voiajori

”Pe aripile vântului”, o sintagmă potrivită pentru a descrie acest nou episod al sezonului columbofil în curs și anume etapa de azi, 7.05.2011, a asociației bihorene, cu lansare de la Budapesta.
Pe o vreme frumoasă, exact la ora 9:15, cei 3640 de porumbei au fost lansați din moderna mașină a asociației, achiziționată cu un efort finaciar considerabil în această primăvară. Prognozele meteo s-au adeverit: porumbeii aveau ”vânt în pene”, adică erau împinși din spate de puternici curenți atmosferici din direcția V-NV. Istoria acestui concurs s-a scris repede, puțin peste două ore și porumbeii ajungeau la adăposturile lor, surprinzânu-i chiar pe unii crescători, care nu-i așteptau așa devreme.

Se pare că ”greii” județului au ”lovit” din nou… S-o luăm pe rând.
Clubul Oradea
Cel supranumit ”omul care ia majoritatea cupelor” (prietenii știu că e vorba de dl Vancea Flaviu, Oradea) a constatat primii porumbei la 11:17, înregistrând o viteză de aproximativ 1679 m/min, la distanța parcusă de aproximativ 208 km.
Clubul din Aleșd
Un binecunoscut columbofil din loc. Groși, Marius Tunduc, încearcă să-și impresioneze din nou concurenții și anunță primii porumbeii sosiți în jurul orei 11:44. Distanța parcursă de porumbeii dumnealui este de aproximativ 249 km, deci viteza primului sosit ar fi de 1671 m/min.
Clubul Beiuș
Dl Gârba Dacian, cel mai bun jucător de fotbal al asociației, și-a constatat primii porumbei la ora 12:00, cu distanța de aproximativ 260 km, viteza primului porumbel al dumnealui fiind în jur de 1573 m.

Oricum, nici noi, ceilalți colegi columbofili nu ne lăsăm mai prejos. O mare parte a porumbeilor s-au întors deja acasă la ora la care se scrie acest articol (16:00) și nu puteam fi decât foarte mulțumiți de rezultatele acestei etape. Mai ales că putem să prezentăm chiar ca noutate inedită faptul că întâlnirile pentru desigilarea ceasurilor (finalizarea clasamentului) vor avea loc azi la orele 18:00. Deci diseară ne vom felicita din inimă colegii câștigători și vom posta cu mândrie clasamentul final aici, pe internet… se putea mai bine de atât ???

[CLASAMENT PORUMBEI]
[CLASAMENT CRESCATORI]

Filmarea lansării:

Adaugat pe 7 May 2011 de |  | 1,531 views

Spune-ti parerea

*