voiajori

Dintre temerarii crescatori moldoveni care  s-au incumetat sa angajeze porumbeii la dificilul National Schwerin + 1.000 km, domnul Ciridariu Viorel din Botosani reuseste sa se remarce in mod special.

Acesta angajeaza 7 porumbei si anunta primul porumbel sosit pe Moldova la o distanta de 1.260 km in dimineata celei de a treia zi de concurs la ora 9:08’02’’ si ocupa locul 68 in clasamentul national provizoriu.
Autoarea acestei performante este o femela tanara cu seria 708032-2014 care la varsta de un an reuseste sa claseze doua fonduri si doua maratoane, in conditiile in care la doar 8 zile de la primul maraton de 857 km a fost angajata la Schwerin – 1.260 km.
Tatal femelei provine de la campionul maratoanelor internationale, germanul Koers Karl-Heinz si este fiu din 9 National As Maraton Germania si consangvin pe masculul de baza “488”. Mama femelei este orig. Jan Polder (Olanda) fiind o semi-sora cu 1 National Marseille 2014 pe linia lui “Victoria”, 1 National St. Vincent (Jan Aarden).


Motivul pentru care am mentionat in titlu numele lui Alin Boca (manager in crescatoria Raymund Hermes din Germania) este faptul ca acesta i-a oferit domnului Ciridariu V. pentru a folosi in reproductie toti porumbeii achizitionati de el din crescatorii celebre precum: Koers K.-H., Kipp & Fii, Jan Polder, L. van Coppenolle, Bernd Morsnowski.


Iata ca achizitiile s-au dovedit a fi de inspirate deoarece d-nul Ciridariu este singurul crescator moldovean care reuseste sa aiba 3 porumbei sositi in clasament la acest concurs desfasurat in canicula si vant din fata, toti sositi in ziua a treia de concurs( 9:08; 18:55; 20:27) in conditiile in care primii porumbei la distante mai scurte au inceput sa soseasca in a doua zi de concurs.
Dintre performantele anului trecut ar fi de amintit locul 8 National Maraton Extrem Tineret obtinut de domnul Ciridariu Viorel.

Felicitari acestor doi prieteni pentru curajul si calitatea porumbeilor si le dorim succese mai mari pe viitor!

Adaugat pe 9 Jul 2015 de |  | 3,851 views

5 pareri la articolul “Ciridariu Viorel (+Boca Alin) din Botosani rezultat notabil la Nationalul Schwerin – 1.260 km”


  1. dan timpa says:

    Felicitari!Succes pe viitor!

  2. tibi says:

    ce se intimpla cu porumbeii care sosesc de la maraton fara stichere si fara bricoane,de-si sosesc in timp si ar putea sa claseze.Asa mi-a sosit mie o femela cu numarul 610334-2011,miercuri dupa masa si concursul nu este incheiat nici acum,rusine celor care fac astfel de gesturi.

  3. tibi says:

    felicitari domnului Ciridariu din Botosani ,este un rezultat foarte frumos,multi si-ar dori sa aibe asemenea porumbei in voliera

  4. petrica says:

    BRAVO!!!

  5. Suceveanu Lucian says:

    Felicitari,sosiri de apreciat.

Spune-ti parerea

*