voiajori

Incepand cu anul competitional 2012, Comitetul de conducere al Asociatiei “Voiajorul Arad” a aprobat reinfiintarea Centrului de imbarcare din localitatea Lipova.

Pentru a afla un scurt istoric al acestui centru am stat de vorba cu “veteranul” centrului, domnul Deffert Dan care, vadit emotionat de intrebare isi aminteste:

“Clubul din Lipova, a fost infiintat in Ianuarie 1966 de catre domnul Pfeiffer Anton, care a mers personal la Bucuresti pentru a pune la punct actele necesare bunei functionari a clubului. Pana in anul 1972 clubul a fost independent avand indicativul 051. Dupa anul 1972, am fost fortati sa ne afiliem asociatiei judetene Arad, indicativul clubului fiind schimbat din 051 in 2/3 Lipova.

Dupa infiintarea clubului de la Chisineu Cris, clubul Lipova a primit indicativul 2/4, indicativ pe care l-a pastrat pana in anul 2009 cand s-au desfiintat cluburile si au aparut ca forme de organizare centrele de imbarcare. Dintre membrii fondatori ai centrului i-as aminti pe domnii: Perca, Jiva, Santa, Suciu si altii.”

Cu o echipa de membrii tineri si ambitiosi, foarte rigurosi in organizarea si planificarea fiecarei etape de zbor, sperantele si asteptarile  lipovenilor sunt mari.

Incepand din anul competitional 2012, responsabil pentru centrul Lipova este domnul Bobar Liviu care si reprezinta centrul in comitetul de conducere al Asociatiei Arad. Responsabilul tehnic al centrului este domnul Carabas Gabriel iar casierul este domnul Jucu Costica.

Decizia reinfiintarii  centrului la Lipova, nu numai ca a fost asteptata si dorita de catre toti lipovenii dar, de ea se leaga  sperantele tuturor in obtinerea de  locuri fruntase in clasamentul sfarsitului de sezon.

Un lucru este cert:  avand in minte sfatul colegului Burca Ionut care spunea mereu ca pentru a obtine performante in acest sport trebuie sa fim “ambitiosi si nu invidiosi”, lipovenii sunt decisi sa incerce obtinerea a cat mai multor rezultate de top atat la nivel judetean cat si national.

In incheiere, doresc sa va prezint cateva imagini surprinse de colegul Gherman Dan cu ocazia imbarcarii pentru etapa Dabas – Ungaria:

Autor: Gabriel Carabas

07.05.2012

no images were found

Adaugat pe 7 May 2012 de |  | 6,467 views

5 pareri la articolul “Centrul Lipova jud. Arad – un nou inceput pe plan columbofil”


  1. Fam.Lucaci says:

    Mult succes va doresc si concursuri cat mai reusite. Cat despre afirmatia d-lui Burca, jos palaria, dupa parerea mea cel mai bun crescator din vest la ora actuala, sa clasezi 25 din 29 e stiinta. Ionut Lucaci.

  2. vasu viorel says:

    multa bafta si felicitari

  3. Alin Rosu says:

    Felicitari Lipovenilor si pe viitor va doresc ca clubul sa creasca la cati mai multi membrii,mai ales ca clasamentul il luam impreuna de pe zona 2 daca am fi mai multi membrii cei cu distante mai mari.Cat despre Burca pot spune si eu ca si Ionut Lucaci cel mai bun crescator.Mult succes Lipovenilor in concursurile viitoare!

  4. DANIEL SORIN says:

    FELICITARI IONUT ESTI CEL MAI TARE DIN VEST CHEAR DACA MULTI TE INVIDIAZA SI SPUN MULTE LUCRURI URITE LA ADRESA TA PT MINE ESTI SI VEI RAMINE UN OM CU SUFLET MARE SI ITI DORESC MULTA SANATATE TIE SI FAMILIEI TALE

  5. giani urda says:

    succes fratilor,Dorine sunt cu ochii pe tine.

Spune-ti parerea

*