voiajori

Domnule Matei Andrei, sunteti ocupantii locului 2 National Berlin 2017 si Loc 1 Yarlingi. Cu 3 saptamani inainte ati participat la etapa de Praga organizata de zona Transilvania unde ati avut sosiri de exceptie.

Ce ne puteti spune despre Loc 1 Yarling Berlin National 2017? Dar despre etapa de Praga?
• Mica berlineza 777686-2016 asa cum am botezat-o, inca de pui  a demostrat ca are ceva deosebit, facand fata antrenamentelor si concursurilor dure pe carea le-a zburat.
De pui a fost angajata la 2 etape de Sighet-180km , una de Prezmyl -370 km si una de Janov -555 km …..
Intradevar, am imbarcat si la Fagaras un mic lot de porumbei pentru etapa PRAGA 954 km, antrenament special pentru etapa de Berlin National. La acesta etapa Praga 954 km am avut sosiri foarte bune ,marcand 10 porumbei in primii 50 pe lansare. Citeste mai departe »

Adaugat pe 8 Aug 2017 de | Nici o parere | 18,690 views

LOC 1 GDANSK PALMARES 3 ANI CU 342015-2011

LOC 1 GDANSK PALMARES 2 ANI CU 292001-2013

Loc 9 National Maraton Palmares 3 ani  cu 292004-2013

 

Pentru inceput va rugam sa va faceti o scurta prezentare personala.

Ma numesc Sarbu Toberiu, am 48 de ani, locuiesc in orasul Targu Ocna, jud. Bacau si lucrez ca administrator la firma mea. Sunt membru columbofil din anul 1999. Din anul 2010activez ca membru columbofil la Asociatia Judeteana Columbofila Voiajorul Vrancea.

Va rugam sa ne spuneti cu ce familii de porumbei concurati, care au fost familiile care v-au oferit cea mai mare satisfactie si daca este cazul, care sunt familiile, care nu v-au oferit satisfactie in ultimii ani? Citeste mai departe »

Adaugat pe 25 Feb 2017 de | Nici o parere | 14,382 views

1.Spune-ne cateva cuvinte despre tine:

Ma numesc Frank Zwiers si la ora actuala am 34 de ani. De cateva luni m-am mutat in orasul Terheijden impreuna cu sotia mea Suzan si cu cei trei copii ai mei : Vienna , Kian si Mika.
2.Cum ai luat contact cu porumbeii pentru prima data?
Este o poveste cu adevarat frumoasa, trebuie sa stii ca dragostea pentru pasari este o mostenire de familie.Bunicul meu avea porumbei voiajori si canari, si de asemenea, tatal meu avea canari.Cand aveam 6 ani ne-am mutat in Terheijden la aproximativ 160 de km de Deventer , locul unde eu ma nascusem si locuisem pana la acel moment.Oricum, nu faptul ca bunicul meu avea porumbei voiajori este motivul pentru care eu m-am apucat de porumbei.In liceu am intalnit o fata si m-am indragostit de ea, dansa zbura porumbei impreuna cu tatal sau ca si hobby.Imi placeau porumbeii lor dar rezultatele erau oribile.Odata ei au plecat in vacanta pentru cateva saptamani si am ramas sa am grija eu de porumbeii lor.Dupa ce s-au reintors din vacanta Citeste mai departe »

Adaugat pe 29 Dec 2016 de | Nici o parere | 17,835 views

Întrebarea care se află pe buzele tuturor este următoarea: cum îşi pregătesc „adevăraţii specialişti” porumbeii pentru cursa de la Barcelona şi cum îşi antrenează păsările? Am plecat în căutarea acestui răspuns pentru dvs., încercând să aflăm cât mai multe detalii.
În fiecare an, visul oricărui columbofil este să câştige locul 1 Naţional sau chiar Internaţional de la Barcelona, să câştige marele premiu în cel mai important „clasic” al „columbofiliei internaţionale”! Odată ce porumbeii sunt îmbarcaţi, mulţi Citeste mai departe »

Adaugat pe 11 Nov 2015 de | 5 pareri | 28,952 views

Cu ocazia Expoziției Naționale 2011, de la Craiova – Centrul Expozițional Transfrontalier, maeștrii columbofili Hugo Kipp și Lothar Lesmeiter ne-au oferit un seminar video. A tradus dl Sorin Zamfir. Vă invit să vizionați această filmare, cu atenție. Citeste mai departe »

Adaugat pe 11 Dec 2011 de | Nici o parere | 3,410 views

Dl Feștilă Ioan, din Piatra Neamț, campion național 2011 la Fond Palmares 3 Ani Crescători, ne-a anunțat că și-a actualizat unele informații pe site-ul personal www.festilaioan.net/ .

Totodată, își prezintă și o parte a rezultateleor (TOP 10 Național 2010-2011) și anunță că va oferi porumbei în cadrul unei licitații online, care va fi probabil organizată în viitorul apropiat chiar pe platforma Columbofil.net.

Dintre cei 8 porumbei care vor fi prezentați, 4 au fost premiați cu următoarele locuri: 7 Național Fond Tineret, 8 Național Maraton Internațional, 9 Național Maraton Internațional și 11 Național Fond Palmares!!! Citeste mai departe »

Adaugat pe 8 Dec 2011 de | Nici o parere | 6,540 views

Cu ocazia vizitei pe care i-am făcut-o împreună cu Bogdan Oros lui Ionuț Burcă, multiplu campion național columbofil al României, am fiolmat și o scurtă discuție între cei doi pe tema tratamentului infecțiilor respiratorii.

Sunt doar aproximativ 45 de secunde, dar cred că această scură lecție le va fi de folos unora. Citeste mai departe »

Adaugat pe 5 Dec 2011 de | Nici o parere | 2,976 views

La puțin timp după sosirea dlui. Marius Tunduc din China (unde participase la Expoziția Chineză de Porumbei și la o sărbătorire a 40 de ani de colaborare între Federația Columbofilă Chineză și cea belgiană), i-am făct și eu o vizită, foarte curios să aflu ce s-a întâmplat acolo, în China.
Dl. Marius a aceptat să ne povestească tuturor cele petrecute acolo și multe altele. Vedeți mai jos. Citeste mai departe »

Adaugat pe 4 Dec 2011 de | O parere | 4,024 views

Îmi face deosebită plăcere să vă prezint filmarea unei discuții purtate într-o zi de august a acestui an, cu un columbofil valoros al județului Prahova, dl Laurențiu Vîlsan, din Măgurele. Luminozitatea din acel compartiment reproductiv nu fost deloc bună, deci calitatea filmării poate că ar lăsa de dorit, dar nu se poate spune acest lucru despre vorbele dlui Laurențiu.

Cred că mulți colegi columbofili vor avea de învățat din discuția aceasta. Vizionare plăcută! Citeste mai departe »

Adaugat pe 3 Dec 2011 de | O parere | 6,496 views