voiajori

Tandemul format din Jan van der Pasch & Fiica este un nume recunoscut la nivel naţional şi internaţional. În Estul Îndepărtat, e aproape imposibil de contabilizat numărul porumbeilor Jan van der Pasch. Faima şi-a căpătat-o datorită seriei impresionante de rezultate obţinute, dar atunci când ţi se spune Mister WHZB şi numele tău este prezent la aproape toate olimpiadele, popularitatea de care te bucuri este uşor de explicat. Porumbeii Pasch sunt căutaţi peste tot în lume.

Şi e normal să fie aşa deoarece avem de-a face cu o super-crescătorie în Grubbenvorst, cu rezultate de vârf la nivel internaţional de mai bine de 25 de ani. Jan v.d. Pasch a devenit celebru pe mapamond în special datorită participărilor la diferite olimpiade. Familia sa de porumbei are ca fundaţie liniile cele mai bune ale lui Frits şi Henk Witjes. Iar vechea linie de porumbei Janssen (provenind de la Jac Ueberbach, Fras Rutten, Romain Legiest şi fraţii Janssen înşişi) este foarte populară, fiind răspândită în întreaga lume.

Se ştie că Jan şi fiica sa, Leanne, sunt specialişti ai jocului cu femelele. În trecut, cele mai bune femele au fost Trutje, Robinneke şi Maxima. În prezent, performanţele acestor femele au fost continuate de alte super-zburătoare, port-stindardul coloniei fiind o semi-soră a Maximei şi Venus. Aceasta din urmă provine de la Frits şi Henk Witjes, în 2009, la Olimpiada de la Dortmund, fiind locul 1 în cadrul Lotului Naţional Olimpic al Olandei la categoria General.

Reproducătorul de bază

Reproducătorul de bază şi cel mai faimos porumbel al lui Jan şi Leanne este LOWIEKE, un original Janssen şi un reproducător absolut formidabil. Pus în pereche cu mai multe femele bune, a reprodus descendenţi care au dominat campionatul olandez, fiind tatăl următorilor porumbei:

ROBINNEKE – Locul 1 Olimpic categ. Demifond, Olimpiada Blackpool, şi locul 1 Nat. As WHZB.

OLYMPIC TRUUS – participantă Olimpiada Lievin.

ALEXANDER – participant Olimpiada Lievin, categ. Demifond.

MISS LAURA – locul 2 Nat As în cadrul campionatului naţional „Best of the Best” şi locul 5 Olimpic, categ. General, Olimpiada Oostende.

Din păcate, acest porumbel a fost furat spre sfârşitul carierei de reproducător. Chiar dacă nu ar mai fi reprodus, ar fi rămas pentru totdeauna în crescătoria lui Jan.

Ca să vă faceţi o idee despre rezultatele acestui superstar, iată câteva informaţii:

  • 14 porumbei olimpici. În 2015, în cadrul Olimpiadei de la Budapesta, a fost iarăşi locul 1 Lotul Olimpic Naţional, categ. General.
  • În cadrul campionatului naţional BOTB 2013, a ocupat locurile: 1e, 2e, 6e, 7e, 8e, 10e.
  • Campional naţional al Olandei în 1996, 1998, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2012.
  • Din 1995 şi până în prezent, 42 de porumbei în primii 5 la nivel naţional, la diferite categorii.
  • Etapa Chiney (1.744 porumbei) locurile de la 1 la 14 (43 clasaţi / 77 angajaţi).
  • Etapa Hanut (1.469 porumbei) locurile de la 1 la 26 (67 clasaţi / 93 angajaţi).
  • Etapa Rethel (3.454 porumbei) locurile de la 1 la 20 (85 clasaţi / 105 angajaţi).
Adaugat pe 4 Feb 2015 de |  | 2,558 views

Spune-ti parerea

*