voiajori

  1. Motto-ul deja cunoscut si apreciat international al Familiei Herbots este “First for quality pigeons” (Numarul 1 in porumbei de calitate). Ne puteti spune care este semnificatia acestuia?

Jo Herbots:  “First for quality pigeons” inseamna pentru noi sa oferim cele mai bune servicii si cea mai buna sustinere columbofililor din intreaga lume. Munca noastra se concentreaza pe identificarea celor mai speciali porumbei pentru clientii nostri. Unii dintre acestia raman in volierele noastre de reproductie pentru a ne intari efectivul si pentru a testa produsii in concursuri.

2. Voliera dvs. de reproductie este recunoscuta a fi cea mai valoroasa din Europa. De asemenea ati concurat fantastic in ultimii ani. Asta nu poate insemna decat ca porumbeii de reproductie sunt de cea mai buna calitate. Ce fel de porumbei sunt selectati pentru a reproduce in volierele dvs?

Jo Herbots:  Da, putem afirma pe buna dreptate ca in ceea ce priveste calitatea si valoarea reproducatorilor nostri, putem fi considerati numarul 1 din Europa. In volierele noastre reproduc in jur de 10 Asi Nationali, 15 Olimpici si mai multi castigatori ai curselor nationale. Dar nu ne oprim aici, in fiecare an continuam sa investim masiv in calitatea porumbeilor ce ne populeaza volierele de reproductie.

Sa fie clar de la inceput, vreau sa va spun ca intotdeauna alegem calitatea, nu cantitatea. Toti reproducatorii trec printr-un proces de selectie foarte sever si, doar dupa ce primesc aprobarea intregii familii, primesc o boxa in compartimentul de reproducere.

Si aici se potriveste de minune o afirmatie a celebrului antrenor de fotbal Louis van Gaal. Este o afirmatie pe care si noi ne bazam in ceea ce priveste reproducatorii nostri, si anume: ”Calitatea inseamna excluderea coincidentei…”.

Daca vrem sa castigam in sportul columbofil, nu trebuie sa ne lasam niciodata la mana coincidentei, ci sa ne bazam absolut pe calitate. Calitatea constiuie baza in reproducere. Suntem constienti de faptul ca in columbofilie termenii de “a pierde” si “a castiga” sunt foarte aproape unul de altul si stim sigur ca o baza formata din porumbei de calitate ne va oferi un avantaj clar asupra concurentilor inca din start. Reproducatorii constituie baza de plecare si, daca baza nu este solida si stabila, atunci tot ceea ce vom incerca sa construim pe aceasta se va clatina sau prabusi….Sper ca m-am facut destul de clar inteles. Atat de importanta este calitatea reproducatorilor.

Despre modul in care concuram, va pot spune ca suntem singurii crescatori belgieni care au reusit sa castige de 7 ori titlul de As National. Anul acesta 3 porumbei de-ai nostri vor reprezenta Belgia la Olimpiada de la Budapesta la categoriile demifond, general si fond.

Daca doriti, va voi dedica un articol in acest sens pentru prezentarea rezultatelor crescatoriei noastre.

3. Ce v-a determinat sa oferiti acesti porumbei pentru a fi licitati in Romania?

Jo Herbots: Ne-am gandit indelung la acest aspect si consideram ca este o idee buna sa ne promovam porumbeii in Romania.

Am facut acelasi lucru acum aproape 10 ani in tari precum Polonia, Cehia, Slovacia, sa ma refer doar la acestea, si acum multi campioni nationali si porumbei olimpici au origine Herbots. Acest lucru ne bucura si ne-a format o foarte buna reputatie in aceste tari.

Acesta este motivul care ne-a determinat sa incercam si in Romania. Daca a functionat in multe alte tari, sunt convins ca si la dvs. rezultatele vor fi pozitive.

4. Ce ne puteti spune despre porumbeii oferiti pentru licitatie?

Jo Herbots: Am selectat un grup de porumbei, toti originali Herbots si toti descendenti direct din reproducatorii nostri faimosi care sunt prezenti in catalogul nostru de reproductie. Asta inseamna ca parintii lor (tata si/sau mama) sunt castigatori de nationale, campioni nationali sau porumbei olimpici.

Porumbeii oferiti sunt tineri, majoritatea au incheiat naparlirea si sunt pregatiti pentru reproducere. Provin direct din campioni, bagajul lor genetic este foarte valoros exista sanse foarte mari ca acestia sa reproduca porumbei de valoare.

5. Stim ca preturile acestor porumbei sunt mult mai mari la dvs. acasa, lucru ce se poate vedea in Catalogul de Reproductie Herbots. Ce v-a determinat sa faceti aceasta oferta?

Jo Herbots: Am incercat sa acoperim toate categoriile de distanta prin porumbeii oferiti. Stim ca in Romania se concureaza la un nivel inalt de la 100 km pana la 1000 km si peste.

Intr-adevar, fratii acestor porumbei se vand la noi acasa cu preturi intre

500 – 1250 Euro, cum ar fi puii din Silverstone Rhone, Royal Prins, Magnum, Plato, Blauwe Poitiers, Zone Crack etc…

Porumbeii oferiti spre licitatie vor avea un pret de pornire de 150 Euro. Sper sa inteleaga columbofilii din Romania ca aceasta este o oferta foarte speciala si se datoreaza in mare parte relatiilor bune de colaborare cu Federatia Nationala din Romania pe marginea mai multor aspecte.

6. Va multumim pentru amabilitatea de a ne oferi raspuns intrebarilor si va rog sa transmiteti cateva cuvinte columbofililor romani si celor care vor cumpara acesti porumbei.

Jo Herbots: Romania este una dintre putinele tari care se dezvolta pe plan columbofil, o tara in care columbofilii sunt tineri, numarul lor este in crestere si consider ca Romania este pe o panta ascendenta in ceea ce priveste valoarea columbofila, fapt demonstrat la ultimele expozitii internationale.

Dorim sa oferim aceasta oportunitate columbofililor din Romania pentru ca suntem convinsi de faptul ca acesti porumbei vor da rezultate bune si la dvs. De asemenea, speram ca acest parteneriat sa fie unul de durata si in care ambele parti sa aiba satisfactii.

Dorim columbofililor din Romania mult succes cu acesti porumbei si, deoarece licitatia va avea loc in preajma anului nou, dorim tuturor un an plin de impliniri atat in plan columbofil, cat si profesional si familial!

Adaugat pe 18 Jan 2015 de |  | 2,410 views

Spune-ti parerea

*