voiajori

Deoarece mulți dintre columbofiliii români care au vizionat interviul rezliat de noi cu dl. Ștefan Buțucanu din Galați și-au pus și ne-au pus întrebări referitoare la dojazul lăptișorului de matcă pentru recuperarea porumbeilor, l-am contactat pe dl. Ștefan pentru lămuriri suplimentare.

Răspunsul ? Un dozaj exact al lăpțisorului de matcă… nu există ! Dl. Buțucanu crede că așa cum dumealui a experimentat și învățat pe cont propriu, tot așa o pot face și alții. Punctual, nici măcar dumnealui nu are o rețetă exactă, ci ea variază în funcție de produsul folosit și de modul de administrare.

Ca exemplu, lăptișorul de matcă liofilizat se poate administra câțiva ml la litrul de apă, iar o altă modalitate ar fi amestecarea lui cu polen și biluțele rezultate vor fi administrate individual, pe cioc.

Dl. Ștefan face și o comparație între modul în care consumăm noi ceaiul și administrarea unui produs natural porumbeilor. Astfel, așa cum ceaiul poate fi consumat în cantități nespecificate, la fel și cu acest lăptișor. Organismul va elimina surplusul, dacă acesta există.

Suntem convinși că acest răspuns poate părea multora surprinzător… și totuși, e unul absolut demn de luat în seamă și asta datorită căldurii și francheții care, pot să confirme și alții, răzbat din tonul dlui Ștefan.

Alături de mulți iubitori de porumbei, îi transmitem urările noastre de bine ! Și mult, mult succes cu ”vopsitoria” !

Adaugat pe 9 Jun 2011 de |  | 2,195 views

Spune-ti parerea

*