voiajori

Concursul Berlin National, devenit deja traditie, se va organiza si in acest an.

Mii de columbofili vor fi cu ochii atintiti spre aceasta etapa – BERLIN  NATIONAL.

Imbarcarea va avea loc marti 21 iulie 2015.

Lansarea se va face (daca conditiile meteo vor permite) vineri 24 iulie 2015.

Lansarea va fi intarziata, la fel ca si la celelalte editii.

UPDATE 13.07.2015 !!!!

Pretul de participare pentru Berlin National este de 50 lei/crescator indiferent de numarul de porumbei cu care participa.Va rugam sa luati legatura cu responsabilii de centre si sa ii anuntati numarul de porumbei cu care participati.

Centrele desemnate sunt:

Suceava – responsabil Filip Vladi

Cluj Napoca – responsabil Pop V. Daniel

Bihor – Tunduc Marius

Arad – Fejes Iosif

Timis – Tanase Constantin

Caras Severin – Badea Dorel

Prahova (Plopeni) – Bilan Florin

Vom reveni cu informatii noi in cel mai scurt timp.

Adaugat pe 13 Jul 2015 de |  | 3,370 views

16 pareri la articolul “Berlin National – 24 iulie 2015 – Editia a V a”


  1. ,,Lansarea va fi intarziata, la fel ca si la celelalte editii.”
    Sper ca să nu fie ca şi anul trecut la 13:30. Toate concursurile de maraton pe care le ţin minte cu lansare după ora 12 au avut rezultate dezastruoase.

  2. Mihuti Alin says:

    Ar fi corect si normal intre ora 10:00 – 11:00 sa se lanseze porumbeii , la Alba Iulia de ce nu se face centru ?

  3. Mihuti Alin says:

    Eu as fi nevoit sa merg 300 de km dus intors pana la Arad la centrul unde e mai aproape ca sa imbarc..iar la desigilat la fel … Si nu numai eu , sunt multi astfel de crescatori ! Rog sa luati masuri .

  4. Marius Tunduc says:

    Aveti dreptate dl Szabo
    Personal voi incerca lansarea astfel incat porumbeii sa ajunga foarte foarte approape de prima linie astfel incat dimineata sa intre la prima ora 5 – 6 dimineata
    Astfel de lansari am vazut ca creaza premiza unei etape bune si pentru cei cu distante mai lungi.
    Raportat la 70 km – ora viteza a etapei (1166 metri pe minut) o lansare la ora 9.30 ora Romaniei ar face ca cei 830 km pe care ii are primul concurent sa fie parcursi in aproximativ 12 ore. Astfel exista intradevar sanse sa intre porumbeii in prima zi (vedeti Berlin 2013) insa a doua zi sosirile au fost foarte bune peste tot in zona. Cred ca lansarea ideala ar fi ca porumbeii din prima linie sa inceapa sa intre pe la 5.30 dimineata, si astfel a doua zi pana la 12 – 13 sa fie porumbei ajunsi si in cele mai slungi zone.
    Bineinteles ca acesta este doar un calcul matematic. El insa trebuie adaptat in ziua etapei la conditiile de pee traseu.

  5. ghita says:

    Amu ca sa parafrazez si io pe un iubit Al Domnului……zic viva Berlin dar zic viva pt cei care nu se lauda toata ziua ce sfinti sunt ,ce porumbei au cata recunostinta au ei fata de Cel Sfant….zic viva pt columbofilii adevarati care stiu sa fie cu adevarati buni, pt cei modesti,cei care chiar se pricep la porumbei.TOATA STIMA PT ASEMENEA OAMENI.

  6. alex says:

    Se plătește de pasare ? Și cat?

  7. habaci calin says:

    Ai dau dreptate domnului Szabó Zoltán
    Din nou m-a i-au de bravi nostri conducatori,dar nu din rautate ci din pricina regulamentului facut de dansi si calcat tot de dansi.
    Toti crescatori de maraton care au citit regulamentul au stiu ca” berlin national se lanseaza intre orele 9-11 daca nu se poate lansa se amina pt a doua zi”
    De ce dragi nostri conducatori a-ti lansat porumbei in 2014 la ora 13;30 minute ?
    Se stia ca a doua zi este un front de furtuni pe vest-sud vestul tari de la arad in jos catre timisoara si caras si asa a fost cind intr-au porumbei pe jud bihor pe arad-timisoara-caras ploua era inorat un timp de tot rahatul.
    Oare lansarea acea la ora 13;30 min era menita sa faca ceva …..s-au pt cineva,nu vreau sa jignesc colegi,prieteni din bihor cu care m-a inteleg foarte bine si sint baieti buni{o parte din ei] dar cind in arad ploua torential am sunat pe prietenul Andrei Bondar si la oradea se putea face plaja,scuze dar ceva miroase urat aici din moment ce toata lumea stia ca a doua zi intra un front de furtuni-ploi pe vest-sud-vestul tari arad-timis-caras….si sa anuntat ca se amina lansare pt maine,ca vremea este rea iar dupa ora 13;30 minute am primit mesaj ca s-au lansat porumbei….
    Ok o sa i-mi spuna ca ce sa faca daca pe noi a plouat si pe ei nu,l-e raspund eu TREBUIA SA RESPECTATI REGULAMENTUL NATIONAL FACUT DE VOI DRAGI NOSTRI CONDUCATORI.
    A-ti scris asa LANSAREA LA BERLIN NATIONAL SE FACE DOAR IN CONDITI OPTIME DE ZBOR SI INTRE ORELE 9-11 IAR DACA LANSAREA NU SE POATE FACE SE AMINA PT A DOUA ZI …, SI…. IAR PUNCT.!!!
    DE CE A-TI LANSAT PORUMBEI LA ORA 13;30 MINUTE ?
    Ok am trecut si peste acest fapt si speram ca anul 2015 v-a fi asa cum trebuie,lansarea intre orele scrise in regulament,si chiar ai dau dreptate la cea ce a scris domnul presedinte Marius Tunduc,in sfarsit vad o idee buna.
    Daca dimineata porumbei sint in ungaria pe granita este foarte bine pt ca scapam de canicula din pusta ungara cea mai rea pt porumbei care din pacate omoara foarte multe pasari cine nu stiu pe timp de vara in pusta ungara sint 40-43 g-c la umbra iar pe pamintul nisipos se poate frige oua este peste 50 g-c la nivelul solului foarte nisipos ca in desert.
    Domnule presedinte nu stiu cine v-a dat ideea aceasta dar este foarte buna.si ascultati ce a spus dl Szabó Zoltán,ca are dreptate.

  8. alex says:

    Lansați la ora 12 sa nu intre la nimeni în prima zi. Ca ăla care așteaptă la 1100 km sa aibe și el șanse .nu aveți porumbei de a 2-3 zii

  9. GS says:

    de ce nu luati bani pe cap de pasare? pt un porumbel 50 lei? doar nu merge cu avionul!

  10. Gusa says:

    Dl. Habaci mai pune mâna pe carte. Nu mai căuta scuze pt rezultatele care au fost și nu mai sunt. Cât despre lansare, părerea mea e cât mai devreme. Acum 2 ani chiar dl. Habaci era seara pe podium iar dimineața a picat pe locul 7 parcă. Valoarea contează. Succes.

  11. Pruteanu says:

    Mai Caline de ce iti bati joc de cratimele alea? Daca nu sti sa le folosesti mai bine lasa-le dracu in pace ca prea le chinui. “Succesuri”la examenul de capacitate.

  12. Otvos Alexandru says:

    Nu sunt pasionat de maraton, dar de distractie as fi bagat si eu 1 porumbel daca se platea pe porumbel;poate la anul. Succes tuturor. Forza Bistrita!!!

  13. onicas says:

    Puteti plati pe porumbel dl otvos
    Costa 50 lei si de distratie merita

  14. Otvos Alexandru says:

    Cred ca o sa ma distrez la Straubing.La Berlin e prea scump! :):D

  15. DANIEL says:

    Cred ca lansarea corecta ar fi intre orele 12-13, asa cum propune dl. Tunduc, ca sa existe sanse si pentru cei mai lungi. Dle HABACI daca nu stiti sa folositi cratimele ………..mai bine nu le mai folositi, ca sa nu mai vorbesc si de celelalte greseli ortografice.

  16. habaci calin says:

    Decizie inteleapta din partea organizatorilor, 50 lei de crescator si bagi cate pasari doresti.
    Cu siguranta vom avea un nr mai mare de porumbei dacat daca se platea pe porumbel,eu ex,plata pe porumbel angajam max 5 pasari asa cu 50 lei crescator angajez intre 10-15 pasari si am mai discutat cu niste colegi din arad-timis-caras[CARE JOACA MARATON NU DOAR COMENTEAZA PE NET CUM FAC ALTI CARE NICI MACAR NU ANGAJEZA LA BERLIN DOAR DAU DIN GURA} care au spus la fel DACA ERA PE PASARE ANGAJAU MAX 3-5 PASARI ASA MULTI AU AFIRMAT CA MERG PE 10-20-30 PASARI.
    Doua decizi bune pt conducere,cea cu ideea de lansare si cu plata 50 lei de crescator. bravo.
    Cred ca adunam intre 2000-3000 mii de porumbei la berlin national.

Spune-ti parerea

*