voiajori

Berlin National 2017

Lupu Asavei – Iasi – Loc 1 din 5,673 porumbei 1201 km cu RO 196426-2015 M

Berlin National este, probabil, cea mai asteptata si mediatizata etapa de maraton din Romania. Fiecare crescator isi doreste sa castige aceasta etapa unica unde concurenta este extrem de puternica. Iata ca la editia a VII a sunteti marele castigator impreuna cu RO 196426-2015 M si nu oricum ci la distanta de 1201 km. Cum a-ti trait sosirea? Cum a fost pregatit masculul castigator pentru aceasta etapa?
Sincer sa va spun nu m-am asteptat sa imi vina atat de bine desi in suflet speranta exista. De aceea la ora 5:00 am urcat in crescatorie si am instalat ceasul, dupa care am intrat in casa. Am urmarit anunturile si am vazut ca Fratii Matei au anuntat primul porumbel la ora 05:12:20 avand 1,169 km. Am mai stat cateva minute bune si am decis sa merg in crescatorie abia dupa telefonul unui prieten care m-a incurajat sa verific daca a sosit ceva pentru ca intrarile pe zona Moldovei erau deja foarte bune. Masculul era  constatat la ora 05:49:24 reusind sa il anunt la ora 06:43:20, cu 6 minute inainte sa expire timpul regulamentar de anuntare, 60 de minute. 
Acest mascul a fost angajat la prima etapa de maraton, una extrem de grea, ca si vaduv, nereusind insa sa claseze. Dupa sosirea porumbeilor de la aceasta etapa i-am imperecheat fiind imbarcati pentru etapa a doua de maraton pe oua unde a reusit sa ocupe locul 430 din 4.051 porumbei avand de parcurs distanta de 1019 km. La sosirea de la etapa a doua de maraton i-am pus un pui mic, astfel incat pe Berlin sa aibe pui de 14-15 zile. Se pare ca a fost cu folos reusind sa castige etapa de Berlin National iar perechea lui a incheiat norma la maraton cu etapa de Madona National care a avut loc in acelasi weekend.
Porumbeii au fost antrenati in jurul crescatoriei dimineata si seara aproximativ 45-60 minute. Ii antrenez in functie de timpul meu liber, nu la ore fixe.
Intre etapele de maraton le fac 3 antrenamente cu masina de la 60 km.
Ce hrana primesc porumbeii dvs. ?
Cand sosesc de la concurs primesc 2 zile dieta dupa care trec pe sortimentul Champon Plus de la Versele Laga pana inclusiv in ziua imbarcarii. Le mai dau suplimentar alune pentru a fi cat mai blanzi, calmi cand sunt in preajma lor.
Ce viitor va avea acest porumbel? Il veti mai concura si anul urmator sau il veti opri la matca?
Inca nu sunt decis. Posibil sa il zbor dar trebuie sa ma mai gandesc la acest aspect. Este un porumbel exceptional care a reusit un rezultat foarte mare si e dificil sa iau o decizie la cald.

Tin sa multumesc pe aceasta cale multiplului campion Habaci Calin pentru toate sfaturile primite in tratarea, antrenarea si hranirea porumbeilor, sfaturi primite pe intreaga perioada a sezonului competitional 2017.

 

Va felicitam pentru acest rezultat senzational, va multumim pentru amabilitate si va dorim mult succes pe viitor.

 Vlad Fildan – columbofil.net

31.07.2017

Adaugat pe 31 Jul 2017 de |  | 5,391 views

O parere la articolul “1. National Berlin 2017 – Lupu Asavei – Deleni-Harlau (IS) 1201 km.”


  1. Daniel says:

    bravo,felicitari!!

Spune-ti parerea

*