voiajori

În urma invitație FCPR adresată FRSC, astăzi, sâmbătă, 25.02.2012, s-a desfășurat la București str. Făgărașului nr. 14, o întâlnire având ca scop găsirea unor soluții de colaborare între cele 2 federații. FCPR prin reprezentanții săi au lansat următoarele propuneri:

1. Participarea într-un campionat comun în sezonul 2012, cu respectarea dispozițiilor RNS al FCPR și în acest scop alcătuirea unei comisii comune de supervizarea campionatului. Astfel, cei mai buni porumbei vor putea participa la manifestările internationale.
2. Stabilirea unui calendar pe termen mediu și lung pentru indentificarea unor soluții pentru unificarea celor federații, iar pentru aceasta FCPR a propus următoarele soluții:
a. Stabilirea unei comisii comune care să elaboreze un proiect de statut agreeat de ambele părți
b. Stabilirea punctelor de interes comun
c. Stabilirea unor întâlniri viitoare a reprezentanților celor două federații pentru a analiza propunerile comisiei comune pentru statut.
d. În același timp, reprezentanții FCPR au menționat faptul că toate propunerile pentru viitoarea unificare vor fi analizate de către Comitetul Director al FCPR și vor fi supuse spre aprobare Conferinței Naționale a FCPR.

FRSC a venit la această întâlnire cu următoarea propunere: lărgirea biroului federal al FRSC și cooptarea în acest birou a unui număr de membri ai CD al FCPR cu numărul actual de membri din biroul federal al FRSC
În aceelași timp, FRSC a solicitat ca în urma lărgirii biroului federal și acordarii reprezentanților FCPR a 50%  din componența acestui birou, asociațiile județene non profit afiliate FCPR să se constitue în structuri sportive și să se afiilieze la FRSC.

Din păcate, propunerea realizării unui campionat unic în 2012 a fost respinsă de catre FRSC, fiind condiționată de acceptarea propunerii dumnealor.
Reprezentantii FCPR au transmis faptul că, în conformitate cu statutul FCPR și legiile în vigoare, orice modificare a structuri juridice a FCPR poate fi decisă de conferința națională. În aceelași timp, structura juridică a asociațiilor afiliate este la dispoziția exclusivă a Adunărilor Generale ale acestora.

Întâlnirea s-a finalizat așadar fără rezultat, însă cu promisiunea celor doi președinti de a organiza întâlniri viitoare în scopul indentificării unor soluții viabile pentru columbofilia română.

Președinte,
Bilan Florin

Adaugat pe 25 Feb 2012 de |  | 2,577 views

Spune-ti parerea

*