voiajori

Cu deosebit respect, un grup columbofil din clubul Pascani, judetul Iasi, va aduce la cunostinta realitatea modului in care isi desfasoara activitatea conducerea A.C. Voiajorul Iasi ,condusa de catre Sava Dorel – presedinte, Goncescu Florin – vicepresedinte si Mandric Mircea – tehnic . Suntem ferm convinsi ca dumneavoastra si cei din conducerea Uniunii nu cunoasteti realitatea in ceea ce priveste maniera in care sunt tratati in teritoriu membrii columbofili de rand si ceea ce se petrece cu adevarat in cadrul aceastei asociatii.

Sambata, in 24 ianuarie 2015 am fost convocati la festivitatea de premiere a membrilor columbofili ai judetlui Iasi, in urma desfasurarii Campionatului National din 2014, convocarea si invitatia de participare la acest eveniment, s- a efectuat prin sms-uri repetate de pe numarul asociatiei , cu o saptamana inaintea evenimentului. Respectand regulamentul de desfasurare a sportului columbofil, o parte din membrii clubului Pascani, ne-am prezentat la ora stabilita in mesaje la locul unde trebuia sa fie evenimentul pentru desfasurarea premierii, urmat apoi de masa festiva. Cand am ajuns la locatia respectiva, am fost anuntati de catrea domnul presedinte Sava Dorel ca nu mai poate avea loc premierea, deoarece nu au fost inscriptionate cupele si nici scrise diplomele. Dumneavoastra cei din conducerea centrala, nu aveti de unde sa stiti, dar noi cei de la Pascani suntem la o distanta de 80 km de Iasi, iar unii colegi din jurul Pascaniului au chiar peste 100 km ( acesti km insemnand doar dus ), unii dintre noi facand eforturi financiare deosebite pentru a putea fi prezenti la unicul eveniment anual de decernare a premiilor.
Vazand ca suntem tratati in bataie de joc de catre conducerea judetului, considerand ca actiunea este una sportiva si nicidecum o distractie la restaurant pentru sprituri, am hotarat sa nu mai participam la masa festiva, cu toate ca unii dintre noi au achiatat banii aferenti mesei festive. In definitiv noi am pierdut timp, banii de transport, banii pe masa festiva si bucuria de a primi cupa muncita si meritata de fiecare columbofil in parte, toate acestea din cauza incompetentei domnului Sava de a conduce un grup sportiv. Mentionam ca derapajele in arta conducerii nu sunt la prima abatere, intrucat domnul presedinte a dat dispozitie domnului casier Hatmanu Neculai sa nu ne dea inelele pentru anul 2015,fara a mai achita sume diferite, altii 100 de lei, unii 120 lei, cu toate ca inelele sunt achitate din luna octombrie sau noiembrie cu suma de 1 leu bucata, afland ca la alte asociatii pretul este de 0,60 de bani pe bucata.
Noi, membrii clubului Pascani dorim sa credem ca nu suntem numai simplii membri cotizanti si fara niciun drept, de aceea va rugam anchetarea si solutionarea acestui caz in comisia de disciplina a F.N.C.P.R. conform regulamentelor in vigoare.

Va multumim anticipat !

25.01.2015

Adaugat pe 25 Jan 2015 de |  | 7,514 views

16 pareri la articolul “Scrisoare deschisa catre domnul presedinte al F.N.C.P.R. ,”


  1. razvan says:

    va imformez ca nu este un caz singular,lucruri asemanatoare se intampla si la Botosani,se incaseaza bani fara chitante,se obliga membrii de catre o conducere,ilegal constituita sa doneze bani asociatiei.Domnule Tunduc Marius va rugam sa va interesati si de problemele din teritoriu ca toti achitam taxe la F C P R.

  2. mihai says:

    da ce numa la voi e asa cam peste tot sau facut grupuri smecheri si prosti

  3. and says:

    Aceeasi problema este cu asociatia de la Suceava,unde anul acesta nu s-au mai tiparit nici cataloage si mai mult la noi,la clubul Humor s-a platit cotizatia 100 lei din care 60lei pentru F.N.C.P.R. si 40 lei pentru premiere pe centrul de imbarcare Suceava,unde nu sa mai facut premierea din” motivul cei din conducere nu aveau de primit cupe”.La Humor s-au strans 2000lei pentru premiere. La Suceava in jur de 40 de membri sunt nemultumiti pentru ca premierea nu a mai avut loc iar banii nu s-a restituit.DOMNULE PRESEDINTE DACA NU LUATI MASURI REFERITOARE LA ACEAST INCIDENT MULTI MEMBRI VOR PARASI CLUBUL!!!

  4. emil says:

    Ce semanati aia culegeti . Voi astia de la Pascani nu va mai plingeti , ati fost 3 insi care au plecat , in frunte cu Asmarande [ ceilalti 2 fiind oamenii din curtea lui ] Iar ceilalti 7 colegi de la Pascani au ramas si totul a fost bine . O sa primiti si cupele …… nu au fost inscriptionate la timp , in rest nu aveti de ce sa va plingeti . Dacas vreti banii inapoi de pe friptura…. trb sa vorbiti cu casierul .

  5. Andy says:

    @emil: “nu au fost inscriptionate la timp , in rest nu aveti de ce sa va plingeti .”
    Tipic romanesc este comentariul tau idiot.

  6. Marius Tunduc says:

    Stimati colegi
    Metoda scrisorilor pe internet desi pare interesanta nu are prea mare efect decat in politica unde lucrurile stau altfel.
    Va recomand o scrisoare la Comisia de disciplina a asociatiei si ulterior conform statutului catre Comisia FNCPR.
    Insa problemele unei asociatii de acest gen trebuiesc rezolvate de catre dvs in interiorul asociatiei si in cadrul adunarii generale.
    Pana la urma presedintele si toti membrii sunt alesi de dumneavoastra iar ulterior scrierea de scrisori pe internet nu schimba prea mult lucrurile.
    Consider ca este de datoria fiecarui membru intr-o asociatie sa faca cate ceva pentru bunul mers al asociatiei.
    Daca nu sau scris placutele poate ar fi cazul ca dvs (ca tot sunteti un grup) sa preluati aceasta sarcina.
    La fel si cu diplomele care trebuia scrise.
    La sedintele asociatiei ati desemnat pe cineva sa faca asta? La-ti platit in vre-un fel pentru munca ce urma sa o faca? Atunci e momentul sa il intrebati de ce nu si+a respectat promisiunea
    Daca nu ati desemnat pe nimeni, daca asa cum se intampla cu majoritatea columbofililor nu faceti nimic ca lucrurile sa mearga mai bine, nu va suparati ca va spun ca va meritati soarta.
    La fel si cei de la Suceava, daca cele semnalate sunt corecte! Desi nu cred pentru ca i-am ajutat pe colegii dvs cu achizitionarea cupelor pentru asociatie din Ungaria, deci acestea s-au cumparat.
    Fac un apel la dvs si catre toti columbofilii din tara la implicare in treburile asociatiei. La implicare in primul rand la nivelul Adunarilor generale, apoi la preluare de sarcini. Scrierea diplomelor desi pare o bagatela consuma foarte mult timp. Placutele la fel.
    Veti vedea atunci cand va veti implica ca lucrurile nu stau chiar asa.
    Iar daca considerati ca ati fost ne-dreptatiti va puteti adresa fara probleme comisiilor.

    Marius Tunduc

  7. marian says:

    CA PESTE TOT IN TARA TREBUIE FACUTA O SCHIMBARE SI CEI MAI IN VARSTA AR TREBUIE SA LASE LOCUL CELOR TINERI CU ALTE VIZIUNI SI ORIZONTURI,IAR D-L EMIL AICI NU VORBIM DE TABERE CI DE FAPTUL CA NISTE MEMBRII COTIZANTI AU FOST LUATI IN DERADERE DE CEI CARE AR TREBUI SA LE APERE INTERESELE.ITI TREBUIE 1 AN SA ORGANIZEZI O FESTIVITATE DE PREMIERE???? SUNA A INCOMPETENTA,NESERIOZITATE…

  8. florin FPG says:

    Nu am cum sa nu amintesc atitudinea lui Asmarandei care doar dupa 5 minute de la inceperea sedintei de asta toamna,si a luat echipajul cu care venise tot de la 80-100km si injurand a parasit sala unde ne intalnisem pt a alege o conducere pt urmatorii ani…concluzia,zero respect si sfidare cat incape fata de toti cei prezenti acolo…in alta ordine de idei nu inteleg de ce se aduce in discutie pretul per inel acum,cand acesta e de ani buni 1 leu si felul de a intra in posesia lor este exact la fel de cel putin 5 ani in urma,in conducerea asociatiei doar numele Mandric ar avea ceva in comun cu aceasta practica,Sava si Goncescu aflandu se in echipa de conducere doar de 3,4 luni…se pare ca acest “grup de la Pascani”luand lectii de la mentorul lor,se afla in acele 3,4 zile ale lunii ianuarie,cand nu mai intra in crescatorii pt a da apa si mancare porumbeilor si lipsa de activitate face ca unii sa scoata capul precum”sarpele”din scorbora unde hiberneaza dupa inghitirea soarecelui si sa faca aceleasi valuri ca de fiecare data cand cred ca au ocazia.

  9. ADRIAN says:

    RAZVAN bine ai face s-a te implici in buna desfasurare a activitatilor sportive de la AS decit sa spui ca te-a obligat cineva sa sponsorizezi crezi ca e suficient sa platesti cotizatia catre FCPR si dupa aia sa lupte alti pt tine pote

  10. Pogonici says:

    Felicitari, Nea Ben pentru scrisoarea redactata de catre Sarpele!

  11. gabi says:

    Domnule Presedinte Marius Tunduc, stiu ca intrebarile mele sunt off topic, dar vreau sa vI le adresez aici pentru ca am vazut ca sunteti prezent:
    1. De ce etapele Nationale se schimba doar in prezenta a 3 sau 4 asociatii si nu se supune la vot in toata tara, fiind etape Nationale?
    2. De ce se aproba sau se I-au in considerare schimbari care nu s-au dezbatut in adunari generale?
    3. De ce nu se doreste supunerea la vot a schimbarii etapelor Nationale si Seminationale?
    4. De ce se doreste schimbarea etapelor Nat. Gdansk si Seminat. Lebork, cu toate ca se stie ca sunt etape bune si cel putin etapa de Gdansk are prestigiu? Ce fel de promovare vrem sa facem daca schimbam etapele de la an la an si fugim de CONCURENTA? Poate nu toti columbofilii romani vor sa fuga de CONCURENTA.
    Mai sunt multe intrebari, dar din pacate sunt legate de planul local. As fi incantat daca FCPR-ul ar infiinta o comisie care sa se ocupe si de anumite probleme locale.
    MULTUMESC si astept raspunsurile dumneavoastra

  12. emy says:

    pt com 3 te rog sa-mi spui cine este presedinte la asoc suceava ?????

  13. sucevean says:

    Nu inteleg daca s-au cumparat cupele din Ungaria atunci de ce nu se face premiere si banii se duc in alte scopuri, domnule Tunduc poate le explicati celor din conducere de la Suceava ce inseamna adunare generala ca nu prea s-a facut de mult timp. Nu este correct sa se sfatuiasca Filip Vlad cu inca 2-3 si gata s-a “hotarat”. de ce ?

  14. Iacob escu says:

    Are dreptate domnul Tunduc….cind cineva facea treaba asta in asociatie , si nu numai aceasta , i ati dat in cap , i ati vrut capul pe tava , ca cica cistiga bani , cu acordul dumneavoastra bineinteles …. acum nu va ramine decit sa cititi RNS + STATUT [ UNIUNE + ASOCIATIE ]

  15. and says:

    Domnule Tunduc aveti dreptate la ac Suceava s-au cumparat cupe si s-a premiat la nivel de judet cu diferenta de bani de la inle( am platit 1 leu inelul din care 60 bani s-au platit la federatie si diferenta pana la 1 leu(40 de bani)s-a facut premierea la nivel de judet)dar eu ma refeream ca la centrul de imbarcare Suceava s-a strans diferenta de la cotizatie pentru premierea PE CENTRUL DE IMBARCARE SUCEAVA,care nu s-a mai facut ,unde am platit 40 lei din diferenta de cotizatie la la un numar de membri 130.In total sau strans peste 5000 roni,pe care domnul Ujeniuc Liviu si cu domnul Tanase ionut au hotarat sa-i foloseasca dupa bunul lor plac.As vrea sa depun o plangere la comisia de disciplina,dar ac Suceava nu are comisie de disciplina,deoarece alegerile nu s-au mai facut de 4 ani de cand domnul Hantar Mircea a renuntat la functie,iar domnul Ujeniuc conduce ac Suceava interimar de 4 ani SI NU VREA SA ORGANIZEZE ADUNARE GENERALA SI ALEGERI.!!Daca pun o intrebare referitoare la bani si alegeri riscam sa ne dea afara de la centrul de imbarcare(care este incinta domiciliului sau).Regulamentul National ma obliga ca imbarcarea sa aiba loc la cel mai apropiat centru de imbarcare ,insa daca as imbarca la Radauti ar aveam motive sa-mi anuleze rezultatele.Suntem obligati supunerii dictatoriale a domnilor Ujeniuc,Filip si Tanase.As mai face o precizare referitoare la faptul ca domnul Tanase Ionut si Filip Vlad s-au autoproclamat reprezentantii AC SUCEAVA fara sa aiba voturile adunarii generale(care nu s-a mai tinut de 4 ani) pentru a ne reprenta in cadrul F.N.C.P.R.,incalcand Regulamentul National.VA ROG SA SOLICITATI PROCESELE VERBALE CU CARE AU FOST IMPUTERNICITI DE CATRE MEMBRII AC SUCEAVA DOMNII TANASE IONUT SI FILIP VLAD SA NE REPREZINTE IN CADRUL F.N.C.P.R. ,in aceeasi situatie se afla si domnul presedinte al ac Suceava Ujeniuc Liviu.

  16. gabi says:

    Multumesc pentru raspuns domnule Marius Tunduc. Si tacerea este un raspuns. 🙁

Spune-ti parerea

*