voiajori

“Nu este plăcere mai mare pentru practicarea acestui sport, decât momentul când se așteaptă sosirea porumbeilor. Îți apare la mare depărtare un punct, care se mărește venind rapid, razant, către crescătorie. Alteori apare în albastrul nemărginit al cerului, la mare înălțime, de mărimea unui fluturaș, își strânge aripile și plonjează cu viteză, îndreptându-se ca un bolid către trapa porumbăriei.

Încep palpitațiile bucuriei și, desigur, întrebările: ce porumbel o fi venit? O fi in fruntea primilor sosiți sau alți columbofili îi au deja in ceas? Aceasta este cea mai mare plăcere a fiecărui columbofil, în plus și creșterea și întreținerea porumbeilor, căci amatorul columbofil adevărat este un pasionat al porumbelului, mai mult decât un pasionat al jocului cu porumbeii.” (citat din ”Ghidul Columbofil”, Gen. (r) Georgică Popescu)

Știrea despre trecerea în neființă a acestui mare iubitor de porumbei și scriitor care a fost Gen. (r) Georgică Popescu, a zguduit azi peisajul mediatic columbofil românesc și inimile multor prieteni și colegi. Transmitem și noi, alături de mulți, mulți columbofili, sincere condoleanțe familiei. Cu siguranță, acest gigant al columbofiliei noastre nu va fi uitat !

FCPR își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a celui care a fost generalul Georgică Popescu (fcpr.ro)
Date despre ziua înmormântării Generalului Georgică Popescu (porumbel.net)
Col. (r) Georgică Popescu – pagini de istorie columbofilă românească (rrp.ro)

Adaugat pe 8 Jun 2011 de |  | 1,561 views

Spune-ti parerea

*