voiajori

In data de 02.08.2014 a avut loc Harkov National, etapa unde au participat judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea, Arges, Bucuresti si Teleorman strangandu-se un numar de 2900 porumbei. La aceasta etapa judetele Mehedinti si Gorj au participat cu 78 columbofili si 280 porumbei, destul de bine spun eu, tinand cont ca cea mai mica distanta pe centru a fost 1220 km  primul crescator, ajungand pana la 1250 km ultimul crescator din zona si mai ales ca in acelasi timp judetul Mehedinti a mai organizat inca doua etape: Palanca fond si Zelenodolsk maraton.

Va prezint in continuare doua interviuri realizate in ziua de concurs  si cateva poze cu premiantii acestei etape de maraton extrem ai centrului Cerneti:

–         locul I pe centru; 23 clasamentul general este ocupat de tandemul Bogasieru&Dunarintiu, cu porumbita 675519/2012 avand si cea mai mare distanta din concurs 1246 km.

–         locul II pe centru; 28 pe clasamentul general este ocupat de Cozma Aurel cu porumbelul 2122153/2012 care reuseste performanta deosebita de a clasa 3 porumbei din 3 angajati.

–         locul III pe centru; 35 pe clasamentul general este ocupat de un AS al maratonistului Pirlog Constantin cu porumbita 622437/2011 care reuseste sa claseze 5 porumbei din 5 angajati.

In final doresc sa felicit toti crescatorii care si-au angajat porumbeii la acest maraton extrem si sunt convins ca anul viitor numarul participantilor va fi mult mai mare.

Presedinte Asociatia Columbofila Drobeta, Gogoase Marian

Mai jos aveti câteva imagini:

Adaugat pe 9 Jan 2015 de |  | 5,250 views

9 pareri la articolul “Castigatorii etapei Harkov National, centrul Cerneti – (jud. Mehedinti si Gorj)”


  1. Elvis says:

    Felicitari,mult succes in continuare !!!

  2. caragea says:

    Bravo baieti !!! Mult succes in continuare.Potential aveti si ar fi pacat sa nu demonstrati acest lucru.Suna foarte frumos= etape de 1200 s-au peste 1200 =

  3. costi says:

    Nu se compara cu Harkovul din 2012 si nici cu cel din 2013 unde majoritatea nu a participat.La cel din 2013 crescatori valorosi din galati au avut pasari a 5 si a 7 zi,pt ca a fost vant din fata 3 zile . La cel din 2014 porumbeii nu au venit doar la cei care nu au bagat. De viteza nu mai vorbesc,au venit mai tare ca ai belgienilor de la Barcelona.Bravo ,inseamna ca suntem mai tari decat ei.

  4. habaci calin says:

    Bravo baieti”Bogasieru&Dunarintiu”
    A-ti demonstrat ca ca aveti valoare si cind a-ti zburat cu zona 1 pe vestul europei,peste munti si acum pe estul
    europei pe campie.

  5. CS says:

    in 2012 ce au facut pe campia ungariei???cu CS?

  6. Dorin Matei says:

    Sincere felicitari! Un tandem de succes “Bogasieru&Dunarintiu” este o vorba care spune masa, casa, rasa. Cand sunt toate trei la un loc atunci performanta isi spune cuvantul. Linia Ko van Dommelen isi spune cuvantul in Romania. Felicitari Alin si pe viitor si mai multe performante. alexandru&matei

  7. MH says:

    “cs” campia ungara pt caras si munti carpati pentru mehedinti ultima 100 km………asa sa tot ai concurenti la zbor……..

  8. Ionut™ says:

    Nu vreau sa deranjez pe nimeni dar anul acesta nu au fost martoane pe Ucraina, este valabil si la FCPR si la UCPR, se mint singuri cei ce afirma ca anul asta a fost Harkov National si derby Krasnodon al ucpr ului cand stim cu totii ca au fost lupte violente exact in acea regiune intre separtisti si armata ucrainieana, nimeni nu era nebun sa intre cu masina cu porumbei in zonele alea.Au fost niste lansari intarziate facute mult mai de aproape.Anul asta maratoane adevarate au avut cei de la fcpr care au zburat vest si nord si cei de la frsc care au zburat pe Polonia in rest tot ce a fost pe Ucraina au fost trucate .

  9. dunarintu alin says:

    Va multumesc pentru aprecieri si va doresc un sezon plin de satisfactii.

Spune-ti parerea

*