voiajori

Iata ca sezonul comeptitional a trecut cu o viteza ametitoare, lasand in urma regret sau lacrimi de fericire, certitudini si sperante, …. mai ales sperante

Pentru cei care au ales sa concureze in Champions League, miza a fost mult mai mare. Prezenta pe podiumul national acolo unde sub tricolor i-ti canta imnul, sau prezenta in Lotul Olimpic si implicit la Expozitia Europeana care de data asta se organizeaza in Romania este un adevarat motiv de lupta.
Ce vorbesc eu? Sa fii in lotul Romaniei chiar cand expozitia este la tine acasa este un vis urias care pentru cativa fericiti se va realiza in ianuarie. Sa poti sa arati tuturor pritenilor tai pe viu porumbelul tau in boxa olimpica este visul a mii de columbofili si dorinta ascunsa a tuturor celor care pornesc ceasul in dimineata concursului.
Federatia Nationala Columbofila implineste in 2015 – 78 de ani. De opt decenii se afla in slujba columbofiliei, si cu bune si cu rele a tinut stegaul Romaniei sus!!!
Cine oare ar fi putut confirma mai bine calitatea organizatiei noastre decat Casa Regala a Romaniei?
In 24 octombrie un sondaj reliefa ca Regele Mihai este persoana in care romanii au cea mai mare incredere, devansand perosnaje politice importante care ne polueaza micile ecrane zilnic.
Casa Regala are un nivel de incredere urias, repezentand seriozitate si comepenta in istoria Romaniei, stat creat de insasi regalitate.
Un prieten de al meu ma intreba retoric de ce oscilam intre ploliticieni si Casa Regala pentru ca cele doua nu au nimic in comun?
Ii raspund acum public: faptul ca la o expozitie a noastra a venit insusi ministrul sportului Nicolae Banicioiu, ca alaturi de noi se afla un euro-deputat Turcanu Mihai, sau deputati ca si Dragomir Viorel sau Florentin Gust, nu reprezinta decat o alta confirmare a valorii si respectului de care se bucura Federatia Nationala. Iar prezenta unor importante personalitati politice la Expozitia Europeana din ianuarie, nu va fi decat o noua confirmare a faptului ca FCPR – CONTEAZA!!!
Stiu ca actuala clasa politica nu se bucura de o mare incredere, si am aceiasi parere ca si multi dintre voi in aceasta privinta, insa asa cum in 2006 am avut gripa aviara si am putut zbura porumbeii tot asa viitorul poate sa fie uneori si intunecat. Si indiferent care ar fi parerea dvs. despre persoanele enumerate mai sus, faptul ca au pus umarul pentru dezvoltarea columbofiliei, a minunatului nostru hobby, dovedeste ca aruncarea lor la comun cu toata clasa politica nu este oportuna si nici corecta, ei dovedindu-ne noua ca sunt alaturi de Federatia Nationala.
Revenind la Casa Regala, acest monument al seriozitatii, nu putem sa uitam niciodata ca in 21 aprilie 2015, prin acordarea Inalt Patronajului al Principelui Radu al Romaniei, Casa Regala recunoaste CALITATEA ORGANIZATIEI FNCPR.
Iata asadar un motiv in plus sa fiti mandri toti cei care veti ridica trofeele anului 2015 atat la nivel de club, judet sau provincie, dar mai ales la nivel national!!!
Si un motiv suficient pentru restul dintre noi ca sa muncim mai mult sa reusim in sezonul viitor sa fim pe podium!!!

De Marius Tunduc

Adaugat pe 26 Oct 2015 de |  | 3,956 views

14 pareri la articolul “FEDERATIA NATIONALA COLUMBOFILA SE AFLA SUB INALT PATRONAJUL PRINCIPELUI RADU DE ROMANIA”


  1. NELU SARAC says:

    Dl Marius cand avem centralizarile pe Tara ? in rirmul asta nu cred ca nici in Decembrie nu stim exact cine sant campioni ,vrem model de campionat ca la Belgieni ,bun dar va trebui sa ne miscam si noi ca si ei la fel de repede , ei deja isi cunosc campioni .

  2. adevarul says:

    daca nu dati suma de … pt fondul asociatiei, nu veti fi inscrisi in fncpr si nu veti primi inele pe 2016. cum se poate asa ceva? ast pareri

  3. FAN says:

    Eu personal am inceput sa ma scarbesc de Liga Campionilor.

    Practic toate mizeriile le bagam sub presul pe care scriem LIga Campionilor.

    Suna din ce in ce mai mult a mesaj politic. Personal am cam obosit.

  4. lau cs says:

    – de oferta de inele la 0.43ron primita de FCPR ce se aude?(admin vezi facebook Benzig – poti scrie un articol pe tema asta)
    – de faptul ca se doreste ca de anul viitor sa nu se mai organizeze o expozitie nationala si vor fi doar exp. provinciale nu se aude nimic(prin asta distrugeti una din cele mai frumoase traditii din sportul asta – exp provinciale nu se vor compara niciodata cu cea nationala)
    – de faptul ca schimbati regulament/norme dupa bunul plac/pe sub masa fara sa consultati pe cineva in teritoriu
    (cel putin in Caras suntem doar anuntati de schimbari dupa ce acestea se intampla – mi se parea normal sa se faca o sedinta in fiecare asociatie judeteana pt ca oamenii care merg acolo, la sedinta pe tara sa stie ce sa sustina)
    – deci cred ca nu-i pasa nimanui de acest inalt patronaj

  5. admin1 says:

    Domnule lau cs,

    Am vazut postarea pe facebook. Nu ma intereseaza un subiect pe aceasta tema la fel cum nu m-a interesat nici subiectul privind reducerea pretului la cipuri.
    De ce? Simplu…
    In ultima perioada vad doar oameni nemultumiti atat la mine in club cat si in tara. Toata lumea are ceva de comentat… ba ca e scump costul unui sezon, ba ca ruta nu este buna, ba ca se fac modificari care mie nu imi convin, ba ca cipurile is prea scumpe, ba ca inelele is prea scumpe etc…
    Cati din cei care comenteaza s-au mobilizat sa faca ceva pentru clubul lui, pentru a fi mai ieftin sportul columbofil? 1%? Cred ca e mult.
    Din 2008 am muncit la clubul meu in toate felurile… Rezultatul?
    2015 am fost 31 membri iar pentru 2016 suntem ~22…

    M-am saturat sa ajung primul la imbarcare si sa plec ultimul….. iar la final de an sa ma ia 3-4 destepti la intrebari….(nu detin nici o functie din 2014 in cadrul asociatiei judetene )

    Ar fi multe de spus dar ar fi pierdere inutila de timp.

  6. Unul care stie says:

    lau cs – cum poti spune ca se fac modificari pe sub masa cand presedintele asociatiei tale e si presedintele cns? Ce ai vrea? sa isi exprime toti cei 8000 de membri parea? Cum ar putea face asta?
    Cat priveste inelele prezentate de benzing te intreb oare de ce acum cand tunduc ii forteaza sa scada pretul la cipuri apar aceste oferte?
    Oare federatia nu cumva ia inelele mai ieftin?
    De ce nu vine tatut sa scada pretul la cipuri la 1.3 cat sunt cele de bening in belgia nu sa le dea la 1.75 adica 45 de centi mai mult la 300.000 de ciprui pe an fa socoteala
    Acum ca inceraca tuduc sa faca ceva bun pentru columbofili apar cei ale caror interese le afecteaza. Sper sa poata forta si benzingul sa scada pretul la ciprui ca altfel eu imi iau un ceas chinezesc
    eu nu am auzit niciodata ca nu se va mai face expozitie nationala. Si nu cred asa ceva . E o prostie. Provincialele sunt excelente pentru ca iti arata adevaratele valori ale unei zone care de regula zboara cam in aceleasi conditii. Cum poti compara un campion de pe Moldova cu vant din spate cu unul din Ardeal care trece muntii si canicula din ungaria?

  7. lau cs says:

    din fericire mai sunt oameni care se mobilizeaza pt bunul mers al columbofiliei chiar daca acestia se aleg doar cu munca si cu reprosurile/comentariile. din pacate vocea acestora nu este auzita, acesti oameni nu pot lua decizii … de ce?! … pt ca acolo unde se iau decizii majoritatea sunt doar afaceristi/profitori si persoane din anturajul acestora care nu vor iesi niciodata din cuvantul lor.
    da… sunt multe comentarii si cu rost si fara rost … de ce ? pt ca an de an schimbam ceva … si schimbam … si iar schimbam … de ce tot schimbam? si mai ales schimbam fara sa cerem parerea celor al caror interes ar tb sa-l reprezentam!! … sunt curios cati din cei care schimba sunt capabili sa faca o amarata de norma la maraton(se presupune ca daca vrei sa schimbi ceva in bine tb sa sti despre ce vorbesti) … si e destul de grav daca au ajuns sa ne conduca oameni care nu au nimic in comun cu porumbeii si doar cu profitul.
    in fine … s-au facut si lucruri bune dar parca tot mai urat si tot mai putina placere e in sportul asta … sper sa mi se para doar mie ca lucrurile stau asa; sper sa nu am dreptate

  8. lau cs says:

    pt ‘unul care stie’:
    -presedintele asoc. mele nu stiu sa fi facut vreo sedinta in care sa ne intrebe ce parere avem despre aceste modificari
    (sunt curios in cate judete s-au facut astfel de sedinte); se presupune ca cei care merg si voteaza tb sa ne reprezinte

    -referitor la campionul din Modova si cel din Ardeal: spune-mi te rog cine opreste porumbelul meu sau pe ai nostrii sa vina de 2 ori in primii 5 sau 3 porumbei pe concurs(concurs in care concureaza de la egal la egal cu ceilalti participanti si nu cu cei din Moldova care au ‘avantajul zonei mai usoare’) … in momentul cand o sa am astfel de porumbei o sa dau vina pe zona/nr.participanti … pana atunci pot sa dau vina pe valoarea si pe constanta porumbeilor mei(iar asa ca o paranteza uita-te numai la porumbeii cu care concureaza f. multi din vest; ‘corcituri’ de meulemans, jansseni, … rase inferioare dpdv al maratonului)

  9. admin1 says:

    Din fericire mai sunt, dar din pacate nu pentru mult timp.
    Cei care se implica vor fi mereu vorbiti pe la spate sau luati la rost pe nedrept.
    Acesta este motivul pentru care eu nu mai detin nici o functie in cadrul asociatiei judetene Bihor iar implicarea mea este de la un sezon la altul tot mai mica. Si nu sunt singurul de la clubul meu care nu se mai implica.
    Nu trebuie sa fii un bun sau foarte bun zburator pentru a fi un bun sau foarte bun organizator. As putea sa dau si exemple dar nu o voi face convins fiind ca, cunosti cazuri.
    Unele DISCUTII de modificari eu personal le consider benefice gen Mare Fond (peste 700 km.) iar altele gen eliminarea din campionatul national a palmaresului pe 3 ani total nefavorabil sportului columbofil.
    Ideile si parerile sunt impartite…
    Vom vedea ce va fi…

  10. unu care nu stie says:

    Vezi prietene, când a zis tatut sa ii dai 150.000 euro și sa preluați toată afacerea nu ați vrut. Asta vad ca face 150.000 euro pe an doar din cipuri. Va amortizat investiția intr-un an dacă e asa cum spui. Fraieri!

  11. ion says:

    Celor din casa regala li se rupen-duda de noi, pe noi ne doare-n pana de ei, nu acelasi lucru il putem spune despre ce se intampala intrun loc plin de farisei si misei unde RNS ul se schimba la o discutie amicala,chiara daca e cu presedinti de asociatii din teritotiu dar acestia au devenit jolyjokery ai puterii, iar noi sponsori pentru periplurile lor prin lume!

  12. Unul care stie says:

    Domnilor comentatori si probabil neimplicati in activitatea clubului vostru macar
    Haideti sa comparam ce face fcpr plecand de la clasamente pe net concursuri foarte frumoase olimpiada si toate alea si sa comparam cu frsc
    http://porumbeii.net/poze.php?&aid=%3Cem%3EComunicat%20FRSC%3C/em%3E

    pai la fcpr dau 65 de lei cotizatie din care se pare ca 5 lei se intorc in zonale deci nu raman la federatie ci se dau inapoi crescatorilor la aceste expozitii
    iat 100 de inele si o cotizatie inseamna 120 lei
    la frsc care de fapt nu exista nu a auzit nimeni de ei nu au campionat nu au olimpiada nu au clasamente nu au expo nu au nimic iau 100 de inele si o cotizatie cu 130 lei
    voi chiar nu vedeti ca acesti oameni fac atat de multe lucuri pentru noi si se pare mai ieftin
    dl Tatut de ce nu ofera inelele alea ieftine la frsc? Sau e doar o vrajeala sa il faca pe tunduc de ras? Tunduc care l-a tinut sub bratul lui la toate expozitiilie de cand era un amarat de importator de ceasuri pana l-a facut nr 1. Oare unde e corectitudinea?
    Si cei care strigati si nu va place mergeti la frsc sa platiti mai mult si sa primiti mai putin sa vedeti cat e de bine

  13. Nelu Sarac says:

    OFFFFFFFFFFF

    asa ca o paranteza uita-te numai la porumbeii cu care concureaza f. multi din vest; ‘corcituri’ de meulemans, jansseni, … rase inferioare dpdv al maratonului)

    Vest ? CINE SANT ASTIA?
    A acum am inteles ……………
    1. Burca ionut campion maraton (cred ca tot cu corcituri)
    2.Jucu Costica camp.national (tot cu corcituri ? )
    3.Habaci C si asta are corcioturi
    4.Bordeanu Stelian Camp.National si el tot cu corcituri
    5.Marienut Aurel Camp . Nat cu alte corcituri
    6.Stefanut Nicolae 3 nat maratoN
    Morala ,aceste corcituri vad din clasamente ca vin mai bine la maratoane ca si ce care spui d.ta ,si culmea nu trebuie sa astepti dupa ei 3 sau 4 ani doar …doar face si el norma la maraton.

  14. ion says:

    Ce inseamna crescatorul anului,trebuie sa intepi la 10 etape din 15 si cu numar de porumbei obligatoriu…oare avem facilitati din partea federatiei sa zburam mai multi porumbei decat am vrea noi…o rusine…si uni mai urca si pe podium…alti ca nu zboara numar mare privesc.

Spune-ti parerea

*