voiajori

2015 a fost un nou inceput pentru Habaci Calin, unul dintre cei mai valorosi columbofili ai zonei de vest. De ce spunem acest lucru? Pentru ca vechea crescatorie a lui Calin a trebuit demolata, acesta construindu-si una noua, de aceasta data una la inaltime, deasupra unei magazii de depozitare.

Dificultatea cu care porumbeii s-au obisnuit in noua lor casa a fost mare. Multe nopti la rand porumbeii au ramas afara iar pradatorii de noapte si-au facut prezenta. Porumbei cu rezultate au disparut. Cu greu cei ramasi s-au invatat, oarecum. Desi concursurile au inceput, multi porumbei dadeau cateva ture unde era vechea crescatorie si de multe ori pierdeau minute bune la intrarea in crescatorie.

Cu toate acestea, rezultatele au inceput sa apara la fond si maraton.

Porumbelul care s-a evidentiat cel mai tare in acest sezon este PENSA 030179-2012 F albastra.

Aceasta reuseste la varsta de 1 an (2013) sa claseze:

Tabor     622 km.  1.539 p. Loc 25 –   16,24 pct.

Tabor     622 km.  2741 p.  Loc  183 – 62,08 pct.

Benesov 644 km. 5910 p. – Loc 136 – 21,60 pct.

Loc 12 Jud. Fond Tineret cu 99,92 pct

La varsta de 2 ani (2014) claseaza:

Tabor  622 km.  1.691 p. Loc 4 –       2,37 pct.

Tabor  622 km.  1.295 p. Loc 20 –   15,44 pct.

Tabor  622 km.  4.664 p. Loc 191 – 40,95 pct.

Loc 15 Jud. Fond Maturi cu 58,76 pct.

Loc 6 Jud. General Maturi cu 79,27 pct.

Loc 5 Jud. Fond Palmares cu 158,68 pct.

La varsta de 3 ani (2015) claseaza:

Tabor 622 km. 4.206 p.  Loc 663 cu  157,63 pct.

Tabor 622 km. 7.280 p.  Loc 115 cu     15,80 pct.

Tabor 622 km. 1.815 p.   Loc 50 cu       27,55 pct.

Tabor 622 km. 1446 p.   Loc 96 cu       66,39 pct.

Berlin Nat. 938 km. 3.600 p. Loc 20 Provizoriu cu 6 pct.

Norma fond cu aproximativ 51,34 pct.

Norma As Fond 2015

Realizeaza norma Fond Palmares 3 Ani cu un punctaj aproximativ de 206 puncte.

Probabil in TOP 10 National

Ultimele doua etape a concurat cu remingele 6 si 7 rupte. Pentru a remedia oarecum problema aceasta, Calin lipeste cele doua pene cu Super Glue iar femela este angajata la Fond Nr. 5 Tabor unde claseaza Loc 96 pe o caldura INFERNALA. Un concurs extrem de greu. La nu mai putin de 5 zile de la etapa Tabor 5 este angajata la Berlin National unde ocupa Loc 20 pe clasamentul provizoriu. La sosirea acasa de la aceasta etapa una din remingele lipite cu Super Glue era rupta.

Cu toate acestea, ambitia si dorinta ei de a se intoarce cat mai repede acasa nu au fost afectate.

Pensa este verisoara cu RODY – Loc 1 National Maraton Tineret 2013 in crescatoria Marienut Aurel.

Un porumbel cu o vointa de FIER si origini foarte bune.

Sincere felicitari.



Adaugat pe 15 Aug 2015 de |  | 3,356 views

12 pareri la articolul “030179-2012 – PENSA – o femela de exceptie cu o vointa impresionanta – Fond Palmares 3 ani.”


  1. Alin Rosu says:

    Felicitări pt porumbita,nu este ușor sa faci Fond Palmares pe trei ani!

  2. Lorin says:

    Felicitari Calin. Daca acest porumbel va fi in top 10 national cred ca va fi al 6-lea an consecutiv in care ai porumbei in top 10. Sper ca nu gresesc. Felicitari inca o data.

  3. Alex says:

    Felicitari domnule Habaci. O femela foarte buna. Sa claseze la Tabor iar mai apoi la Berlin dupa doar 5 zile de recuperare si incarcare este de vis.

  4. Alin says:

    Conform anuntului FCPR palmaresul la 3 ani se desfiinteaza, fiindca cei din conducere considera ca acesti porumbei – cum e si cea de aici – se bazeaza doar pe rezistenta si nu sunt de luat in seama. A zis dl. Tunduc pe Facebook in grupul FCPR.

  5. admin1 says:

    Domnule Alin,
    Scoaterea palmaresului pe 3 ani se va face din sezonul viitor.
    Totusi eu sper sa nu se scoata, la fel si alti multi columbofili. Un porumbel cu As fond 3 ani, As maraton 3 ani, As speed 3 ani pentru mine este exceptional. Aici se vede calitatea unui porumbel care nu greseste deloc la nici o etapa ( As fond si As maraton) timp de 3 ani la rand. IOrice se va decide, vom merge mai departe pentru ca iubim porumbeii si concursurile.

  6. malancas says:

    FELICITARI CALIN HABACI PENTRU FEMELA .DAR ALIN NE DA O VESTE TRISTA DE LA ANUL CALINE CAMPIONI CA TINE CU PALMARES PE 3 ANII VOR FII AMINTIRE SUNT PUTINI PORUMBEI CU PALMARES PE 3 ANII DACA NU SUNT PASARILE A CELOR DE LA …….. RESTUL SINT ETC . MAI ATITA JEG E PE UNI CA NU II POATE SPALA TOATA APA DIN MURES. VLAD ZI TE ROG CE DE NU AI PUBLICAT SI COMENTARIUL MEU(LA UN ALT SUBIECT STI BINE LA CE MA REFER) ,A SIGUR VA DERANJEAZA ADEVARUL SI DOVEZILE ,DACA SCRIU PROSTII LASA SA RIDA LUMEA DE MINE ,DAR VA ZIC ADEVARUL SI VA DOARE RAU DE TOT .O SA DEPUN PLINGERE PENTRU DISCRIMINARE ,O SA DESCHID PROCES IN INSTANTA SI O SA CER SA VAD DACA ESTI AUTORIZAT POTRIVIT LEGII SA CENZUREZI COMENTARI DACA AI AUTORIZATIE IMI SCOT PALARIA ,DACA NU O SA CER DESPAGUBIRI ,NU UITA CA ACEST SITE E UN DOMENIU PUBLIC DACA SCRIU CEVA LA ADRESA CUIVA MA POATE ACTIONA IN INSTANTA .EU CIND SCRIU UN COMENTARIU MA SEMNEZ CU NUMELE NU CU TOT FELUL DE,, INEPTI” CUM FAC FOARTE MULTII . ADEVARUL VA DOARE ,ADEVARUL VA DOARE ,ADEVARUL VA DOARE ……….ADEVARULLLLLLLLLLLLLL

  7. habaci calin says:

    Lorin .
    Daca Pensa s-au Pariul intra in top 10 national,atunci sint 7 ani la rind.
    2009-2010-2011-2012-2013-2014-2015,top 10 national,nu cred ca sint multi crescatori in Romania care sa reuseasca aceste performante,si care sint eu ai felicit pt rezultate constante atitia ani la rind.
    Alex,aceasta femela a avut duminica-luni-marti,3 zile timp pt recuperere pt ca miercuri a fost imbarcata pt berlin,tinind cont ca am avut sambata poate cel mai greu fond din ultimi 10 ani pe canicula infernala si vint din fata,ea sosind prima pe crescatorie si am angajat-o la berlin sosind iar prima chiar in top 20 national.
    Alin.
    Eu sper ca sa nu se scoata palmaresul pe 3 ani la nici o categorie,ar fi cea mai mare prostie gandita vreodata de conducere sa scoata palmares pe 3 ani,asa vezi adevarata valoare a unui porumbel.
    In fiecare an se infiinteaza categorii noi,si distrugem categoriile cele mai frumoase ? de ce ? care e motivul ?
    E usor sa distrugi ceva,in loc federatia sa atraga oameni ai trimit la alte federati,in loc sa fie creativi sint distructivi.
    Dragi nostri conducatori faceti ceva cu federatia ca sintem in declin,face-ti ceva sa atageti oameni,campioni nationali premiati,medali,cupe,creati categori nu distrugeti visul romanului de a castiga o cupa o medalie atit pe plan provincial cat si national.
    Din bani de cotizati 10% face-ti o sponsorizare catre crescatori cei mai buni din tara.
    Face-ti concursuri cu premi,bani,produse,sint o gramada de firme cu produse de de porumbei,vorbiti sa faca sponsorizare.
    ATRAGE-TI LUMEA CA MULTI S-AU SATURAT SA TOT DEA IAR INAPOI SA NU PRIMEASCA NIMIC.

  8. admin1 says:

    Domnule Malancas,
    Acest site are regulile lui iar comentariile sunt moderate. Pe pigeonsplanet.ro comentariile sunt sortate prin programul disqus si administratorul nu raspunde pentru acestea.. Aici eu raspund pentru comentariile pe care le public, nu cel care le scrie.
    Cand cineva nu scrie la subiect, comentariul nu apare. Citeste regulamentul site-ului.
    Cat priveste amenintarile dvs. privind un proces de pe urma caruia doriti despagubiri va doresc mult succes.
    Inainte sa vorbiti prostii va rog sa va documentati temeinic despre spatiul virtual.
    P.S. Ar trebui sa va fie rusine ca atacati un om care nu se poate apara. Acesta este un alt motiv pentru care nu am publicat comentariul dvs din care sincer sa fiu, nu am inteles nimic. Dar asa fac barbatii adevarati 🙂
    Noapte buna.

  9. malancas says:

    Regulile in spatiul virtual se construiesc in raport cu legislatia in vigoare a romanie ,nicidecum dupa cele nord coreene .In tara aceasta iti remintesc faptul ca libera exprimare este garantata prin constitutie .Eu nu am atacat pe nimeni despre persoana care sugerezi ca am atacato nu e nimic adevarat ai tu ordine clare se vede de la distanta .Cit priveste daunele ,o sa cer 1 leu(pe care o sai dau unui cersetor) ,nu am eu nevoie de banii nimanui .Ca nu ai inteles nimic din comentariul meu asta ma amuzat teribil ,esti genial ,asa oamenii se platesc bine in situatia amintita .De dragul discutiei daca doresti iti trimit comentariul inca odata (l-am salvat pe undeva)Revin din nou asupra aspectului ,,atacatii un om ”eu am facut caterinca daca stii ce inseamna aceasta ,caterinca se face incepind cu presedintele tari si continuind cu primul ministru ,parlamentarii etc…Cel despre care tu il numesti ,,om ” pe care dupa aprecierea ta vezi doamne ca l-am atacat vreau sa-ti spun ca nu e suficient sa ai doua miini ,doua picioare ,cap ,ochi urechi si toate cele de trebuinta fiintei umane ,nu inseamna ca acel cineva are si calitate umana ,ca sa indeplineasca o fiinta umana si calitatea de ,,om” e cale lunga domnule administrator .De la distanta toti suntem oamenii dar de aproape se vede cine are si calitatea umana si cine nu .

  10. admin1 says:

    Domnule Malancas,
    Din nou vorbiti (scrieti) ceea ce nu stiti.
    Cat priveste comentariul dvs., nu trebuie sa mi-l re-trimiteti. Vi-l trimit eu daca nu il mai gasiti. Il puteti folosi ca si proba in instanta.

    Succes inca o data.

  11. alex- says:

    Vreti sa atrageti columbofili noi tineri ..cum dle tunduc desfintand normele LA 3 ani palmares.nu stiu daca ati fi avut DVS LA 3 ani palmares ati fi desfintat categoria.nunai ca zburam degeaba .ne luati bani si dupa trei ani desfintati categoria.rusine.

  12. Cristi Iosub says:

    Are cineva curajul sa termine clasamenul de la Berlin?

Spune-ti parerea

*