voiajori

Termenul generic Eijerkamp-Fond cuprinde descendentii liniilor de baza legendare combinate cu achizitii de clasa exceptionala si zburatori de top.

Seriile intregi de pui achzitionate initial de la Adrianus vd Wegen si, mai tarziu, de la Lucie si Anton vd Wegen formeaza inca nucleul de baza al liniei Eijerkamp-Fond. Purtatorul stindardului a fost “Kleine Donkere” de la Jan Hendrix din Broekhuizenvorst. In 1979 acest porumbel fenomenal –de origine Van Wanroy- a fost 1 National As si porumbel olimpic iar numeroasele pozitii de top castigate de catre descendentii lui au demonstrat capacitatile de transmitere a calitatilor lui “Kleine Donkere”. Erau pur si simplu “de pe alta planeta”. Materialul de incrucisare folosit in aceasta linie a fost cu preponderenta Jan Aarden (via Piet de Weerd, Oomens, Meesters, Delbar, Toon Ligtenberg and Staf Dusarduijn).

Incepand cu anii ’80, linia faimosului “Musketier” a inceput sa atraga atentia asupra sa prin excelentele performante in dificilele curse clasice. In special “Blauwe Musketier” si nepotul sau “Jonge Musketier” s-au facut remarcati.

Totusi, un descendent al lui “Kleine Donkere” a fost cel care a preluat rolul de intemeietor al liniei in colonia de fond, un porumbel numit “Black Giant”. “Acest porumbel valoreaza greutatea sa in aur”, s-a scris odata despre el, dupa ce a castigat consecutiv 19 National Bergerac, 41 National Bergerac si

1 National Bergerac si, cu siguranta, nu au fost vorbe in vant, deoarece a reprodus fantastic. Descendentii lui castiga: “Henry” (12 National As), “Asterix” (3 – 11 – 17 – 89 National), “Frank”de Boer” (9 – 20 – 37 National), etc.

In anii ’80 si ’90 Hans Eijerkamp a facut noi achizitii in Olanda si Belgia de porumbei capabili de performante excelente, pasari cu origine “per se” din liniile de baza Van der Wegen, Jan Aarden sau Van Wanroy, dar si din alte familii. In acest mod legend ca si “Katja”(1 National Bergerac 1996), “Bergerac 94″(1 National Bergerac 1994) si “Cartier” (2 International Perpignan) au avut o influenta esentiala in colonia Eijerkamp-Fond.

Principalii porumbei de baza ai coloniei Eijerkamp-Fond sunt:

Influente in linia Eijerkamp Fond

Un rol important in prezenta colonie de fond si maraton il are linia dezvoltata de catre celebrii zburatori de distant lunga din Maastricht, Harry si Roger Wijnands. Au fost achizitionate diferite pasari descendente din celebrul “Blauwe Vanoppen”, dar si din alti zburatori de top ca si “Juwelier” si “Salinero”.

Constituie un material de incrucisare excelent cu noile “vedete” ale crescatoriei cum ar fi “Drogba”, “Tiesto”, “Rex”, “Black Cahors” , “Mabel”, etc.


Prezentii reproducatori de top ai coloniei Eijerkamp-Fond sunt:

  • “Drogba” (1 National Fond Olanda)
  • “Juwelier” (3 International Mt. de Marson – linia Wijnands)
  • “Salinero” (1 National Bergerac si 2 National Periqueux, linia Wijnands)
  • “Tiesto” (1 International Periqueux si 28 National Ruffec)
  • “Black Cahors” (1 National si 2 International Cahors 2010)
  • “Rex” (12 National Fond cu 9 National Angouleme si 34 International Brive)
  • “Mabel” (castiga 11 – 25 – 59 – National)

Adaugat pe 19 Nov 2014 de |  | 3,090 views

Spune-ti parerea

*