voiajori

Sezonul concursurilor internaționale 2011 a început cu o performanță excepțională a unui porumbel britanic, loc 1 internațional la concursul cu lansare de la Pau. Mulți experți spuneau atunci că acest rezultat nu este doar o întâmplare, ci este o dovadă clară a valorii extraordinare a porumbeilor britanici. Iată că nu s-au înșelat.

Au trecut doar două săptămâni de la acel concurs și un tandem britanic obține un nou loc 1 Internațional la concursul de Bordeaux. De data asta este vorba tandemul Geoff & Catherine Cooper, din Peasedown St John.

Să-l ascultăm pe Geoff, prezentându-se pe website-ul personal, http://geoffcooper-pigeons.com/: “Concurez porumbeii la Peasedown St John de când aveam 13 ani, și concurez în cursele Naționale și Clasice de la vârsta de 20 de ani. Am creat o familie de păsări care câștigă de la 45 la 650 mile, excelente păsări ”generale”, care înving în curse rapide și înving și în concursuri grele, cu viteze mici. Joc în principal masculii văduvi, ajutat de soția mea, Catherine. Familia mea de porumbei este așa de plină de succes încât a reprodus mai mulți învingători ai zborurilor clasice și naționale decât orice altă familie de porumbei din UK. 9 din primii 15 porumbei sosiți de la Tarbes în 2010 sunt descendenți ai acestei familii.”

Porumbelul campion este numit Farmer George, un mascul văduv de doi ani. Familia Cooper savura un vin roșu în grădina proprie, când acest super porumbel a aterizat pe acoperi;ul crescătoriei și a intrat grăbit înăuntru pentru a-și vedea femela. Farmer George mai are încă 3 zboruri naționale cu clasări remarcabile, dintre care un superb loc 3 Național de la Tours (490km) pe 11.06.2011, aceasta fiind ultima lui cursă pregătitoare înaintea concursului de Bordeaux.

De fapt, porumbeii au fost lansați de la Villeneuve-Agen (cu 26 km mai mult decât locația prevăzută inițial), la ora 5.45am. Numărul de păsări lansate a fost 22.029 porumbei, dintre care: Belgia 11.170, Olanda 8.577, Germania 1.636 și Marea Britanie 646. Farmer George a câștigat concursul cu viteza de 1159 m/min și cu un avans de 45 de minute față de următorul clasat !! De asemenea, este absolut remarcabil faptul că familia Cooper a pontat o a doua pasăre, femela Shiraz, pentru a obține și locul 5 Internațional !

Într-adevăr, porumbeii englezilor sunt extraordinari, o demonstrează primele poziții ale clasamentului bazat pe anunțuri telefonice. Sosiriea lui Farmer George a fost urmată o adevărată cavalcadă de sosiri ale altor porumbei britanici, aceștia ocupând locuri fruntașe în clasamentul internațional.

Un foarte cunoscut columbofil englez, Mark Gilbert, din Windsor, a obținut locul 1 Internațional yealingi cu o superbă femelă albastră.

Vă invităm să studiați sosirile acestor super porumbei britanici care și-au demonstrat încă o dată valoarea la nivel internațional:
[Click pentru anunturi telefonice UK (pipa.be)]

Adaugat pe 4 Jul 2011 de |  | 2,324 views

Spune-ti parerea

*