voiajori

Viena, ultima etapa de fond cu maturii din acest an competițional.

Timpul se arată cam nasol pe toate siturile, iar eu sper sincer ca organizatorii, delegații și toți cei de care depinde acest concurs sa arate profesionalism și sa facă tot ceea ce depinde de ei ca sa iasă o cursa reușită. Nu mi-as dori o catastrofă !
Aruncând o privire peste programul de clasamente văd câțiva porumbei cu șanse la podiumul asociației noastre la categoria fond. Așa că am făcut repede un rezumat ai celor mai buni porumbei și crescători din 2 fonduri.
De departe, cel mai tare din parcare și aici mă refer la crescător, este dl. Pop Cristian, de fapt fiul minor al d-lui. Pop Ciprian. Acesta reușește din doua etape de fond 66, 81 de puncte. Dl. Pop Ciprian este intrat în sportul columbofil doar din 2005, deține porumbei valoroși via Trifan Mihai, P.C. reușește anul trecut și o urcare pe podiumul național.
Al doilea candidat la podium este Dl. Moldovan Teofil, controversat om de sport columbofil, îl regăsim pe podiumul național la mai multe categorii, un vechi împătimit al jocului cu porumbeii, el reușește din 2 etape sa acumuleze 87,25 de puncte. Porumbeii d-lui M.T. au în parte aceeași origine, via Trifan Mihai.
Al treilea candidat la scărița numerotată este tandemul Iușan și Ștefănescu, care din 2 etape reușesc 114,74 de puncte penalizare.
Având în vedere că în acest sport nimic nu e sigur, că porumbelul după eliberarea sa din mașina de transport, poate întâlni diverse obstacole, ajungând pana la a nu se mai întoarce acasă, mi-am permis sa adaug și două rezerve la podium. Prima rezerva este dl. Pop Ciprian cu 128,87 de puncte și a doua dl. Otvos Alexandru, un tânăr profesor de istorie și un columbofil împătimit, cu 154,19 puncte de penalizare.
Acum să vedem care porumbei sunt favoriți pt. podium și care sunt rezervele. La categoria fond maturi avem pe primul loc porumbelul d-lui. Moldovan Teofil 721-09 cu 6,33 puncte. Pe locul doi se afla 784-09 al aceluiași crescător, cu 21,29 de puncte. Al treilea porumbel, aflat foarte aproape de al doilea este 153-08 cu 21,97 puncte, deținut de dl. Pop Cristian. Iar ca și rezerve ar fi: 205-09 al d-lui Pop cu 23,76 puncte și 540-09 al D-lui Marcu Dumitru.
Categoria fond tineret ne aduce următorii porumbei: primul 921-10 este o pasare cu 33,93 de puncte și aparține D-lui Moldovan Teofil, ca de altfel și al doilea porumbel favorit 944-10 cu 59,71 puncte. Pe locul trei se situează porumbelul 060-10 al tandemului Iușan și Ștefănescu cu 60,75 de puncte. Rezerve ar fi: 033-10 tot al aceluiași tandem și porumbelul 741-10 cu 74,35 puncte al d-lui Otvos Alexandru.
Cam așa ar arăta clasamentul daca etapele s-ar opri aici și dacă la aceasta categorie am putea face norma cu 2 concursuri. Așteptăm lansarea de sâmbătă, așteptăm răsturnări de situație, așteptăm cu sufletul la gură să vedem cine va fi cel mai bun, având în vedere că favoriții sunt puternici, unii dintre ei columbofili versați, campioni naționali. Dar sa nu neglijăm nici concurența, pentru că totul este posibil în sportul cu porumbeii voiajori.

Urez succes tuturor competitorilor, meritul este al vostru !

Delabistrita
…spor la zbor !!!

Adaugat pe 30 Jul 2011 de |  | 1,759 views

Spune-ti parerea

*