voiajori

Datorita unor dezamagiri organizatorice, multiplul campion judetean, crescatorul anului 2015, 10 x loc 1 pe concurs in 2015, prezent de mai multe ori in top 3 national , scoate la vanzare toti reproducatorii + puii din anul 2016, inclusiv cei cu inele gold, unii dintre pui putand fi invatati in alte crescatorii.

In compartimentul de reproducere gasiti: originali Fam. Herbots (fii din Olimpici de la viteza pana la maraton, inclusiv 1 nepot din 1 Int. Barcelona 2013 x 1 Int. Barcelona 2014) + alti fii de olimpici din Romania si Germania.

Pentru mai multe detalii si pret sunati la:0766.663.993 Lucaci Ionut

Adaugat pe 6 Jun 2016 de |  | 9,530 views

20 pareri la articolul “Vanzare totala lot reproductie + pui 2016 din crescatoria Fam. Lucaci – Oradea”


  1. Sergiu Bv says:

    Ionuț, îmi pare rău pt decizia ta… motivează măcar în câteva cuvinte. Nu se poate să renunți așa după atâția ani de muncă.

  2. Fam Lucaci says:

    Da, e foarte dureros ce mi se intampla. Sa va faceti o idee:
    1-in momentul in care sa facut planul de zbor, sau scos etapele de 300km si sau inlocuit cu Torok (110km) toata iarna am citit tot ce am gasit despre Leo si alti jucatori de 100km, la prima etapa din sezon (100km) am avut 6 pasari in primi 10 si 2 puncte la echipa. Din acel moment toate etapele de Torok din plan le jucam la Cegled(localitate care nu exista in planul de zbor- 170km)
    2- nu sau respectat datele de imbarcare, cautanduse zilele in care era vant din spate, a-m imbarcat in timpul saptamanii
    3- au fost etape cu lansari la ora 9:30 cand ceilalti din vecinii nostri lansau la ora 7, va ganditi ce inseamna pt un porumbel de viteza sa-l tii cu jaluzelele trase 3-4 ore si in jurul lui sa zboare pasarile salbatice
    4-sa amanat primul fond cu 2 saptamani, asteptand vantul din spate, iar ceilalti vecini ai nostri joaca fondul 2 iar noi suntem la primul
    5-nu stim ce imbarcam, in urma cu o saptamana primiram mesaj ca sar putea imbarca miercuri-joi pt fond, surpriza marti seara ni se trimite mesaj ca vom juca etapa de 170km, ce sa fiu facuta? sa trec din nou pe dieta?
    6-si asta a pus capac, la acest fond presedintele nostru a luat hotararea ca fiecare crescator sa imbarce porumbeii intr-o singura lada, iar cei care nu au suficienti porumbei, sa imbarce cu alt coleg, unde ati mai vazut asa ceva? lazile din masina noastre au adapatori individuale ca atare delegatul trebue sa bage apa la fiecare lada in parte. Femelele mele au fost toate 15 intr-o lada, 9 dintre ele nu au gasit nici azi drumul spre casa, au venit femelele de Sweerin care sunt obisnuite fara apa (rezista corpul) dar stiti cei interesant ca femela ce a venit inainte de ora 15 a venit plina de noroi pe picioare, cand afara erau 20 de grade si ploie pe alocuri, nu canicula.
    De doua zile sunt cu dureri de cap, ex azi noapte la ora 12:30 am plecat dupa alvocalmin, ca nu mai puteam si celelalte medicamente nu mai aveau efect. Domnilor, iubesc porumbeii, ma sacrific pt ei atat fizic cat si financiar, cei care ma cunosc pot sa va spuna mai multe. Domnilor m-am saturat sa-si bata cineva joc de mine si de munca mea.
    Lotul de zburatori nu e de vanzare, urmeaza maratonul si acolo hotareste toata zona lansarile si nu se asteapta vanturi.
    Sper ca intr-o buna zi columbofilia se devina ceva frumos nu batae de joc.

  3. malancas ARAD says:

    Domnule LUCACI nu e nevoie sa renuntati la pasiunea dumneavoastra pentru aspecte de moment ,sunt sigur ca aveti motive ,altfel nu ar fi existat o asemenea decizie .Va inteleg frustrarea pe care o aveti ,dar cu siguranta nu veti putea face fata sa traiti departe de acesta pasiune. Nobletea sportului columbofil nu se mosteneste ,nu se dobindeste ,nici nu e luata cu imprumut pe o anumita perioada ,farmecul columbofil e o vraja launtrica mingiiata de farmecul si nobletea sufleteasca .Convingerea dispare cind natura parca purtata de o umbra nevazuta te poarta asemenea gindului ascuns ,precum cerbul cind se apleaca sa se adape din apa ce curge din izvoarele reci ascunse sub povara dulce a codrilor ce o acopera pe deplin .E mai mult decit distantele pe care stiinta le masoara dupa princiipile functionari care aduc rezolvare .Nu, e prea mult ca fiinta care iubeste aceste necuvintatoare sa le ,,alunge” in necuprins precum vintul ce da navala si aduna frunzele ramase-n urma .Punind filozofia conjuncturala pe seama stari de moment ,imi permit fara a va cunoaste sa cataloghez decizia dumneavoastra ca fiind una irationala ,luata in momente de sincronizare astrala pe un fond dominat de energie negativa .Viata in ansamblul ei e o ecuatie cu multe necunoscute care in anumite momente genereaza o repulsie launtrica ,care fara motiv si din pacate se rasfringe asupra a unui ,,spirit astral ” care strabate vazduhul la mari inaltimi si aduce din departare catre minunatul sau stapin aevea ,diademema de culoare si sclipirea din vazduh catre bravul si iubitorul de frumos ,stapinul casei . Despre porumbei domnule Lucaci e nu pot vorbi decit la superlativ ,nu pot defini altfel aceste minunate fiinte pe care creatorul le-a binecuvintat si le-a inzestrat cu atita intelepciune si o netarmurita dragoste fata de stapin .Va rog sa reanalizati acesta situatie care a stat la baza acestei decizi atit de radicale.Aceste ginduri pe care le impartasesc cu dumneavoastra nadajduiesc sa va ajute sa va repozitionati fata de aceasta decizie atit de radicala .Un gind bun sa va insufleteasca si sa va ajute sa va repozitionati si reconectati la adevaratele valori ale columbofiliei .Cu stima si consideratie Malancas Abel.

  4. Florin says:

    D le Lucaci aveti dreptate si va inteleg. Stiu exemple asemanatoare destule si in alte zone , nu dau exemple sau nume … Asa zisi “smecherasi, baronasi etc” isi fac jocurile tot timpul : uni cauta sa si creeze avantaje schimband locul lansari sau data imbarcari in interes propriu ceilalti crescatori recuperand porumbeii sau motivandui dupa pozitia luni cred ptr ca planul de zbor este doar de publicitate … Si mai sunt ceilalti smecherasi care se ocupa cu transportul porumbeilor pe care dupa cateva etape incearca pe cat posibil sa i lanseza cat mai “BINE” ptr a scadea nr de masini si a creste nr ul banilor din buzunarul ptopriu. In cele din urna RNS ul este incalcat tot de cei ce lau facut …. Ca na asa este in Romania ( spsfa , coruptie, nepotisme , pupincuristi ) etc . D le Lucaci eu cred ca exista o siolutie ( parerea mea) sa zburati doar Maraton si maraton extrem , este greu dar f frumos o stiti foarte bine. Nu stiu cat de accesibil va este Clubul de fond maraton Transilvania ( loc de imbarcare , distante) , cred ca zburand doar maraton veti ocoli majoritatea smecherasilor . Nu va lasati ca e pacat si nimic nu se compara cu acest sport.

  5. MARIUS TG JIU says:

    Nu am avut onoarea sa va cunosc personal (desi mi as fi dorit enorm acest lucru) dar am citit multe comentarii ale dumneavoastra pe site – urile columbofile si am apreciat foarte mult ideiile expuse. E greu, e foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa intelegi lumea columbofila, dar trebuie. Trebuie, pentru ca iubim atat de mult aceste fapturi minunate. Daca eu care sunt incepator in columbofilie accept multe idei care nu sunt normale (am spus asa, sa nu le numesc absurde) dumneavoastra care aveti atat de multa experienta, trebuie sa gasiti un motiv, unul singur (si este suficient) sa mergeti mai departe. Cu siguranta eu care sunt un incepator nu se cade sa dau sfaturi unui profesionist, dar trebuie sa mergeti mai departe. Lumea columbofila esta mai saraca fara profesionisti ca dumneavoastra. Si totusi, prietene columbofil, nu e asa ca viata fara porumbei nu are sens??? Asa ca, as dori sa te intreb cu cati zburatori vei incepe anul 2017???

  6. Bucur Catalin says:

    NU FACE GRESEALA ASTA !!! Eu sunt plecat in Germania de 13 ani si nu am reusit sa renunt la porumbei,stiu ca e greu sa te lupti cu “COLUMBOFILI” care fac planul dupa placul lor,imbarca porumbeii in masina cat mai sus(PROSTII LA ROATA)aninta prin mesaj cu max 2zile cand se imbarca;daca suni si intrebi (NU STIUU )etc. nici eu nu sunu prea multumit de organizare la CLUB(DEZASTRU)dar nu ma las.IN CATIVA ANI COLUMBOFIFIA IN ROMANIA VA FI PE COLUMBODROAME !!!!!! NU RENUNTA !!!

  7. Victoras says:

    D-l Malancas,sa-mi cer scuze,nu va cunosc,nu vreau sa atac,sa jignesc,sa nu-mi creada ochii,a-ti dus filozofatul ka rang de arta.In primul rand 50%(“)din cuvintele ce le-ati scris nu le nu stiti sa le dati o eplicatie in sensul expicativ al limbii romane,asta se cheama PLAGIAT ,l-ati copiat pe dl doctor,el ne poarta prin rapsodii si poeme de primavara si toamna,impletite cu falfait de aripi de porumbel.Ce a-ti scris dumneavoastra se poate scrie la un tinerel care la parasit prima iubire(gagica)de cauza si efect a-ti auzit?asta este cu dl lucaci,aveti familie?copii?investiti si investesc si investim toti in copii cat facem in porumbei macar(ar trebui fara masura)?Stiu ce simte dl lucaci,facatura pe fata facuta de nimeni altul decat de taticul vitreg al columbofiliei romanesti.e trist dar da-timi voie pentru prima data sa va felicit de decizia luata,si mai ales ca a-ti avut curajul sa o spuneti cu voce tare,sunt unii oameni cu coloana si fara par pe limba(….)si columbofil net ca a publicat.
    Va salut!

  8. Ciprian MITRE says:

    Nu renuntati D-l Lucaci, e mare pacat. Mai bine puneti umarul si schimbati ceea ce se face gresit in acest moment.E cel mai usor sa renunti dar sa vedeti apoi dureri de cap…
    Va doresc mult succes!

  9. Din pacate pierderea nu e ca un mare columbofil renunta,problema e ca cei care i-au dat motive sa ia acesta decizie raman tot acolo!Si fac ce stiu ei mai bine,incearca sa para mai destepti decat sunt.,trist dar adevarat…

  10. cineva says:

    auzi ionut, vad ca la prima etapa nu a fost problema ca sa inbarca in timpul saptamani daca tiau venit bine porumbeii, vinerea cand a fost lansarea a batut vantul in sus(avantaj oradea) sambata cand era data de concurs vantul batea in jos cu avantaj pentru salonta. de ce nu zici nimic de asta numai ca ai 6 in primii 10 pe concurs? 🙂 dar de antrenamentul fantoma inaintea etapei a doua care lai facut pe ploaie si au venit porumbeii si in ziua imbarcarii pentru etapa a doua nu ne zici nimic?

  11. Fam Lucaci says:

    Domnilor, va multumesc pt. aprecieri incurajari, deasemenea multumesc tuturor celor care ma-ti sunat atat din tara cat si din diaspora, sa stiti ca telefoanele, mesajele voastre inseamna foarte mult pt mine. Nu regret faptul ca a-m facut columbofilie, cu oameni ca voi as mai face si maine, dar … suntem minoritari si Lapusneanu spunea ca cei multi hotarasc.
    Pt com 10 si acesta cred ca va fi unul dintre ultimile mele raspunsuri din postura de columbofil activ, si anume:
    1- domnule, nu stiu cati columbofili ati auzit dumneavoastra recunoscand ca au fost ajutati de vant? Datimi voie sa va spun ca eu a-m recunoscut si chiar public (audio) pe Porumbel.net cu ocazia castigarii unei etape de fond zonala, loc 1 pasare, loc 1 echipa in 2015 cautati arhiva
    2-domnule desi etapele sau facut cum sau facut, si numai discut despre ele, pt mine e un subiect inchis, hotararea este luata de-a ma lasa de porumbei. Dar totusi “e usor a scrie versuri, cand n-ai nimic a spune”
    -cu aceste etape 2016 Fam Lucaci e deja loc 1 Crescator viteza
    -loc 1 Crescator viteza palmares
    -loc 1 porumbel viteza
    -loc 1 porumbel viteza palmares
    si credema domnule ca la toate categoriile palmares crescatori 2016 voi fi campion sau in cel mai rau caz vicecampion judetean (150 membri)
    -cat despre crescatori 2016 la toate voi fi in top 3 judetean, desi a-m ramas fara niste pasari extraordinare. Calitatea unei crescatorii nu sta in faptul ca ti-ai pierduta vedeta si te duci la fund, ci in faptul ca vine altul din spate, vine o Ecaterina Teodoroiu si ridica steagul si alearga, alearga. Crescatoria Fam Lucaci nu s-a bazat niciodata pe un “GOLIAT” ci pe o familie CARE NU MOARE, ci lupta uneori mai bine alteori mai putin.
    3-d-le problema nu e ca nu iau cupe, la nivel judetean sunt acolo, problema e la nivel national, ca din anumite motive care nu ma obosesc sa le mai enumer, primim o “caruta de puncte’
    4- Cat despre antrenament aveti dreptate ‘INVINS NU E CEL CARE INCEARCA, CI INVINS E CEL CARE NU ARE NICI MACAR CURAJUL DE-A INCERCA”
    -eu lupt si fac lucruri greu de imaginat pt uni, si de multe ori am si rateuri, dar asta nu ma opreste a incerca, nota, forta si din nou a ma ridica si lupta incontinuare “O LUPTA-I VIATA, LUPTATE CU IA”
    -poate daca aveam harul sa ma fi nascut intr-un oras cu cultura columbofila, sa fi avut un dascal ca: Sofron, Cocos, Cobzaru etc poate nu dadeam deatatea ori cu capul de pereti, stiam unele lucruri, invatam din greselile predecesorilor mei… dar … punct.
    “CINEVA” alegeti un crescator din zona de vest la acest maraton si pariaza cu mine (indiferent de suma) pe:
    a- porumbel numit
    b-echipa
    c-procentaj clasari
    -bani sa-i trimitem pana joi seara la Vladut, “prietene” sa stii un lucru: “cat timp este pana din semintia lui Avraam joc cu orcine, oricand si oriunde” si lucrul asta nu-l fac de azi, ci din 2007 asta inseamna familie de porumbei “prietene”
    -serie porumbel 713023-13
    Te astept, daca nu ai stiinta din a alege din peste 300 de crescatori unul care sa ma invinga, si din peste 5000 de porumbei o serie care sa-mi invinga favoritul dami voie sa te intreb: Ce treba are “chibitu” cu ce face primaru?
    Columbofilia e STIINTA, nu Noroc, Nimerala, Plesnala, dar pt a sti trebuie sa incerci, repeti, notezi, citesti, analizezi, discuti, lucruri care cu siguranta pt “cineva” ca dumneata sunt complet straine …
    PS- domnilor va multumesc, Vladut sa stii ca esti un baiat de caracter, desi uneori ne-am contrat, mi-ai demonstrat inca odata daca era cazul ca nu esti … “Capul ce se pleaca palosul nu-l tae” cu coloana elastica. Sper ca intr-o buna zi asociatia VB sa fie plina de oameni care au curajul sa spuna ceea ce cred ei, si sa aiba curajul sa-si spuna parerea.
    VIVA Schweerin, Viva Madona

  12. sam says:

    Au venit bine jonatanii de la Magdeburg, nu le prieste statul in masina!!

  13. Fam Lucaci says:

    D-le Sam, vad ca faci parte din acea categorii de oameni frustrati care nu pot realiza nimic din punct de vedere columbofil.
    1- ionatanii au venit bine, sunt unul dintre putini crescatori care a-m avut toate pasarile acasa de la acest maraton (familie nu povesti) fisa sta drept dovada
    2- d-le vam provocat la pariu, DOAR 2 crescatori au raspuns pozitiv din TOATA ZONA DE VEST, si pan la urma si ei au fost invinsi de “jonatanii” si au pierdut bani.
    3- a mai fost un mare domn pt care a-m tot respectul care ma contactat in legatura cu pariu, dar nu ne-am inteles la suma, ca o idee sa-ti faci, suma de pariu era mai mult decat salariul mediu pe 1 AN in Romania
    4-din familia “jonatanii” e porumbelul care e cel mai bun din doua etape de Schweerin zona de vest, si acum a intrat la ora 5:47 daca nu gresesc (deci sperante sunt)
    4-luptam cu 3 pasari pt Schweerin palmare si cu una palmares pe 3 ani si toates verisoare d-le Sam, poti sa-mi mai dai o crescatorie din zona de vest cu 3 verisoare sa se bata la palmares Schweerin si una la palmares pe 3 ani? ASTEPT NU TE GRABI, MAI AI TIMP 2 SAPTAMANI DE ANALIZAT.
    5-Sunt singurul crescator din zona de vest care de cand a aparut Schweerinul a-m jucat cu tot lotul aici, nam mers pe dubluri, acelasi lucru il voi face si in 2016. Voi juca cu toata cusca inclusiv tineri la +1040km” asta-i pofta ce-am poftit”
    6-deci porumbeii mei nu au problema cu masina daca sunt amestecati si primesc apa (conditii)
    7-d-le Sam te astept la pariu la Schweerin, alegeti orce crescator care VA AVEA CURAJUL SA PARTICIPE LA CEL MAI FRUMOS MARATON ORGANIZAT DE ZONA DE VEST +1000KM. Trimite bani la Vladut si pariez cu tine, cat dealtfel cu ORCINE pe: a-pasare numita
    b-echipa
    c-procentaj clasari
    -daca nu ai curajul da-mi voie sa-ti spun ca esti sub nivelu mari 🙂
    Cu respect pt cei vrednici de respect IL
    VIVA SCHWEERIN VIVA MADONA

  14. Fam Lucaci says:

    D-le Sam, era sa uit, din momentul in care a-m luat hotararea sa nu mai joc masinile mele nu au trecut vama cu porumbeii la antrenament.

  15. sam says:

    Cat poti sa fi de laudaros si ai peste 250 de puncte la crescator,mai stiu si altii sa se uite pe clasamente.De pariat nu pariaza lumea cu tine sa nu fi necajit si sa ajungi sa-ti tai pasarile.Crezi la locul 194 merita efortul de a te umfla in pene? Esti jalnic!

  16. Gm says:

    dl Lucaci fara suparare dar anul acesta rezultatele dumneavoastra sunt mediocrii sau chiar sub!

  17. Fam Lucaci says:

    D-le Gm aveti dreptate, rezultatele mele sunt slabe fata de ce vam obisnuit, dar sa nu uitam ca din momentul in care a-m luat hotararea sa abandonez acest sport nu a-m respectat orele de hranire, program, antrenament mi-a disparut bucuria de-a juca.
    D-le Gm comentariul dumneatale m-a ambitionat si promit sa ma ocup din nou de porumbei (sezonul 2016 cat a mai ramas) d-le voi incerca la acest fond sa fiu in primii 10 pe concurs, voi pregati special o pasare pt aceasta etapa (Boaz)
    -d-le pt Schweering o sa incerc sa arat ca detin porumbeii de cea mai buna calitate, si POATE cea mai constanta familie de porumbei a zonei de vest (Avraami s-au vorba d-lui Sam ‘jonatanii’ )
    – Imi propun:
    1- o pasare in top 20 pe lansare
    2-castigarea celui mai RAVNIT TROFEU A ZONEI DE VEST Schweerin palmares pe 3 ani
    3-3 pasari palmares Schweerin
    4-clasare de 60% din cei 10 (5 batrani-5 tineri) porumbei angajati
    D-le daca reusesc sa joc astfel la acest maraton sun cel mai fericit columbofil. Maratonul e REGINA columbfiliei.
    Multumesc d-le Gm ca m-ai ambitionat.
    Ps d-le Sam, studiind psihologia observ la dumneata niste probleme:
    a- ti-e rusine de numele tau (sam nu e numele tau) ti-e rusine de mediul din care provii si in care traesti
    b- esti un om foarte frustat ca nu ai ce sa bagi la maraton
    c-nu a-i jucat maraton in viata dumneatale, da-mi voie sa-ti spun si de ce: in momentul in care ai pasare in primi 5% pe lansare, in momentul in care clasezi 40% din cei angajati, in momentul in care a-i toate pasarile acasa de la +900km, in momentul in care invingi peste 300 de crescatori, ceea ce afirmi dumneatale sunt rautati si nestiinta bineinteles.
    Datorita unor oameni RAI si Frustrati ca tine ma retrag din columbofilie.
    Totusi daca le stii pe toate te astept la pariu, atat pe tine cat si pe orcine. Voi avea bani la mine la imbarcare si voi paria cu orcine. Lasa frustrarile si arata ca ai si stiinta nu numai rautati care te macina si care nu-ti da liniste. Alege un crescator o pasare si pariaza, daca nu ai curaj inseamna ca a-m gresit. Nu esti sub nivelu mari, esti sub scoarta terestra.
    Tineti aproape sa vedeti un fond frumos dar mai presus de toate urmeaza escaladarea “Himalaiei” visul suprem, MARATONUL ADEVARAT, maratonul pt care nu gasim termen de comparatie, singurul si unicul SCHWEERIN, locu unde isi dau intalnire MARATONISTII, locul unde se joaca maratonul suprem si unde nu se mai tine cont de puncte, aici e bucuria de-a participa, sentimentul de-ati reintalni luptatorul trimis in lupta te faci sa ajungi in stratosfera, clasarea la acest maraton te faci sa strigi mai tare ca Geoana cand sa crezut presedinte 🙂 ce mai, doar cei care participa aici pot avea parte de aceste placeri, trairi ce nu pot fi descrise in cuvinte. Pacat d-le Sam pt tine si pt cei din categoria ta ca nu veti putea sa aveti parte de aceste emotii, trairi, voi veti sta tot in fata monitorului si veti scrie sub un nume fals incercand sa va mascati FRUSTRARILE.
    Dar … d-le Sam nu-i tarziu, exista speranta si pt tine, poti veni cu un porumbel, promit sa platesc eu taxa in locul dumneatale, si credema chiar de nu-ti va veni pasare, vei avea 2-3 zile pan la lansare in care vei fi pe ‘culmi”.
    Incearca, pierzator nu e cel care incearca, PIERZATOR E CEL CARE NU ARE NICI MACAR CURAJUL SA INCERCE.
    WIWA SCHWEERIN WIWA MADONA

  18. Norbert says:

    Buna seara!
    In primul rand,tot respectul pentru cei care participa la aceasta etapa de maraton(Schwerin),aici se vede adevarata valoare a crescatorului si a pasarilor sale.
    In al 2-lea rand,ma adresez domnului Lucaci,eu spun ca daca domnul Suceveanu Lucian va participa la aceasta etapa va avea pasare in fata dumneavoastra(serie exact nu stiu sa dau,acesta ar putea doar dansul).
    Toata stima si tot respectul pentru aceste fiinte minunte si crescatorii lor!!!
    Toate cele bune si succesc tuturor participantilor!

  19. Fam Lucaci says:

    Va salut d-le Norbert, apreciez curajul dumneavoastra. D-le ma indoesc ca d-l Suceveanu va imbarca la +1000km, sa va spun si de ce:
    1-d-l Suceveanu a jucat o singura date etapa de +1000km (Frankfurt 2012) unde a angajat 6 porumbei clasand 1
    2-in anul 2014 la +1000km d-l Suceveanu n-a angajat nimic
    3-in anul 2015 la +1000km d-l Suceveanu n-a angajat nimic
    -analizand aceste puncte ne dam seama ca d-l Suceveanu nu agreaza etapele de +1000km, ca atare nu cred ca va juca nici in acest an la +1000km unde este foarte greu.
    D-l in cazul in care participa eu pariez cu dumneavoastra, spuneti suma de bani, varianta de pariu si o trimitem la Vladut (bani).
    D-le cu riscul de-a ma repeta va spun ca apreciez curajul dumneavoastra, va salut cu respect I.L WIWA SCHWEERING WIWA MADONA

    • Norbert says:

      Stiu faptul ca d-nul Suceveanu nu joaca aceste etape,de aceia am precizat” daca va participa”va avea pasare in fata dumneavoastra.
      In legatura cu pariul,nu dispun de asemenea stare materiala incat sa pun in joc o suma asa uriasa(salar mediu pe un an) a fost o prezicare/un gand columbofil.Pentru mine acest sport,ramane un hobby frumos,bucuria de a te ocupa de aceste fiinte minunate,din care nu vreau sa ma imbogatesc.Atat mi-asi dorii doar sa concuram cu toti de la egal la egal,(asta in cazul in care concuram m-ai multe judete la o anumita etapa)intrun cuvant sa fim oameni,sa stim sa si castigam dar sa si pierdem,dar din privinta mea este greu de realizat asa ceva la noi.
      Referitor la porumbeii expusi la vanzare:porumbelul de la pozitia 4,este una deosebita, in privinta mea ce-a m-ai valoroasa.
      Mult succes va doresc si multa sanatate!!!

Spune-ti parerea

*