voiajori

Ieri seară, 1 August 2012, am dat drumul puilor la zbor, cam târziu, dar n-am avut de ales. În lumina soarelui ce apunea, văd o siluetă de porumbel ce vine în picaj din înaltul cerului direct în stolul meu de pui. Doar oboseala și ora târzie cred că au făcut ca acest porumbel să coboare, lucru pe care îl observ din ezitările acestuia. Puii mei intră imediat la „somn”, dar pripășitul cu abia coboară pe crescătorie, unde are să rămână peste noapte. Pe la ora 23:00 mă duc să îl prind, de curios ce eram, dar spre surprinderea mea, văd că este un „veteran” de 11 ani! 

Acum, ideea stă în felul următor: fiind o probabilitate prea mare ca acest porumbel să fie scăpat din lotul de matcă al vreunui crescător, mi-am zis că e  prea riscant să îl eliberez, așa că m-am gândit să postez câteva poze aici, pe site și, cine știe, poate îi găsesc și proprietarul. Doamne Ajută! 🙂

no images were found

Pașca Bogdan, administrator

Adaugat pe 2 Aug 2012 de |  | 5,031 views

7 pareri la articolul “RO 2001 254635. Îl recunoaște cineva?”


  1. Sergiu says:

    mai mult de 3 ani nu cred ca are.

  2. gaby says:

    nu pare de 2001,cred k are maxim 2-3 ani
    oricum arata bine porumbelul

  3. Ştefan Boanţă says:

    Frumos gestul tau! Dar din poze nu prea pare sa aiba 11 ani 🙂 Cred ca e pus inelu de aiurea.

  4. claudiu says:

    La cum arata pasarea decat inelul este de 2001.

  5. Pașca Bogdan says:

    După „uzura” pe care o arată, eu totuși zic că are anii ăștia, mai ales că e și femelă. E cu totul și cu totul altceva când ai porumbelul în mână…

  6. claudiu coldea says:

    salut, seria porumbelului este de cluj , dar porumbelul nu are in nici un caz 11 ani, sigur, cineva l-a inelat cu inel vechi!

  7. dorin says:

    sall asa am patit si eu anu acesta…tot cu un vanat de 2002 dan cred ca danemarca avea guma de concurs…dar asa arata ca si acesta foarte tanar ! ii cu inel pus poate o fi a lu un incepator cara nu a avut inele si a inelat cu ce a gasit ! eu lam eliberat cu nr de telefor dar nici in ziua de azi nu am fost sunat…..mulc succes cu gaserea crescatorului !

Spune-ti parerea

*