voiajori

Azi asa cum poate stiţi s-a desfăşurat la Palatul Elisabeta în Bucuresti, Ziua portilor deschise, împreună cu sărbătorirea zilei de naştere a Majestăţii sale Regele Mihai. Cu această ocazie Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România a fost invitată să lanseze porumbei în curtea regală la acest eveniment odată cu apariţia Majestăţii Sale Regele Mihai de România în balconul palatului. Lansarea a fost difuzată în direct de majoritatea posturilor împreună cu comentarii despre Federaţia noastră. Mai mult, reporterii TV au anunţat o surpriză, pe care conducerea Federaţiei o prăgătea pentru Expoziţia Naţională. FNCPR va primi în perioada imediat următoare Înalt Patronajul

Casei Regale a României asupra activităţii columbofile. Ce înseamnă asta? Respectul uneia dintre cele mai prestigioase instituţii din România – Casa Regală – pentru columbofili şi porumbei. O prelungire a drumului început în 1937 în timpul domniei Majestăţii sale Carol al II lea, de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei, atunci când Maiorul Traian Niţescu a fondat Federaţia noastră. Un pod peste ani şi timp, peste vremuri în care cu bune şi rele columbofilii au ţinut ridicat stindardul columbofiliei române astfel că azi suntem o forţă a Europei. Aşadar azi prin intermediul porumbeilor miile de columbofili români au transmis un călduros La mulţi Ani, Regelui Mihai.

Echipa FNCPR gata de ,,lupta,,!!!

Echipa FNCPR gata de ,,lupta,,!!!

Ei cu caii noi cu porumbeii!!!

Ei cu caii noi cu porumbeii!!!

Mii de oameni au admirat lansarea noastra!

Mii de oameni au admirat lansarea noastra!

Porumbelul aterizat din stol deasupra regelui a fost considerat de presa o minune!!! Televiziunile l-au prezentat toata ziua.

Porumbelul aterizat din stol deasupra regelui a fost considerat de presa o minune!!! Televiziunile l-au prezentat toata ziua.

Adaugat pe 20 Nov 2014 de |  | 5,177 views

15 pareri la articolul “MOMENT ISTORIC AZI PENTRU COLUMBOFILIA DIN ROMANIA”


  1. Silviu Tatut says:

    Pana ieri parca eram cu PSD-ul, Banicioiu & Co, azi vad ca suntem cu Regele Mihai, dupa alegerile din 2016 cine stie la cine ureaza columbofilii romani La Multi Ani. Ne cam lipsete coloana vertebrala la multi dintre noi.

    La Multi ani Regelui Mihai!

  2. Papp Zsolt says:

    Avet perfect dreptate dl. Silviu!

  3. Amiralul says:

    La multi ani Regelui Mihai!Sper sa ii uram la multi ani si in 2016!
    Coloana vertebrala avem toti,dar astia care ajung parlamentari,primari,presedinti de ceva …o au mai maleabila!

  4. JEGA Alin says:

    Domnilor suntem certati rau de tot cu gramatica limbii romane.
    Chiar nu se uita nimeni pe aceste articole inainte de a fi postate ? ! ? sa se scrie s-a, va primii se scrie va primi

    Ne cerem scuze pentru omitere. S-a corectat.

  5. Marius Tunduc says:

    Silviu, la tine ma astept la mai mult.
    Nu stiu ca vreodata FCPR sa fi avut vre-o politica de sustinere a vreunei formatiuni politice.
    Noi nu facem politica.
    Faptul ca Ministrul Sportului Dl Banicioiu a Onorat invitatia noastra este dopar un fapt menit sa ne bucure si sa faca hoby-ul nostru mai popular si mai apreciat.
    Lansarea de la Casa regala s-a facut in urma solicitarii acesteia cu care noi am inceput sa avem contacte in momentul cand am solicitat inalt patronajul Casei Regale pentru Federatie. ce inseamna asta gasesti usor pe site-ul Casei regale.
    Cred ca trebuie sa facem tot ce depinde de fiecare dintre noi ca aceasta pasiune sa fie cat mai cunoscuta si cat mai respectata. Ea nu poate fi respectata avand imaginea unor amarati cu lazi de carton stand prin piete si vanzand guzgani. Ieri de exemplu toate televiziunile au vorbit in direct de federatia noastra si de porumbei.
    Anul trecut imaginea columbofililor s-a asociat cu un Ministru. Eu in judet la festivitatea de premiere invit mereu Primarul municipiului Oradea, Pres. Consiliu Judeatan, Dir. DSV, alti oficiali indiferent de culoarea lor politica. Ei sunt oamenii la care putem apela la nevoie pentru certificate veterinare, aprobari, sedii, proiecte, si in cazuri ca in 2006 cunostintele si relatiile plus respectul pentru o astfel de pasiune au fost cruciale ca tu sa i-ti poti zbura porumbeii.
    Eu sper ca la Expozitia Europeana sa avem invitati Presedintele Romaniei, Primul Ministru, Familia regala, Ministri etc. E doar un vis insa imagineaza-ti cum ar vorbi presa despre evenimentul nostru? Despre porumbei?
    Haideti sa facem ce depinde de noi sa promovam columbofilia.
    Incepand din scoli in primavara cand vom avea o noua actiune.
    Si sa lasam ideile tampe cu colana vertebrala si cu tot felul de combinatii politice care nu exista.

  6. Silviu Tatut says:

    Pai parca acum un an se facea campanie electorala pe site-ul oficial FCPR unei persoane sa fie votata pentru PE.

    Acum un an prezentam cu surle si trambite un prieten columbofil membru marcant al unui partid politic care astazi are dosar penal.

    Eu zic sa ne vedem de treaba noastra ca nu politica ne da sa mancam. FCPR face mai mult politica in ultimii ani.

    Cat despre promovare, e foarte buna, dar eu cred ca cea mai buna este promovarea din teritoriu pe care o facem noi membrii cand aducem in club persoane noi si le sponsorizam cheltuielile.

    E foarte frumos sa ne asociem cu o institutie sau cu o entitate dar hai sa urmam o SINGURA cale si sa nu ne abatem mereu dupa cum bate vantul.

    Si ca sa fiu in tema cu vremurile actuale: MAI PUTINA VORBA SI MAI MULTE FAPTE!

  7. unu says:

    Pana la alte expozitii, succes la cea nationala, poate faceti profit si pe viitor vor intra porumbeii gratis.

  8. Anonim says:

    De acord cu Silviu Tatut

  9. Marius Tunduc says:

    Da se facea reclama lui Mihai Turcanu colegul nostru, membru in CD!!!
    Nu unui partid ce lui ca persoana.
    Ma intreb oare ce promovare se face la tine in judet? Inteleg politica nu? Da in scoli ca nu v-am vazut? In mall acum in toamna ca nu sunteti pe lista? Sa inteleg ca pomana inseamna promovare?
    Oare de ce crezi ca Mercedes i-si asociaza imaginea cu anumite persoane, sau adidas, sau nike, sau etc etc?
    Oare chiar crezi ca la FCPR sunt doar vorbe? Putem face o discutie pe tema asta?
    Inca o data eu personal nu fac politica, si nici Federatie nu are in plan asa ceva. Voi face insa tot ce depinde de mine sa asociez sportul nostru cu cat mai multe personalitati, politice, sportive, etc. etc.
    Anul trecut vice-presedintele federatiei Germane era socat ca aveam prezent la expozitie un ministru zicand ca ei doar pot sa viseze la asa ceva, ca nu se va intampla niciodata in Germania. Dl Bardos a povestit la intalnirile FCI despre forta columbofiliei in Romania din moment ce suntem vizitati de ministri si politieni de rand inalt.
    In rest daca tu simti ca aici se face politica si nu simti ca se munceste ai posibilitatea sa optezi pentru altceva, pentru ca adu-ti aminte acum cativa ani cand ti-am propus sa vii la munca in federatie parca nu prea aveai timp.
    O zi buna!

  10. Anonim says:

    DAAAAAAAAA…… cred cum cred ca intrarea la expo este gratuita pe baza legitimatiei… la fel pentru aparitia acelui catalog 2014 cu primi porumbei la maratoane….Inca odata spun Silviu Tatut are dreptate…

  11. Silviu Tatut says:

    Marius nu vreau sa intru in polemici cu tine, nu acesta era scopul postarii mele. Doar ca trecerea de la Banicioiu la CASA REGALA in doar 1 an de zile se face altcumva … nu vreau sa detaliez. Dar recomand o carte de citit care se numeste “FII DEMN” de Dan Puric. Nu cred ca vreodata CASA REGALA se va asocia cu o entitate care are “multe schelete in dulap”.

    Eu fac promovare la mine, ca de altfel toti colegii mei mai cu dare de mana 9vreau sa le multumesc pe aceasta cale) dar nu ma laud cu asta. Anul trecut eram 18 membrii acum suntem 26 din care foarte multi incepatori.

    Nu am venit in FEDERATIE pentru ca exista conflict de interese in cazul meu, ca de altfel in cazul multora dintre noi. Refuzul meu a fost un mod elegant de a nu participa. Multi au inteles si cred ca inteleg ce vreau sa spun.

    Dar daca a venit vorba si am deschis subiectul eu cred ca se face prea multa “gargara”. Unii de asociem cu imaginea altora sa dam bine in poze. DOAR ATAT, ce plus valoare a adus dupa un an de zile membrilor columbofili asocierea cu Dl. Banicioiu???

    Sunt alte lucruri importante care trebuie facute si cu putina lauda. Hai sa primim aprecieri dupa… de exemplu:

    1. Nici pana in ziua de azi nu exista calculul automat al normei la OLIMPIADA conform conditiilor FCI. De aici tot felul de neajunsuri. De 3 ani discutam si nici anul acesta nu am facut nimic, dimpotriva, la categoria FOND putea participa un porumbel cu 10 puncte peste norma celui care merita locul 3. S-a remediat dar cu cat efort. DE CE NU ESTE TRANSPARENTA la calculul acestor norme?

    2. De 3 ani discutam si luam in considerare faptul ca participantii in expozitia Nationala trebuie sa nu mai plateasca pentru pasarile expuse. Daca nu ar expune pasari la ce s-ar uita vizitatorii?

    3. Nici pana in ziua de azi nu se trimit in tara deciziile CNS si CD in format fizic pe hartie. Tin minte ca acum 3 ani asta s-a discutat. Din cand in cand sesizam modificari retroactive la aceste circulare si hotarari in functie de imprejurari.

    4. Unde este controlul antidoping propus acum 2 ani de zile si promovat la maxim in perioada alegerilor?

    5. Ni s-a prezentat o mare relizare promovarea in revista Herbots Racing 2015 si ce au scris despre noi. Mai pe scurt FELICIT Initiativa dar trebuie sa spunem oamenilor ca acest POST este o reclama platita. Cei care fac asta isi asuma responsabilitatea pentru caracterul informatiilor. Nu mai detaliez!

    Nu mai vreau sa continuam, e bine sa ne oprim aici. Mai bine facem aceste lucruri sa functioneze si o sa primim sigur laude de la crescatorii multumiti.

  12. Marius Tunduc says:

    Catalogul maratoanelor 2014 va apare insa nu s-a reusit editarea lui pana la expo din anumite motive. Nu le dataliez aici pe site.
    Cat priveste intrarea puteti avea parte de intrare gratuiata cu conditia sa munciti cate ceva pe la expo. Va rog sa ma contactati pe mailul personal sa va gasim ceva de facut si cu siguranta veti beneficia de intrare gratis.

    Pentru mine subiectul este inchis. daca pentru o persoana cu pregatirea lui Silviu, a lansa porumbeii la ziua regelui sa vorbeasca toate televiziunile despre noi inseamna politica, nu prea mai raman multe de zis.
    O zi buna.

  13. gicu says:

    D-le Silviu meriti felicitari cu APLAUZE!
    Nu cred ca cineva putea sa o spuna mai bine ca d-tra ,avand in vedere calitatea,in primul rand de OM si apoi de columbofil implicat!
    da-mi voie sa-ti strang mana,fie si numai virtual la momentul acesta!cele expuse de domnia ta sunt cu adevarat cateva lucruri importante care ne afecteaza pe noi columbofilii de rand!
    de astfel de oameni avem nevoie,obiectivi,cu coloana!
    felicitari

  14. unu says:

    “Catalogul maratoanelor 2014 va apare insa nu s-a reusit editarea lui pana la expo din anumite motive. Nu le dataliez aici pe site”
    Pe acest site intra si platitorii in avans a acetui catalog. Nu meritam niste detalii?

  15. lucky777 says:

    Posibil sa se tipareasca in acelasi timp cu manualele elevilor din clasa 1 🙂

Spune-ti parerea

*