voiajori

Tandemul tată-fiu de mare succes ”Nedelea Virgil & Florin”, din Lunca Calnicului, jud. BV, oferă 4 super pui la licitația care va avea loc la Expoziția Națională, Craiova, 2011.

Aveți mai jos descrierile, fotografiile și pedigreele acestor valoroși porumbei. Tot în continuare vă prezentăm o selecție a locurilor de Top 10 Național Familia Nedelea. Sunt foarte multe!! Citeste mai departe »

Adaugat pe 16 Nov 2011 de | 3 pareri | 2,365 views

Ați experimentat cumva acea căutare avidă a porumbelului perfect?

Ei bine, în cazul meu, de curând, lunga căutare a luat sfârșit. Am avut nesperata ocazie să văd, mai mult, să țin în mână, porumbelul viselor mele.

Penaj ca mătasea, talie medie spre mică, osatură fină, dar fermă, echilibru incredibil ce-ți dă senzația de lipsă a ponderabilității, fizionomia atât de expresivă, curiozitatea și încrederea ce radiau din ochii ei… o țineam în mână și nu-mi venea să cred că e reală!!

Ca-n transă, îl ascultam pe Călin Habaci înșiruind REZULTATELE NAȚIONALE ale acestei minunății cu aripi… cu suflet parcă:

1 Palmares Maraton Maturi 2011
3 Maraton Maturi 2010
4
Palmares As Maraton Maturi 2011
19 Maraton Maturi 2011
22 Fond Tineret 2008
24 As Maraton Maturi 2010
24 As Maraton Maturi 2011
33 Maraton Tineret 2008
35 Palmares Record 2011
35 As Fond Maturi 2010
74 Palmares General Maturi 2011
84 Palmares Record Maturi 2010
și multe, multe altele… probabil cel mai constant porumbel de maraton al României.
De fapt, a avut o soră… Citeste mai departe »

Adaugat pe 8 Nov 2011 de | O parere | 4,309 views

Samuel Vlașin este un columbofil român cu care ne putem mândri. Ocupă poziția de manager al crescătoriei lui Eros Carboni, marele campion italian.

Împreună cu fratele Petru, au format în România echipa ”Frații Vlașin” și au început să concureze cu un succes care încă îi surprinde chiar și pe ei.

În sezonul 2010, au obținut 5 locuri 1 pe clubul A.C. Marmația plus alte premii la vârf. Citeste mai departe »

Adaugat pe 3 Nov 2011 de | Nici o parere | 3,074 views

Deși a început activitatea columbofilă de numai 2 ani, dl. Voinea Dorin reușește să uimească o țară întreagă prin rezultatele sale incredibile, atât la nivelul Asociației Columbofile Constanța, cât și la nivel național.

Dacă în 2009 debuta timid în sezonul cu puii, în 2010 răstoarnă deja toate așteptările, obținând la pui rezultate remarcabile. Și nu oricum, ci in fața unor tandemuri  consacrate, cum ar fi Chicheanu + Rusu sau Vasea + Procop, tandemuri care de peste 8 ani spulberau tot la această categorie.

Putem aminti aici locurile 1,2,4,5,6,8,9.. Viteză Pui 2010, locul 1 Crescător Pui și locurile 1,2,3,4,6,7,8 Demifond Pui. La nivel național ia locurile 1,4,5…!!!, ratând cu puțin olimpiada la una dintre categorii. Citeste mai departe »

Adaugat pe 2 Nov 2011 de | Nici o parere | 2,124 views

12 Național Maraton Crescător 2011
16 Național As Crescător 2011
2 județean (4 zonal) – Leipzig 2011 cu 0317386-M-07
1 județean (8 zonal) – Benesov II 2011 cu 0317570-F-07

Nu ține foarte mulți porumbei – are doar 12 perechi la matcă și aproximativ 50 de zburători. Nu se ocupă de porumbei cu intensitate maximă, așa cum fac alții. Flaviu Hațegan e un columbofil ca oricare dintre noi, le oferă porumbeilor săi hrană bună și îi tratează doar la nevoie. E bun prieten cu Habaci Călin, un alt columbofil de mare succes, și împreună își antrenează porumbeii în trimpul sezonului. Metoda de zbor e una fără prea multe secrete, învățată tot de la Călin: Citeste mai departe »

Adaugat pe 27 Oct 2011 de | Nici o parere | 2,264 views

Dl Marius Tunduc a purtat o discuție interesantă și amplă cu Corneliu, în seara zilei de 23.10.2011. Subiectele discutate au fost următoarele:

– Impresii de la International Pigeon Faire 2011
– Opinii personale și explicații oficiale vizavi de ultimele modificări ale RNS FCPR
– Protocolul Național pentru un Campionat Columbofil unic


Citeste mai departe »

Adaugat pe 24 Oct 2011 de | Nici o parere | 1,630 views

Dl Iușan Darius e un columbofil care crește de mult timp porumbei de agrement, dar, de câțiva ani, a început să concureze porumbeii voiajori cu rezultate excelente.

Dl Darius este probabil cel mai bun crescător din România la concursurile Derby Fond cu puii – tandemurile în cadrul căreia este partener (Iușan&Danci și Iușan&Ștefănescu), au obținut în ultimii 3 ani următoarele rezultate: Citeste mai departe »

Adaugat pe 22 Oct 2011 de | Nici o parere | 1,949 views


Remus Ianc – Rezultatele de vârf ale acestui an:

1 Județean Viteză Palmares Tineret Hunedoara 2011 (foarte probabil 2 Național Viteză Palmares Tineret) cu 0654233-F-10
1 Județean General Tineret cu 588033-M-11
1 Derby Pui Tass 2011 cu 0588035-11.

Citeste mai departe »

Adaugat pe 19 Oct 2011 de | Nici o parere | 2,810 views