voiajori

Urmare interviurilor cu Badin Vasile, FNCPR face urmatoarele precizari:

– Badin Vasile foloseste in mod fals si abuziv titulaturile de maestru si multiplu campion deoarece acesta nu indeplineste conditiile prevazute de RNS pentru acordarea acestor distinctii.
Astfel, titlul de maestru, conform Capilotului XV, art. 2, litera n din RNS, titlul de maestru columbofil se obtine dupa indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii: “doua titluri de campion national la porumbei (doi ani diferiti), doua titluri de campion national crescatori (doi ani diferiti), ocuparea unui loc in primii 3 in Campionatul Olimpic al FNCPR (clasa sport) in doi ani diferiti”. Titlul se ofera in cadrul Festivitatii de premiere organizata de FNCPR.

– Badin Vasile nu a indeplinit niciodata conditiile mentionate anterior, nu a primit titlul de maestru columbofil si nu a fost multiplu campion national. In aceste conditii folosirea in mod eronat si cu intentie a acestei titulaturi constituie uzurparea unor calitati oficiale conferite conform Regulamentului National Sportiv si Statutului FNCPR.

– Mai mult, Badin Vasile a fost sanctionat in mod repetat de Comisia de Disciplina a FCPR, si in final s-a ajuns la excluderea acestuia de catre Adunarea Generala a federatiei.
– Ca si o completare mai transmite faptul ca in ultimii ani, si mai ales de la introducerea stikerelor si a re-clemarii dl Badin Vasile nu a mai reusit perfomantele uluitoare din trecut.

– Totodata, discutiile privind posibilitatile de fraudare conferite de ceasurile Megastar au pornit de la Concursul de Maraton Rozan din anul 2014, cand crescatorul Badin Marius folosind acelasi ceas Megastar folosit ani la rand de Badin Vasile (columbofil exlus), constata de la un concurs de maraton cu distanta de 971 km. un numar de 7 porumbei pe secunda, in ordinea imbarcarii acestora, fapte ce au condus la anularea porumbeilor in cauza si inceperea negocierilor cu producatorii ceasurilor Megastar pentru realizarea unui program care sa nu mai permita astfel de constatari.

Aspectele precizate anterior pot fi demonstrate cu Catalogul National anual editat de UFCR, FCPR, Programul National de Clasamente si au ca scop informarea corecta si stoparea publicarii unor materiale cu caracter fals in spatiul virtual.

In aceasta situatie se gasesc si alti columbofili care prin intermediul unor interviuri i-si aroga pe ne drept titlul de maestro columbofil, probabil din dorinta de a parea mai valorosi si implicit a vinde mai multi pui.
FNCPR va da publicitatii in curand numele tuturor Maestrilor Columbofili ai Romaniei conform evidentelor detinute.

Cu respect,
Presedinte FNCPR
Ing. Dipl. Marius Tunduc

Adaugat pe 12 Mar 2015 de |  | 2,772 views

7 pareri la articolul “PRECIZARI CORECTE IN URMA FOLOSIRII TITLULUI DE ,,MAESTRU COLUMBOFIL,,”


  1. Rebrean Iulius says:

    Si in Bucuresti au aparut peste noapte ca ciupercile dupa ploaie o multime de Maestri Columbofili

  2. andrei says:

    Hai ma ca suntem penibili, de aia numai putem noi ca Badin isi pune maiestru emerit,sunt o gramada de cotetari care au luat cate un trofeu pe la clasa standard isi spun multipli campioni.Domnule Marius ai comis o grava eroare ca ai dat curs si ai redactat un comunicat la adreasa lui Badin care nici macar nu este membru.
    Care este problema? Eu sunt campionul absolut al Romaniei, ai sa te sesizezi si in cazul aceasta? Fireste ca nu, decat daca este ceva personal ca in cazul de fata.
    Sanatate si multa bafta!

  3. Marius Tunduc says:

    Andrei, rolul presedintelui federatiei este sa ia apararea asociatiilor afiliate.
    Nu pot accepta la infinit sa vad tot felul de filmari cu tot felul de imbecili care isi aroga tot felul de titluri si merite doar doar sa mai pacaleasca cativa copii.
    Cat priveste personajul de mai sus, acesta impreuna cu Teodorescu Zamfirel, fost lingau si capusa ani de zile la UFCR, ne-au facut plangere penala mie, dlui Bilan, dlui Radu si contabilei FCPR pentru delapidare!!! A trebuit sa plec de la Oradea la Bucuresti sa dau declaratii si in final s-a primit NUP pentru ca au fost doar minciuni!!!
    Cum putem numii astfel de oameni? Cand vad pe ce cadavre vor sa construiasca un proiect columbofila ma ia greata. Oameni care toata viata lor au trait din furtul de cleme la imbarcari.
    Astia sunt oemnii care ne-au facut de ras o viata intreaga peste tot pe unde s-au dus:
    https://www.youtube.com/watch?v=jDui4Fc3568

    Vreti sa fiti coleg cu astfel de oameni. Drum bun! Eu nu doresc asa ceva

  4. damian says:

    despre Maestrul Columbofil se poate spune de crescatorul Peto Janos care a realizat performante greu de egalat in columbofilia Romana…

  5. MH says:

    este o vorba corb la corb nu scoate ochii asa ca cine sa aseamana sa aduna,maestro badin ?
    la fel si dl peto cam se aseamana cu dl badin
    rezulate au avut amindoi pina nu sa format zonele si sa pus reguli stricte la imbarcari in concurenta mare,ca dupa aia,,,,,,,amindoi mari maestro ? la vinzari.

  6. peste ionut says:

    Poezia lui ARGHEZI….In desagi, pe umar, varu-meu Pacala
    Aducea-n tirg oua si smintina-n oala,
    Numarind la mina cit e saptamana,
    Cumpanea cu oua, brinza si smintina,
    Si pornea de joia si cu bulzi de cas,
    Sa-i ajunga vineri marfa in oras,
    Cind din casa-n casa, pentru fiecare
    Domn, avea vreo turta si prin buzunare.
    Advocati si doftori si adeseori
    Cintareti si pictori, dascali si actori,
    Dintr-un timp aude un cuvint ciudat,
    Care fuse-aproape greu de invatat.
    Cind vorbeau pe scara-n usi ori pe ferestre,
    Domnii, musterii, isi zicau “maestre”.
    Cite cinci si zece de-astfel de pedestri,
    Adunati la poarta, toti erau maestri.
    “Ce-o mai fi si asta?” se-ntreba Pacala,
    Ca n-am auzit-o-n piata, nici la scoala.
    Poate-n capitala este si ramine,
    Ca-n gaiesti, cum fqace “neica” sau “jupine”
    Dar vazu ca vorba “maestre” stirneste
    O inviorare, parca-i frantuzeste,
    Si la batranete si la tinerete.
    El, un an de zile puse sa o-nvete.
    Cei chemati cu vorba care i se spune
    Infloresc in sine-ndata. Ce minune!
    Cum le zici “maestre” in ce-aveai de spus,
    Gitul li se-nnalta de trei ori mai sus,
    Omul e mai ager, mai vioi, mai sprinten,
    Ca un roi agale, indemnat de pinten.
    Si Pacala-si zise: “Vorba asta scurta
    E ca mingiierea porcului pe burta.
    E cu farmec dulce si, din strimb ori ciung,
    Simti ca te lateste si te face lung.
    Insul se mindreste, limba-i se deznoada
    Si ia vint si, vesel, da-n nadragi din coada.
    Mai, ce bine-mi prinde!
    Am aflat si harul
    Sa-mi pui in picioare bine si magarul.
    Cum ajung acasa, vad eu cit ii este
    De fudul auzul, si-o sa-l strig: Maestre”

  7. Sorin Atanasiu says:

    Vazand cu cata indarjire se reactioneaza in privinta unor persoane, cunoscute ca nefiind pe placul seicilor f.c.p.r.-isti, ma cuprinde o si mai mare greata fata de tot ce inseamna f.c.p.r., eu necunoscand alta federatie de-a lungul vietii.
    Din fericire dragostea pentru porumbei nu-mi poate fi impozitata si este tot ce mi-a ramas. Si-un gust amar!
    Asta o spune un om cu ceva scoala, stimabile domn Tunduc. Si ceva activitate desfasurata in grupul de conducere al unei asociatii afiliate. Una ce s-a bucurat de sprijinul si atentia domniei tale.
    Va pot provoca public, asta in cazul in care ar autoriza administratorul acest mesaj, la o demonstratie de ilegalitate din f.c.p.r. despre care stiti dar o acoperiti cu grosolanie!
    Sa stiti, din gura unuia care nu tre` sa injure ca sa se exprime, curatenia incepe din propria ograda, mai apoi puteti iesi sa maturati si in fata portii.
    Zboruri inalte!

Spune-ti parerea

*