voiajori

Pali Sebastian, este un tanar columbofil bihorean, din orasul Salonta, care iubeşte porumbeii si nu singur ce împreuna cu soţia lui.

Implicarea celor doi membrii ai familiei în întreţinerea şi antrenarea porumbeilor lasă ,,urme adînci,, în clasamentele Asociaţiei Judeţene Columbofile Bihor.
Astfel al maturi, la cursele de o zi, Sebastian a concurat excellent.
Însă la pui domină net cursele, având sosiri de execepţie la vârful clasamentului, de o manieră cum rar îţi este dat să vezi.
Etapa 1 Torokzenmiklos –locurile 1, 5, 7, 8, 9, 10, 11 …
Etapa3 Cegled – 1, 2, 3, …..
Etapa 4 Budapesta – 1, 2, 3, 6, 7, 11, 12 …..
Etapa 5 …va urma
Din ceea ce se vede pana acum, Asociatia Bihoreana sa mai ales cu un concurent redutabil (de parca nu erau destui) iar sosirile puilor lui Sebastian, îi dau acestuia mari speranţe pentru viitor.
Alături de Bondar Andrei şi Sabaău Doru, se pare că se luptă anul acesta pentru supremaţie în cadrul asociaţiei la capitolul pui, însă pentru că urmează o etapă de peste 300 km, nu se ştie cine urmează în lista favoriţilor.
Pînă atunci, felicitaări Sebastian Pali şi soţiei tale pentru rezultatele deosebite!!!

Marius Tunduc
Preşedinte AJC Bihor

Adaugat pe 10 Sep 2015 de |  | 3,685 views

20 pareri la articolul “PALI SEBASTIAN – DOMINA CONCURSURILE CU PUII IN ASOCIATIA BIHOREANA”


  1. Oros Bogdan says:

    Felicitări prietene!

  2. Vlad Fildan says:

    Felicitari Sebi. Esti bun.
    Succes la etapele viitoare.

  3. ioan says:

    Bravi Sebi, esti tare …

  4. Fam Lucaci says:

    Felicitari Sebi, te-am felicitat la maturi si ma bucur ca te pot felicita si la pui.
    Cat despre spusele d-lui presedinte, vreau sa-i reamintesc ca una-i teoria si alta-i practica.
    Cu respect atat pt tine Sebi cat si pt Doru si Andrei, dar sunt nevoit sa va dau o veste proasta, la etapa de ACS legea o va face Satac Razvan, care e intr-o continua crestere datorita materialului (vorba d-lui presedinte) de o calitate extraordinara, care provine din crescatorii simple care iau cupe la maraton, demifond national bineinteles si duc pasari in Olimpiada.
    Mult succes iti doresti un coleg caruia nu-i e greu sa felicite si sa recunoasca un campion.

  5. Fam Toth says:

    Felicitari Sebi si succes pe viitor.

  6. Sebastian Pali says:

    Va multumesc tuturor pentru urari. Cat despre etapa care urmeaza Domnule Lucaci,sunt nevoit sa va spun ca legea nu o face Satac Razvan sau eu ci o va face Cel de Sus. !!! Dar va asigur ca voi fi cu un pas in fata.

  7. Foare bine spus Sebi. Fiecare ne dorim mai mult, unii pot obtine, altii nu, altii trebuie sa munceasa mai mult, alti o fac si din talent, sau pasari. Dar nu conteaza, important ca aceste concursuri cu puii din acest an au avut farmecul lor. Urmeaza etapa de Nitra (vreo 330 de km), probabil va fi vineri, mult succesc si tie, cat si lui Satac, cat si celorlalti care vor participa.

  8. Doru Sabau says:

    Felicitari!
    Incerc sa ma abtin de la comentarii dar in ultima perioada parca sunt provocat si nu ma pot aptine s-a nu spun si eu punctul meu de vedere. Doua intrebari as vrea sa adresez lui I. Lucaci:
    1.La care etapa faci referire ,,Acs”?
    2.Programul pe care-l urmeaza R. Satac este facut de tine?
    Nu de alta dar sa vedem cum se termina concursurile cu puii si sa stie si altii de la cine sa ceara programul s-au cui sa-i multumeasca esecu.

  9. fam Toth says:

    Sebi pregateste porumbeii asa cum ai facut pana acuma si sant convins ca si la aceasta etapa vei avea locuri foarte bune in clasament.

  10. Fam Lucaci says:

    D-le Doru, imi cer scuze, etapa e Nitra nu Acs cum a-m scris. Da, programu e facut de mine, sa nu uitam ca Satac joaca de peste 10 ani, si NICIODATA nu a avut pasari cu 4 clasari intr-un an. Anul asta de pilda a jucat cu vreo 40 de pui de 2014 de la un campion de la noi, si cu programul acestuia, i-a perdut pe toti si nici macar 1 UNUL nu a avut cu 3 clasari, despre cine vorbim?
    La pui are cei mai multi clasati si etapa trecuta si joaca cu porumbei de maraton, are loc 2 crescatori.
    D-lor columbofilia e stiinta, cum poti numi stiinta in ale columbofiliei cand nu poti face 3 echipe din 4? Ce facem jucam la ghici.
    D-le Doru, sper ca Satac sa nu fie ca alt coleg pe care l-am ajutat in acest an, i-am spus sa nu lase femelele la masculi, boxe pe jumate inchise, i-am dus por la antrenament, i-am spus cand si cum sa-i lase afara si drept multumire … astai omul dle.
    Doru, Sebi, Andrei daca lansati vineri cu siguranta sunteti cu un pas in fata, vantul sufla in jos, ce sa faci, altii nu pot intelege imbarcarile astea schimbate saptamana de saptamana, in una joci marti, sambata aceeiasi saptamana, dupa aia pauza de 10 zile, hai sa fim seriosi daca cautam dupa vant, si timp sa facem tratamente dupa o etapa mai slaba, nu toti is orbi.
    Cat despre tine Sebi, esti un columbofil adevarat, ai pasari de la un columbofil adevarat (Fam Toth) care cred ca e mandra de tine prin felul in care joci, si pt recunostinta de care dai dovada fata de ei, esti un crescator adevarat.
    Dorule iti doresc ca anul acesta la pui sa iei cupa, stiu cati doresti lucrul acesta, deoarece ar fi prima cupa pe care ai luau de cand joci singur fara tandem, cred ca din 2010 daca nu gresesc.
    Va doresc succes la toti, dar totusi favoritul meu la etapa de Nitra ramane Satac.

  11. Vlad Fildan says:

    Propun ca anul viitor toti cei care cred ca au cei mai buni porumbei din judet sa participe la un columbodrom (oricare ar fi el) cu o echipa de 5 pui. Sa vedem care va fi cel mai bun.
    Restul e blablabla…
    Acceptati??? Eu ma bag!!!

    P.S. Bucurati-va ca nu particip la Nitra :))))
    2 Jud. Derby Pui Acs 2008
    12 Jud. Derby Pui Amstteten 2012
    1 Jud. Derby Pui Jihlava 2013
    1 Jud. Derby Pui Viena 2014

  12. Marius Tunduc says:

    Ionut Lucaci se pare ca lupul i-si schimba doar blana. Citind aceste comentarii regret ca mi-am retras reclamatia de la Comisia de disciplina in vara cand tocmai luasesi doi ani de suspendare.
    Te anunt insa aici public ca daca mai continui aceste comentarii si jigniri la adresa colegilor tai pe net sau in alte discutii vei fi dat afara de urgenta de la Clubul Oradea.
    Columbofilii ale caror nume le amintesti aici sunt persoane respectabile. Mai mult vad ca il critici pe Andrei pentru ca alege zile bune de zbor?????
    Pentru faptul ca suntem printre putrinele asociatii din vest care au avut un sezon de pui excelent pana acum? Nu ti-e rusine?
    Am facut acest avertisment public, sa stie toata lumea ca tot pentru minciuni si acuzatii ne-fondate ai fost suspendat de Comisia de disciplina la 2 ani suspendare, iar atunci cand ai venit la mine umil sa i-ti ceri iertare mi-ai promis ca te vei schimba. Si nu doresc ca daca in perioada urmatoare vei fi invitat sa nu mai fii membrul Ac Bihor sa stie toata lumeaca nu este din cauza ca in acest an ai facut rezultate (dupa cativa ani de pauza) ce este datorita caracterului tau.

    PS – Doru Sabau claseaza aproape 50% la ultima etapa, 70% la pen-ultima. Putin respect nu ar strica

  13. Doru Sabau says:

    Permitemi I. Lucaci sa te contrazic putin spuneai “La pui are cei mai multi clasati si etapa trecuta si joaca cu porumbei de maraton, are loc 2 crescatori.”
    1800/57=31,5% procentaj de clasari daca te uitam la acelas clasament sunt 5(cinci) crescatori care au procentaj de clasari peste 31,5% clasati.
    La sfarsit se numara boboci.
    Referitor la cupa,din cate stiu eu la noi in asociatie se dau medalii ,nu ar fi prima cupa din 2010 si pana acum deorece cupele luate de fostul meu tandem (an de an) sunt o bucurie pt. mine si la consider ca si cum ar fi si alemele.

  14. Fam Lucaci says:

    D-le presedinte, daca dumneavoastra considerati ca a spune adevarul in legatura cu anumiti crescatori, ce norme si cate cupe au luat ei e minciuna si ca merit sa fiu dat afara pentru asta? Dumneavoastra sunteti in masura sa decideti.
    Intr-o alta ordine de idei: d-le Doru sunteti un om cu studii superioare, de ce va place sa faceti interpretari?Cititi cu atentie d-le, a-m scris cei”mai multi clasati(18) ” nu cel mai bun procentaj, va rog recititi, am pretentii de la dumneavoastra.
    D-le Doru, prin faptul ca a-m afirmat: ca va doriti sa luati prima cupa (medalie) din 2010 incoace de cand jucati singur, va intreb a-m mintit? Ati avut vriun loc in top 3 pe categorie? Daca da, eu imi cer public scuze, dar nu cred sa fie cazul.
    Cat despre d-l Bala, e un mare jucator care i-a cupe in fiecare an indiferent de cine are ca tandem, sau de joaca singur, pe aceeasta cale tin sa-l felicit deoarece e un mare campion. Da, mi se pare normal sa va bucurati de rezultatele lui, e prietenul dumneavoastra, cum de altfel mi se pare normal sa va bucurati de rezultatele celor din Marghita ca si a celor din Oradea in momentul in care iau cupe la nivel national, asa e si normal. Suntem colegi, facem misto, glumim dar in acelas timp ne bucuram pt rezultate. Eu personal imi doresc sa spargi gheata si sa castigi prima ta cupa, de cand joci singur, stii ca vorbesc serios, faptele mele(ajutorul) fata de tine stau drept dovada.
    Cat despre etapa, multumesc Celui de Sus ca a schimbat si nu mai e vant din spate, ci din contra ultimii 100-150km vant din fata si caldura. Vom putea sa ne dam seama vineri seara de : -calitatea porumbeilor
    -programul dupa care se joaca.

    D-lor in incheere, daca a-m lezat pe cineva prin cele scrise, imi cer iertare.

  15. ioan says:

    D le Presedinte Tunduc…va consider un om deosebit, si stiti ca nu vb ca si altii…..dar dl Lucaci de mult trebuia sa zboare un maraton de 5 ani, ca sa si revina…ca vad ca l manca limba.Personal m am saturat de laude si de ineptii.
    Rog respectuos , a se lua o hotarare on acest sens……

  16. Fam Lucaci says:

    COLUMBOFILIA = STIINTA, nu:-nimereala
    -noroc
    -plesneala
    Felicitari Satac Razvan pt locurile 1,2,3 si bineinteles loc 1 crescator la cea mai grea etapa.
    Deasemenea, felicitari Olimpicului Sztanyic pt pasarile de o valoare extraordinara.
    Multumesc Tatalui meu, care e intodeauna alaturi de mine si fara care nu as putea face nimic. Ce Dumnezeu binecuvanta ramane binecuvantat.

  17. ioan says:

    Daca columbofilia ar insemna doar stiinta atunci toti bogatanii si ar angaja oameni de stiinta in domeniul columbofil, ca sa aiba rezultate….columbofilia pt unii pt cei buni inseamna pasiune, daruire si un pic de sansa…NU AFACERE SI LAUDE.
    P.S. Ce fain ca s a inventat caramida si boltarul.

  18. In primul rand Felicitari lui Rasvan pentru sosirile bune pe care le-a avut vineri.
    Deoarece nu prea imi place sa las anumite afirmatii, pe care le-a facut Ionut Lucaci in peunlimtul comentariu.
    Ca sa stii Ionut cand am ales etapa se stia ca vom avea vant sin spate (nord-vest) pana in zona cegled-szolnok) iar de la torokszentmiklos – puspokladany (ca sa stii si tu) am avut vant sin sud-sud est, nu e chiar vant din fata este din lateral. Dar vantul nu a avut o asa de mare influenta supra porumbeilor cat a avut canicula, temperaturi de peste 34-35 de grade.
    Porumbeii au ajuns foarte aproape de casa, cei care au avut vointa mai puternic (sau au fost mai bine pregatiri) au venit in prima zi, dar marea majoritate au inceput sa soseasca a doua zi pana pe la ora 12. Nu a schimbat Dumnezeu nimic, ci doar te-ai informat tu gresit cand ai facut primele afirmatii, la adresa mea ca alaeg cand vreau eu etapele. Le-am ales, probabil pana vineri in cele mai bune momente, daca nu ar fi fost in general presiuna pusa pe lansatori ca de ce aleg sau nu o anumita zi s-ar face niste concursuri mult mai reusite, si sa mai stii ca nu le-am facut pentru mine, in general am ales niste etape in care vantul sa nu vatajeze doar anumita zona, si pana acum mi-a iesit, chiar daca Sebi a avut 3 etape foarte bune, porumbeii au intrat cam in toate zonele in fata.
    Cat despre sfaturile pe care mi le-ai dat, da au fost bune dar nu le-am aplicat in totalitate, faptul ca am inchis jumatatea de boxa la masculi si atat. Eu unul sunt un om care in general isi spune atat esecurile cat si unele realizari, daca ti le spuneam si tie in legatura cu esecurile mele in aplicarea sistemului de joc vaduvie, dar sa stii ca nu erai singurul. In primul rand eu am aplicat sistemul de joc vaduvie aproape ca si Steven van Breemen, ca si motivare, cat timp sa las femelele si masculii, cand sa ii las inainte de etapa si asa mai departe. Antrenamentele le-am facut impreuna cu tine si Fildan Ionut, in acele 3 saptamani, de cate doua – trei ori pe saptamana. Iar faptul ca mai ajutat de cateva ori cand ai mers sa desparti femele de masculi, sunt convis ca te-am ajutat destul cu pedigree, cu reparat laptop si alte lucruri.
    Stii bine ca in 2011 am cumparat o gramada de porumbei de la tine, dar tu nu mai ajutat cu un program cat de cat, ci vancea a fost singurul care a zis ia pixul si scrie, si am scris programul prin care da, in primul an zburat am clasat doi tineri la un maraton de peste 1000 km, parintii unuia dintre ei au fost de la tine, in rest porumebii au venit si au clasat dar nu in fata (fac referire la porumbeii de la tine), Supararea ta in legatura cu mine nu are sens, mai ales ca adevarul este cel pe care l-am spus aici, ca sa stie toti de fapt cine suntem.

  19. Marius Tunduc says:

    Ionut Lucaci, postarea ,,adevarului,, despre o persoana este relevanta doar in urmatoarele situatii:
    1. Cand acea persoana te ataca on-line intr-un fel sau altul
    2. Daca este insotita si de o descriere detaliata a activitailor respectivului. Asa sa scriem de unul ca nu are rezultate si poate el are un job care ii implica 10 ore de munca pe zi, cum sa faca rezultate cu porumbeii
    3.Cand respectiva persoana te roaga sa-i faci o descriere.
    Consider gretos modul tau comportamental si la urmatoarea sedinta de club voi ridica problema asta. Poate trebuie sa revenim la sezonul 2013 cand Clubul Oradea te-a interzis in zona de imbarcare – desigilare ( la minim 200 m) tot datorita comportamentului tau ,,extrem de colegial,,.
    Nu doresc sa polemizam on-line si nici nu doresc sa afle o tara intreaga de exemplu de ce ai fost suspendat 2 ani de catre Comisia de disciplina in vara si doar faptuul ca cineva si-a retras plangerea i-ti da posibilitatea sa fii si azi membru AJC Bihor
    Asa cum ti-am zis si telefonic, atacurile asupra colegilor, azi unul maine altul, vor duce inevitabil la o despartiere de clubul Oradea, mai devreme sau mai tarziu.
    Eu am postat asta pe net sa nu creada lumea ca datorita rezultatelor tale excelente de anul asta , insa inexistente in ceilalti 2 – 3 (ultimii) vei fi sanctionat. Iar atacul la Andrei Bondar mi se pare cea mai abominabila fapta on-line pe care ar putea sa o faca un columbofil bihorean , o lipsa totala de caracter, culminand cu reprosul faptului ca l-ai ajutat cu sfaturi sau mergand sa ii hranesti porumbeii. Oare nu asa ar trebuii sa procedeze un coleg? Dar un crestin? L-ai vazut pe Isus Hristos reprosand cuiva ajutorul sau? (apropo de textele tale)
    Inchei cu un vers pitoresc dintr- melodie populara care i-mi vine in minte:
    Sa fii domn e o intamplare
    Sa fii OM e lucru mare.

  20. ioan says:

    D le Presedinte Tunduc…de mult trebuiau luate masuri…in Biblie scrie urmatoarele:
    Blestemat sa fie cel ce se increde in om…pai daca X poate scrie,spune ce i trece prin cap…eu de ce nu pot? nu suntem egali cu toti?

Spune-ti parerea

*