voiajori

Mulți columbofili români s-au confruntat și încă se confruntă în acest an cu problema extrem de gravă a îmbolnăvirii puilor. Cred că fiecare dintre dvs. aveți de colegi cărora le-au murit pui. Unii sunt descurajați, alții sunt efectiv disperați și vor chiar să renunțe la porumbei.

De curând, colegul meu din echipa Columbofil.net, dl Marius Tunduc, a afirmat într-un interviu acordat partenerului Porumbel.net că, în opinia lui, diagnosticul corect este paramixoviroză. Alți columbofili susțin că e vorba de adenoviroză (”boala puilor”).

Toți cei care au astfel probleme sunt invitați la o dezbatere pe tema:

LA NIVEL NAȚIONAL MOR PUII – E ADENOVIROZĂ SAU PARAMIXOVIROZĂ? SOLUȚII?

* Îi invit special pe colaboratorii noștri calificați în domeniul medicinei veterinare (dl Szabo Zoltan, dl Oros Bogdan și alții) să contribuie cu explicațiile dumnealor și cu eventuale sfaturi.

Adaugat pe 28 Oct 2011 de |  | 4,826 views

O parere la articolul “DEZBATERE: La nivel național se îmbolnăvesc puii – Adenoviroză sau paramixoviroză? Soluții pentru prezent și viitor.”


  1. doban cosmin says:

    ESTE PARAMIXOVIROZA!!! CEI CARE AU AVUT PROBLEME CU PUII, IN TARA, SA VACCINEZE PUII LA INTARCARE IAR A DOUA VACCINARE CU 3 SAPTAMINI INAINTE DE ANTRENAMENTE!! TREBUIE AVUT IN VEDERE SI ERADICAREA CELORLALTE BOLI, TRATAMENTE PREVENTIVE CONTR TRICHOMONOZEI, COCCIDIOZEI SI A BOLILOR RESPIRATORII- CU METRONIDAZOL,BAYCOX,DOXICICLINA+TILOZIN SI VITAMINIZATI DE DOUA ORI PE SAPTAMINA SI DEHELMINTIZARA PUILOR CU EVOMEC IN APA DE BAUT! MINCARE BUNA,AER,SOARE SI TOTUL VA FI OK! ASISTENT VETERINAR DOBAN COSMIN-FOST COLUMBOFIL

Spune-ti parerea

*