voiajori

Așa cum v-am obișnuit, site-ul nostru nu-și dezminte tradiția de a aduce columbofililor români cei mai buni porumbei, din cele mai bune crescătorii, atât din țară, cât și din străinătate.

Cunoscuți în toată lumea pentru calitatea excepțională a porumbeilor deținuți, Familia Kipp, parteneri ai Columbofil.net, oferă spre vânzare în România o colecție unică de porumbei!

Importurile porumbeilor Kipp din ultimii ani s-au făcut resimțite din plin în țara noastră. Cobzaru Daniel reușește să obțină locul 1 Național Maraton Tineret 2011 cu un produs 50% Kipp und Sohne. De asemenea, dl Țurcanu Mihai, câștigă trofee anuale cu o familie de porumbei bazată pe porumbeii Kipp… Lista ar putea continua, pentru că în România sunt foarte mulți crescători care au succese de TOP cu acești porumbei!

Putem spune că vorbim de cei mai buni porumbei importați în România, dacă ne uităm la procentul reușitelor.
Rezultatele Familiei Kipp în Germania sunt arhicunoscute de toată lumea, doar în anul 2011 ei ocupând locul 1 As Maraton Germania și Locul 1 „Cel mai bun porumbel din trei concursuri internaționale” din Europa de Vest!!!

Așadar, o licitație excepțională, dintr-o crescătorie de clasă mondială!

Adaugat pe 10 Oct 2012 de | Nici o parere | 5,257 views

La începutul sezonului cu puii, am scris un articol după etapa excepțională de la Pechea, unde fratele meu Pașa a ocupat primele 63 de locuri, înregistrând 70 de porumbei în mai puțin de 1 minut!!! Se pare că în acel moment a fost stabilit un nou record național.

Nu trebuie să uităm faptul că crescătoria lui Pașa este situată la Mangalia, adică la 35 de km distanță de ultimul columbofil din orașul Constanța și în același timp nu trebuie să uităm că este primul an în care Pașa își zboară porumbeii. Citeste mai departe »

Adaugat pe 5 Oct 2012 de | 3 pareri | 7,020 views

Domnul Savu Florin, din loc. Mediaș, pasionat de distante lungi, cu rezultate de frunte in fiecare an la maraton, la etapa Regensburg (Zona 2) din 16.06. 2012, a obtinut LOC 1 ZONAL cu femela Nikita!

Regensburg Zonal: 1,35,39,45,46,47,85,123 din 913 porumbei (16 angajati /8 clasati )

Distanta: 960 km; au participat 5 Judete: AB, BN, HD, MM, CJ.

7 porumbei în primii 100 (ZONAL), lansare la 12:15, canicula (32 grade) si vant din fata!

Poate ne intrebam daca sunt sosiri de la fond, dar, intr-adevar, sunt sosiri de la 960 km, aproape MARATON EXTREM! Citeste mai departe »

Adaugat pe 21 Sep 2012 de | 20 pareri | 13,940 views

În ciuda unei semi-finale extrem de dure la columbodromul FCI Grand Prix, prietenul nostru, Zamfir Sorin, multiplu medaliat național, păstrează prima șansă la As Porumbel, distincție care va avea și un frumos premiu în bani!

Valoarea porumbeilor lui Sorin Zamfir nu mai are nevoie de nici o prezentare, însă iată că în ciuda unor etape extrem de grele, porumbelul cu seria 275217-12, este singurul porumbel cu șanse reale la Citeste mai departe »

Adaugat pe 28 Aug 2012 de | 31 pareri | 19,845 views

Foarte cunoscuți în România prin prisma rezultatelor obținute, atât de ei, cât și de porumbeii importați în țara noastră, cei din Familia Freialdenhofen obțin din nou, după un sezon de excepție, titul de Campioni ai Germaniei la MARATON!


În curând, site-ul Columbofil.net va organiza o SUPER-LICITAȚIE cu porumbei Freialdenhofen, direct din campionii ultimilor ani!!! Citeste mai departe »

Adaugat pe 22 Aug 2012 de | Nici o parere | 4,486 views

Un columbofil cunoscut al Prahovei, dl Dumitrică Nicolae, reușește o performanță de excepție la concursul Național Berlin 2012 – ocuparea locului 2 pe ZONA 4, pentru o distanță de 1227 km, aproape cea mai lungă din zonă.

Așa cum știți, concursul Berlin Național 2012 a fost unul extrem de greu, doar 318 porumbei reușind să se întoarcă acasă în primele 6 zile de concurs, majoritatea în primele 2 zone. Pentru zonele mai lungi, acest concurs a fost o probă de supraviețuire și ambiție ieșită din comun, iar porumbeii care au reușit să se întoarcă acasă sunt adevărați gladiatori ai cerului. Citeste mai departe »

Adaugat pe 15 Aug 2012 de | 6 pareri | 7,712 views

Cor de Heijde este un columbofil care concurează de mai multe decade în Made, Olanda, cu foarte mare succes la concursurile de maraton.

Dl Marius Tunduc l-a vizitat pe acest mare maestru olandez și i-a luat un interviu, special pentru Columbofil.net.

Vizionați mai jos acest interviu și citiți un scurt istoric columbofil al lui Cor de Heijde. Citeste mai departe »

Adaugat pe 23 Dec 2011 de | Nici o parere | 7,349 views

Dl Feștilă Ioan, din Piatra Neamț, campion național 2011 la Fond Palmares 3 Ani Crescători, ne-a anunțat că și-a actualizat unele informații pe site-ul personal www.festilaioan.net/ .

Totodată, își prezintă și o parte a rezultateleor (TOP 10 Național 2010-2011) și anunță că va oferi porumbei în cadrul unei licitații online, care va fi probabil organizată în viitorul apropiat chiar pe platforma Columbofil.net.

Dintre cei 8 porumbei care vor fi prezentați, 4 au fost premiați cu următoarele locuri: 7 Național Fond Tineret, 8 Național Maraton Internațional, 9 Național Maraton Internațional și 11 Național Fond Palmares!!! Citeste mai departe »

Adaugat pe 8 Dec 2011 de | Nici o parere | 6,508 views

Îmi face deosebită plăcere să vă prezint filmarea unei discuții purtate într-o zi de august a acestui an, cu un columbofil valoros al județului Prahova, dl Laurențiu Vîlsan, din Măgurele. Luminozitatea din acel compartiment reproductiv nu fost deloc bună, deci calitatea filmării poate că ar lăsa de dorit, dar nu se poate spune acest lucru despre vorbele dlui Laurențiu.

Cred că mulți colegi columbofili vor avea de învățat din discuția aceasta. Vizionare plăcută! Citeste mai departe »

Adaugat pe 3 Dec 2011 de | O parere | 6,443 views

Pentru că tot am intrat în luna cadourilor și e și Ziua Națională a tuturor românilor, vă facem și noi un nou cadou, al doilea din seria Prof. Mihai Vasiliu.

De data aceasta, dl prof. vorbește despre metodele de reproducție și concurarea a porumbeilor dumnealui. Citeste mai departe »

Adaugat pe 1 Dec 2011 de | 2 pareri | 5,885 views