voiajori

Asociatia Columbofila Brasov

Program  Cuplari cu cipuri – ceasuri electronice  Porumbei Maturi 2013

Cuplarea porumbeilor se face numai in zilele: Citeste mai departe »

Adaugat pe 2 Apr 2013 de | Nici o parere | 3,374 views

În discuțiile dintre columbofili, în ultima perioadă se ridică tot mai des întrebări cu privire la moda importului de porumbei cu nume și cu sânge nobil din străinătățuri. Din ce în ce mai mulți colegi ai noștri cred că prin acest mod de a proceda, se face o nedreptate columbofililor români care dețin păsări cu adevărat valoroase, poate chiar mai valoroase decât importurile pe care se ”aruncă” multe căruțe de bani.

Cei care au urmărit vânzările de pe site-urile românești, știu că cel mai scump porumbel achiziționat pe o licitație on-line din România în această iarnă (probabil cel mai scump porumbel vândut vreodată pe vreun site de la noi) a fost un campion național al României. Suma? Puțin sub 2.000 euro! Nu demult, un alt campion al României a fost vândut pe un site belgian cu o sumă mai mare (peste 3.000 euro), deși mulți spun că prețul primit a fost mult sub valoarea păsării. Citeste mai departe »

Adaugat pe 18 Mar 2012 de | 5 pareri | 7,636 views

Aș vrea să întreb de ce nu se anunță nimic referitor la concursul olimpic de anul acesta, cu lansări de la LONDRA și BERLIN? După mine, cred că abia acum se va putea vedea valoarea adevărată.

Distanțele de premiere vor fi între 100-300 km; 300-500km; 500-700km; 700-1000km și peste 1000 de km. S-au auzit multe chestii răutăcioase legate de Berlinul Național 2011 – să vedem ce se va mai spune și de această dată și cine va fi în față… Citeste mai departe »

Adaugat pe 6 Mar 2012 de | Nici o parere | 4,315 views

”Vând inele 2012, oficiale FCPR, cu 1 leu. Info: 0742545735”

Dintre multitudinea de anunțuri cu vânzări de inele pentru porumbei, am încercat să găsim unul cu un preț cât mai mic. Motivul…foarte simplu: dorim să lansăm câteva întrebări: Citeste mai departe »
Adaugat pe 28 Feb 2012 de | 13 pareri | 3,800 views

Mă numesc Mihai Kantor și aș dori să propun un subiect de discuție în legătură cu clasametele online, referitor la ce am putea face pentru îmbunătățirea acestora.

Apariția clasamentelor on-line reprezintă, fără îndoială, un pas important făcut de columbofilia din țara noastră. Din păcate, Citeste mai departe »

Adaugat pe 27 Jan 2012 de | Nici o parere | 3,559 views

Când zici zona V de maraton, zici domnul Buțucanu Ștefan, dublu trofeu olimpic și campion național palmares, campion crescător fond și mare fond.

Te gândești la un Cobzaru Daniel, fost și actual campion național la maraton individual și crescător și un Izdrea Petre, fost campion național la fond (sau mai degrabă maraton, datorită distanțelor din acel an).

La un Dinu Moise – iarăși de 2 ori (în 2008 și 2011) campion la maraton cu niște punctaje de indiviat și greu de egalat, un Bădin Vasile – la fel, un super maratonist și olimpic, un Burghilă – maratonist și olimpic… și multi, mulți alții, mai tineri, care “vin din spate” (sau unii pe care este greu să îi expun aici). Citeste mai departe »

Adaugat pe 12 Nov 2011 de | O parere | 4,846 views

Mulți columbofili români s-au confruntat și încă se confruntă în acest an cu problema extrem de gravă a îmbolnăvirii puilor. Cred că fiecare dintre dvs. aveți de colegi cărora le-au murit pui. Unii sunt descurajați, alții sunt efectiv disperați și vor chiar să renunțe la porumbei.

De curând, colegul meu din echipa Columbofil.net, dl Marius Tunduc, a afirmat într-un interviu acordat partenerului Porumbel.net că, în opinia lui, diagnosticul corect este paramixoviroză. Alți columbofili susțin că e vorba de adenoviroză (”boala puilor”). Citeste mai departe »

Adaugat pe 28 Oct 2011 de | O parere | 4,827 views

Anul acesta s-a discutat mult despre interdicția de a se mai angaja porumbei cu numere de telefon lipite pe inele sau senzori electronici, la concursurile organizate de FCPR.

Chiar și pe acest site, unii crescători se plângeau de faptul că, datorită acestei restricții, le va fi imposibil să afle vreodată pe unde au ajuns porumbeii pierduți.

Se prea poate ca unii porumbeii să fi ”căzut la datorie” chiar destul de aproape de casă, dar cei care-i găsesc nu vor avea posibilitatea să anunțe proprietarii.

Pe de altă parte, dl. Ionuț Lucaci, din Oradea, a semnalat faptul că sunt unii crescători care nu au respectat această decizie și au trimis porumbeii la zboruri de maraton cu numere de telefon.

Columbofil.net propune o dezbatere pe această temă.

Reamintim faptul că a posta comentarii pe acest site nu este un drept, ci un privilegiu.

Oricum, va fi publicat orice comentariu coerent, cât de cât corect gramatical și cu bun simț.

Adaugat pe 5 Aug 2011 de | 2 pareri | 5,913 views