voiajori

La trei ani de la apariţia sa în peisajul columbofil românesc, columbodromul „Oltenia Golden Trophy“ a devenit o competiţie de referinţă nu numai pentru columbofilii din România, ci şi pentru pasionaţii din întreaga Europă. În scurta sa istorie, competiţia din inima Olteniei s-a dovedit a fi una corectă şi transparentă din toate punctele de vedere, columbofilii participanţi apreciind cum se cuvine modul în care au fost îngrijite păsările şi reuşita unor etape desfăşurate, fără excepţie, în condiţii meteorologice ideale pentru acest tip de concurs.

Având în vedere că am avut un an deosebit de imprevizibil din punct de vedere al sportului columbofil, cu antrenamente şi etape catastrofale la zborurile cu puii în Oltenia şi nu numai, Columbodromul Oltenia Golden Trophy a reuşit să ducă în finala de la Dunavăţ 277 de păsări din cele 680 cipate începând cu antrenamentul de 50 km, ceea ce înseamnă un procent de peste 40%. În finală, 150 de porumbei au clasat, din care 99 în prima zi de concurs, un rezultat bun în condiţiile unei curse dificile, cu un puternic vânt din faţă în jumătatea de final a etapei. Cei peste 120 de iubitori ai acestor concursuri prezenţi la finală, printre care invitaţii speciali din Olanda, reputaţii columbofili Jan Morsink, Rick te Morsche şi Hans Seelen, au avut parte de o după-amiază magică, savurând sosirile „legate“ ale acestor adevărăţi „gladiatori ai văzduhului“. „A fost minunat! Cea mai frumoasă finală pe care am văzut-o în acest an“, a precizat Jan Morsink, cel care a venit în Craiova după ce văzuse pe viu în 2017 alte două finale de columbodroame în Belgia şi Polonia.
Pentru ediţia a treia, Columbodromul Oltenia Golden Trophy îşi deschide porţile pe 10 Martie, organizatorii preconizând o participare record. Păstrând ruta Est – Vest şi cele cinci etape deja consacrate (Piteşti – 103 km., Ploieşti – 188 km., Buzău – 255 km., Brăila 345 – km. şi finala Dunavăţ – 435 km.), competiţia se anunţă a fi una acerbă, cu participanţi din peste 10 ţări. Premiile vor fi unele pe măsură, în valoare de 25.500 Euro (calculate pentru minim 900 de porumbei plătiţi). Indiferent de numărul păsărilor înscrise la startul competiţiei, premiul pentru Locul I, în valoare de 7000 E., pentru locul I in semi-finala  (2000 E), pentru Locul I AS porumbel (1500 E.) şi pentru Locul I crescător – 1000 E., sunt garantate de către organizatori.
Cei care doresc mai multe detalii cu privire la ediţia din acest an al Columbodromului „Oltenia Golden Trophy“ sunt rugaţi să contacteze organizatorii fie la numerele de telefon 0765 033.953 (Ciprian), 0740 012.300 (Cosmin), fie pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100011049036502, fie pe pagina oficială a columbodromului: www.olteniagoldentrophy.ro.

Vânt în pene tuturor participanţilor!

Adaugat pe 26 Feb 2018 de |  | 2,455 views

Spune-ti parerea

*