vinde si inca la preturi bune si va face intrun fel concurenta dar vinde pt ca are valoare nu ca porumbeii KIIP cu care ati intoxicat o tara intreaga,porumbei fara valoare trimis in tara pe post de rebuturi iar aici vanduti pe post de diamante.Rezultate cu porumbei Peto sau facut si se fac si in tara si inafara cautati crescatorul Dobai Jozsef din Ungaria care a facut rezultate la maraton cu porumbei Peto concurand la Achen Liege Roma Londra etc.Oricat ati incerca sal discreditati si sa spuneti ca porumbeii Peto nu au valoare nu o sa reusiti pt ca rezultatele vorbesc altceva decat ce vreti dumneavoastra sa insinuati si va faceti de rusine incontinuare cazand in penibil.Peto a pus Judetul Bihor pe harta columbofiliei iar asta nu o sa puteti sa io luati niciodata.La clubul de Maraton din Ungaria anul trecut era pe locul 4 asa ca povestea cu lipsa de rezultate nu isi are rostul,concurand si din ultima linie.Referitor la concursul Straubing nu stiu de unde au lansat si nici nu ma intereseaza si nu am vazut vreodata pe cineva de la UCP sa se bage peste concursurile FCPR-ului si cred ca fiecare ar fi mai bine sa isi caute batul din ochiul lui nu sa caute aschia din ochiul vecinului.Aici imi inchei pledoaria pt ca a continua mi se pare inutil ,e ca si cum cineva ar incerca sa ne comvinga ca defapt sintem in luna decembrie nu in iunie iar daca am deranjat pe cineva imi cer scuze.

  18. Ovi says:

    Peto a facut rezultate foarte bune national atunci cand Tunduc a facut zonele 2008-2009 si a jucat Peto cu plapuma el fiind in prima linie. De datorat ii datoreaza fff. mult lui Tunduc atat pentru ca a tras sforile cat si pentru reclama care i-a facuto.
    Sanducule laso usor ca Peto fara Tunduc ramanea tot transparent si nu vindea atatia porumbei, a vandut enorm de multi si inca nu stiu nici un columbofil care sa fi avut rezultate de top national cu porumbeii lui Peto.

  19. valer says:

    Multumiri pentru acest site ca totusi ii mai da la CACAMAKA peste nas.

  20. admin1 says:

    Azi ni s-a confirmat de catre domnul Marius Tunduc ca dumnealui nu a scris nici un comentariu la acest material. Cineva i-a folosit numele iar noi l-am aprobat fara a verifica.

  21. admin1 says:

    Si pentru ca se ajunge prea departe, ca de obicei, voi inchide comentariile.