voiajori

Steve van Breemen este un columbofil putin cunoscut in Romania datorita faptului ca nu agreeaza comertul cu porumbei bazat pe marketing si articole pompoase facute pe bani.
Traieste intr-o foarte mica casuta in Hilversum – Olanda, si este unul dintre putinii crescatori pe care i-am vizitat in ultimii zece ani (cateva zeci de columbofili) care are o familie de porumbei
Mai mult, si-a dedicat toata viata analizei sportului columbofil, fiind scriitorul celebrului Manual de lansare a porumbeilor, a multor articole despre ventilatie, crescatorii si mijloace de transport.
A facut parte din comisia stabilita de Federatia olandeza NPO, care in 1995 a facut o cercetare ampla asupra masinilor de transport porumbei iar cercetarea lor a dus la modificari esentiale a containerelor de transport porumbei iar modelul de transport a devenit unitar in Olanda.
In cartea sa Drumul spre success: Imperecherea, reproducerea si selectia, Steve descrie cum si-a construit propria rasa de porumbei, si prezinta un indrumar pentru fiecare crescator pentru a ajunge la success!
Cartea a fost tradusa in Romania de catre Zamfir Sorin, si este poate cea mai buna carte columbofila aparuta in Romania.
A participat la seminarii si selectii de porumbei din SUA pana in Asia iar porumbeii sai au castigat sute de curse. Si totusi popularitatea lui nu este nici pe departe atat de mare cum ar fi normal sa fie datorita felului sau de a fi: direct si corect!!!
Ultimii ani au fost extreme de grei in Hilversul, de cand sotia lui sa paralizat, iar porumbeii nu au mai fost pe primul loc. Steve van Breemena renuntat la a mai concura femelele si la pui nu prea mai acorda mare importanta curselor.
In 2015 insa calitatea porumbeilor si-a spus cuvantul din nou:
Cel mai bun porumbel de demifond din Olanda la 7/7 curse pre-stabilite este din crescatoria van Breemen, ocupand locuri excelente pentru Steve!!!
In 2015 a concurat masculii la 14 curse de demi-fond si fond de o zi, insumand 298 de angajari. O medie de 21 de porumbei pe concurs!!!
Acesti porumbei au adus impreuna 212 clasari!!! Adica un procent de 71%
Altfel spus la 21 de porumbei angajati, 15 au fost in clasament. Cu atat mai merituos este acest rezultat cu cat sa nu uitam ca la cursele de demifond si fond porumbeii vin in general foarte bine si intrarile sunt la minut. La aceste curse clasamentul se inchide de multe ori in 10 – 15 minute.
Asadar chiar daca proprietarul nu mai are timpul necesar sa fie 100% concentrate pe porumbei in fiecare zi, calitatea pasarilor face asta in locul lui!!!

Adaugat pe 6 Oct 2015 de |  | 2,801 views

2 pareri la articolul “STEVE VAN BREEMEN – UN NOU AN DE SENZATIE 2015”


  1. gelu says:

    Intr-adevar un columbofil si, in acelasi timp, un columbicultor fenomenal care, din pacate, nu a ajuns atat de celebru pe cat merita. Porumbeii lui au facut senzatie in cursele nationale din Olanda si au ridicat foarte multe crescatorii din Europa si Asia.
    Ma bucur sa il vad din nou campion national in Olanda.
    Cartea lui van Breemen publicata in Romania este o aparitie salutara.

  2. ioan says:

    Da…un om modest care nu cauta faima…dar il cauta faima pe el.De asa oameni avem nevoie.FELICITARI

    P.S. Vezi domnule X care te tot lauzi p acilea cu, cate locuri fruntase ai……, invata ce este modestia.
    Acest post scriptum este un mic pamflet.Orice asemanare cu persoane din columbofilia bihoreana este pur intamplatoare.

Spune-ti parerea

*