voiajori

ÎNCEPUTUL

Peter van de Merwe s-a născut în Dordrecht, localitate aflată în apropiere de Rotterdam, în partea de vest a Olandei. Adesea a fost numit unul dintre cei mai talentaţi crescători din sportul columbofil. Nu putem vorbi totuşi numai de talent din moment ce Peter concurează porumbei din 1985, încă de la început activând la cel mai înalt nivel. Să vedem cum a început totul. Povestea de dragoste dintre Peter şi columbofilie a început când acesta a găsit un porumbel rănit, pe care l-a îngrijit până în clipa când a putut zbura înapoi spre casă. Din acel moment, Peter s-a îndrăgostit iremediabil de sportul cu porumbei voiajori. Unchiul său, Piet, i-a făcut cunoştinţă tânărului Peter cu lumea columbofilă în ziua când i-a dăruit 11 pui. Tatăl Arie i-a construit o crescătorie şi la vârsta de 14 ani Peter a devenit membru al clubului columbofil din zonă. Foarte repede a început să obţină clasări de top, devenind astfel un tânăr talent foarte cunoscut în ţara natală. Pe măsură ce a căpătat experienţă de-a lungul anilor, nivelul performanţelor a crescut. Curând, crescătoria destinată iniţial celor 11 pui a devenit neîncăpătoare şi Peter a construit alta, de 21 m. Astfel, colonia şi-a sporit numărul de păsări şi alte compartimente au fost adăugate construcţiei deja existente.

PRIMII PAŞI
După debutul impresionant din anii ’80, a urmat încă un deceniu de succese, păsările sale obţinând multe victorii împotriva a mii de porumbei. Şi în timp ce mulţi crescători visează o întreagă viaţă să obţină o victorie într-un concurs naţional, Peter deja a obţinut una încă din adolescenţă. Apoi şi-a îmbogăţit palmaresul cu 6 titluri naţionale NPO în anii ce au urmat. Fenomenal!

Peter s-a căsătorit cu Nathalie şi împreună au o fetiţă pe care au botezat-o Gwen. După ce s-a aşezat la casa lui, nivelul prestaţiilor în concursuri a atins treapta cea mai de sus, culminând cu obţinerea locului 1 Nat. AS Pui în 2001 cu femela Gwen. A fost visul lui Peter încă din adolescenţă să obţină un titlu naţional, încununare la baza căreia au stat mulţi ani de muncă şi mai ales de performanţe de top.

APROAPE DE NEOPRIT
Lotul de zbor este alcătuit din 46 de exemplare, ambii parteneri fiind angajaţi. Din zburători şi matcă reproduce anual în jur de 80-100 de pui. Crescătoria puilor este divizată în două compartimente, a câte 4 m fiecare, ambele prevăzute cu voliere în faţă. Secţiunea reproducătorilor este alcătuită din două compartimente a câte 2,5 m fiecare, ce găzduiesc 25 de cupluri. Peter a concurat timp de 20 de ani la cel mai înalt nivel, obţinând 18 victorii naţionale NPO şi având deja câţiva campioni naţionali în volierele sale. În ultimii 10 ani, Peter a obţinut peste 100 locuri de 1 în competiţii importante, împotriva a mii de porumbei. Descendenţi din porumbeii săi concurează foarte bine pe întreg mapamondul pentru că avem de-a face cu o adevărată colonie de top.

Castigatorii din 2015

Alivierro 1 ruffec 740 km. sursa foto pipa.be

Alivierro 1 ruffec 740 km. sursa foto pipa.be

Jara 1 Nat. Chateauroux - 37.819 porumbei. sursa foto deduif

Jara 1 Nat. Chateauroux - 37.819 porumbei. sursa foto deduif

Rivaldo - NL 14-1061646 1 NPO Nanteuil 15.640 porumbei

Rivaldo - NL 14-1061646 1 NPO Nanteuil 15.640 porumbei

Sursa: petervandemerwe.nl

Traducere: Andrei Oprea

Adaugat pe 24 Sep 2015 de |  | 2,067 views

Spune-ti parerea

*