voiajori

Yelena si-a demonstrat calitatea de reproducator a crescatorie Etienne Meirlaen

Yelena, fiica lui Top Star prestigiosul reproducator de baza al crescatoriei R&X Verstraete, si-a demonstrat valoarea de reproducatoare in crescatoria Etienne Mierlaen, ea jucand un rol cheie in recentele succesuri. Ea este mama si bunica castigatorilor locurile de top la nationale si internationale, precum si locuri de top in Campionatul national al Belgiei.

O cariera de succes in cursele de porumbei nu vine din senin. Este nevoie de o baza solida pentru a obtine rezultate foarte bune sezon dupa sezon la concursurile nationale si internationale – o baza formata din porumbei exceptionali. Porumbeii de distante lungi au cateva caracteristici esentiale. Muschii flexibili si supli si un penaj matasos sunt caracteristici esentiale. Un porumbel care combina aceste caracteristici cu un caracter puternic va fi probabil o pasare de calitate superioara.

Am vazut cativa dintre porumbei de lunga distanta in crescatoria de campioni Etienne Meirlaen. Crescatoria de porumbei a avut mare succes in ultimii zece ani, chiar daca el si-a vandut toata colectia de porumbei, cu varsta de trei ani si mai mari, la sfarsitul anului 2012, inclusiv Campionul National KBDB, castigatorii nationali cat si parinti lor. Licitatia nu a parut sa influenteze nivelul lui de performanta, ceea ce a demonstrat ca rasa are o baza solida. Vorbim aici de o rasa care a dus si duce in continuare la performante incredibile si care o are in centru pe Yelena, fiica lui Top Star. Acest lucru este inca o data confirmat de rezultatele impresionante din concursul de sezon din 2014.

Un sezon 2014 coplesitor

2014 a fost fara indoiala un sezon splendid pentru Etienne Mierlaen: a castigat o multime de titluri prestigioase atat la nivel local cat si la nivel national, inclusiv locul unu Ace Provincial KBDB, porumbel care a fost si locul 3 la national KBDB la maraton. De asemenea el a obtinut o dubla victorie nationala de la Pau si premiul intai provincial la Agen (si al treilea national).

Familia de porumbei a lui Mierlaen este de ceva timp una dintre cele mai puternice in competitiile internationale de maraton. A reusit ca de-a lungul anilor sa creeze o rasa puternica de porumbei, care a contribui la aducerea la un nivel superior a multor crescatori din intreaga lume. Renumita Yelena joaca un rol important aici. Ne vom uita la cele mai importante rezultate din 2014, multe dintre acestea i se pot atribui Yelenei:

Locul 1+2 National Pau 2014
Locul 1 Provincial si al 3-lea National Agen 2014 (fiica Montali, nepoata Yelena)
Locul 1 Provincial Ace porumbel Maraton KBDB Est Fl 2014
Locul 3 National Maraton KBDB maturi
Locul 4 Provincial Maraton KBDB Est Fl cu primul si al doilea nominalizat
Locul 4 Ace National Maraton KBDB 2014
Locul 6 Ace National Maraton KBDB 2014 (fiica Yelena)
Locul 9 Ace National Maraton KBDB 2014 (fiica Monar, nepoata Yelena)

Aceste rezultate au fost obtinute doar in anul 2014, si doar in crescatoria lui Etienne. Porumbei descendenti direct de la Meirlaen au castigat mai multe rezultate de top decat alte crescatorii din intreaga lume.

Yelena joaca un rol esential in aceste succese

Ar fi dificil sa subestimam influenta nepretuita a Yelenei si a descendentilor ei de succes pe perioada 2010-2014.

Sursa foto: pipa.be

In prezent este una dintre cele mai bune, daca nu cea mai buna reproducatoare din lume pentru cursele lungi. Linia genealogica a campionilor lui Etienne Meirlaen ne arata influenta Yelenei care a produs castigatori dominanti pe distante lungi si foarte lungi, atat la nivel national cat si international.

Adaugat pe 13 Mar 2015 de |  | 2,612 views

O parere la articolul “PORUMBEII VERSTRAETE RECUNOSCUTI CA NR 1 IN LUME PENTRU REPRODUCTIE”


  1. anonim says:

    Super femela

Spune-ti parerea

*