voiajori

Dragi prieteni,

De ceva vreme se dezbate intens pe facebook si nu numai tema transportului de porumbei si animale vii prin serviciile oferite de Posta Romana.

Am intampinat si eu aceasta problema pe care am rezolvat-o temporar dar m-am interesat direct la sursa pentru a sti care sunt cauzele pentru care nu se pot expedia porumbei ca si in trecut si care sunt posibilitatile de a mai trimite porumbei si animale vii, cu Posta Romana ( Prioripost) in viitor.

Directorul regional Nord-Vest Romania mi-a transmis urmatoarele:

In luna octombrie 2016 Protectia animalelor impreuna cu postul de televiziune Kanal D au prezentat intr-un material TV conditiile (proaste zic ei) prin care se transporta animale vii cu Posta Romana care nu detine autorizatie de transport animale vii.

http://www.stirilekanald.ro/cum-sunt-chinuite-animalele-in-romania–posta-romana-livreaza-animale-vii-in-conditii-greu-de-imaginat–fara-nicio-autorizatie–imagini-strigatoare-la_72193.html

Directorul National al Postei Romane a dat o nota interna inca de  atunci de a nu se mai accepta la prezentare colete cu animale vii avand in vedere ca pentru a transporta asa ceva trebuie sa detii pe masinile de transport autorizatie de la  ANSVSA( exact ca si pe masinile cu care asociatiile columbofile transporta porumbei la concursuri.) 

Pentru ca nu s-au aplicat INCA sanctiuni, unele oficii postale au acceptat in continuare colete cu animale vii. De aici a izbucnit o “criza” interna intre angajatii care au respectat si care nu au respectat decizia de a nu mai accepta animale vii datorita faptului ca multi oameni au facut reclamatii pentru ca pot primi la oficiile de care apartin dar nu pot expedia colete cu animale vii.

S-au facut demersurile necesare pentru a omologa masinile de transport animale vii si s-a constatat ca este mult prea costisitor pentru ca posta detine un numar foarte mare de masini.

In consecinta, din pacate, in foarte scurt timp, nu se vor mai putea transporta deloc animale vii cu Posta Romana. Ramane sa gasim alte mijloace cu care sa expediem porumbei care cu siguranta vor fi mult mai costisitoare.

Orice demers pe care il facem este INUTIL. In ultimele saptamani am ajuns sa cunosc situatia atat de bine incat sansele sa se rezolve ceva sunt minime pentru ca posta a transportat animale ilegal si nimeni nu s-a sesizat. Iar pentru a intra in legalitate costurile sunt mult prea mari.

 

 

Speranta moare ultima… 

admin1 – Vlad

 

 

Adaugat pe 17 Mar 2017 de |  | 4,571 views

2 pareri la articolul “Informatii privind transportul de animale vii prin serviciul Prioripost oferit de Posta Romana”


  1. Vlad Fildan says:

    Inevitabilul s-a produs. Incepand de azi 20.03.2017 Posta Romana nu mai accepta colete cu pasari si animale mici nicaieri in tara.
    Trebuie sa ne mobilizam si sa gasim solutii.

  2. Alin says:

    Dupa ce am urmarit reportajul de la Kanal D si eu daca as fi in situatia Postei Romane as fi procedat la fel. Urmarind acel reportaj imi dau seama ca noi cei care trimitem colete ne-am taiat singuri craca de sub picioare, cand mergi sa trimiti ceva in astfel de colete, cum e acel exemplu cu catelul in cutii de legume/fructe, da dovada de o mare, mare nesimtire… asa ceva nu se face, si nici eu nu sunt de acord cu aceasta lipsa de bun simt si nepasare a expeditorului, chiar daca si eu am trimis/primit porumbei prin Posta Romana, mereu am ambalat porumbeii in cutii care sa le permita un trai cat mai bun pana ce ajung la destinatie. Ar fi foarte ok sa se impuna anumite standarde pentru diferite animale ( porumbeii in cutii model x; cateii, iepurii etc in cutii y si tot asa) si daca vrem sa trimitem sa respectam acele standarde altfel sa nu se primeasca coletul de reprezentantii postei, oricine ai fi si orice statut ai avea. Sper sa se rezolve cumva si sa se permita iarasi transportul animalelor vii cu Posta Romana.

Spune-ti parerea

*