voiajori

Oros Bogdan, un tanar si foarte valoros columbofil din orasul bihorean Salonta, pentru multi dintre nu mai are nevoie de nici o prezentare in materie columbofila.

Ocupant al locului 1 National As Palmares Crescator pe 3 ani FCPR 2012, ne putem da seama atat de valoarea crescatorului cu care avem de-a face, cat si de materialul genetic pe care-l detine in crescatorie. Lista rezultatelor de „TOP 3” obtinute la nivel national in anul 2012, dar si in anii precedenti este mult mai lunga si va fi prezentata in randurile ce urmeaza.

Insa Bogdan atinge adevaratul succes columbofil in anul 2013, unde la sfarsit de sezon iese invingator in fata multor columbofili extrem de valorosi la una din cele mai grele categorii si anume „Maraton Palmares Crescator 3 ani”, fiind, bineinteles, LOCUL 1 NATIONAL!

Pe langa acest rezultat maret, Bogdan obtine in acest an si alte pozitii pe podiumul national, la categoriile „AS Palmares Crescator 3 ANI” si „AS Palmares Crescator 2 ANI”. Intreaga lista cu rezultatele anului 2013 o veti gasi, de asemenea, in randurile ce urmeaza…

Lista cu rezultatele femelei “Miss Maraton” 0474500-2008-F

Sezonul 2012:

Cel mai important rezultat: 2 National As Maraton Maturi 2012 cu 18,12 pct.

1 Nat Wurzburg 545 p. 942 km cu un avans de 3,5 h pe 6 judete

5 Berlin Nat. centru Arad 485 p. (880 km) (22 nat Berlin 3074 p.)

35 Nat Bamberg 5850 p. (874 km)

161 Dabas 7035 p. (182 km)

Sezonul 2011:

348 Zonal Magdeburg 1846 p. (942 km)

558 Nat Berlin 3949 p. (842 km)

Sezonul 2010:

11 zonal Halle 1837 p. (867 km)

62 zonal Scharding 11.941 p. (641 km)

96 Cegled 2.340 p. (149 km)

100 zonal Coburg 910 p. (866 km)

108 Dabas 6.613 p. (182 km)

Sezonul 2009:

15 Wels 847 p. (593 km)

22 Gyor 868 p. (319 km)

Total: 11.063 km clasaţi în 22 de concursuri!!! ( 7 maratoane clasate)

Centralizări

Sezonul 2012:

1 Jud As Maraton Maturi

1 Zona 1 As Maraton Maturi

2 Nat As Maraton Maturi

2 Jud Maraton Palmares 3 ani

2 Jud Maraton Maturi

8 Nat Maraton Maturi cu 7,81 pct.

25 Nat Maraton Palmares 3 ani

Norme la categoriile Maraton, As Maraton, Maraton Palmares, Maraton Palmares 3 ani, General şi Record

Sezonul 2011: Norme la categoriile Maraton şi Maraton Palmares

Sezonul 2010: Norme la categoriile Maraton şi General

Porumbei înrudiţi cu rezultate de top

Sora cu “Patru x patru”, 474444-2008-F (8 maratoane clasate):

Sezonul 2013:

35 National Berlin 1993 p. 893 km

79 Nat Halle2 2220 p. 867 km

Norme 2013:

1 Jud. Maraton Palmares (49 National)

1 Jud. Maraton Palmares 3 ani (18 National )

Sezonul 2012:

42 Nat Wurzburg 545 p. 942 km (loc 22 centru Arad 342 p.)

44 Nat Bamberg 5850 p. 874 km

124 Frankfurt 856 p. 995 km

62 Dabas 7035 p. 182 km

99 Gyor 2250 p. 314 km

Norme 2012:

9 Jud As Maraton Maturi

17 Jud Maraton Maturi

20 Jud Maraton Palmares

Sezonul 2011:

261 zonal Magdeburg 1846 p. 942 km

467 zonal Magdeburg 2778 p. 936 km

Sezonul 2010:

79 zonal Bamberg 3405 p. 874 km

Sora cu “SARLI 823”, 224823-2005-M:

2006: 1 Suceava 607 p. 360 km cu avans de cateva minute (concurs foarte greu)

2007: 15 zonal Nurnberg 1  3308 p. 839 km

78 zonal Nurnberg 3  1842 p. 839 km (sosit la ora 21:52  pe semi-intuneric)

132 zonal Nurnberg 2  2710 p. 839 km

Norme 2007:

2 Jud BH Maraton Maturi

77 Nat Maraton Maturi 86 pct. (3 etape peste 800 km)

2008: Loc 190 Regensburg 3361 p. 754 km

Fiica din “Albastra 774”, 167774-2004-F:

2007: 17 zonal Nurnberg 1  3308 p. 839 km

2008: 213 Nurnberg 1259 p. 839 km

365 Nurnberg  2178 p. 839 km

2009: 54 zonal Aldorf 859 p. 815 km

122 zonal Bamberg 1318 p. 874 km

135 zonal Tenelohe 1505 p. 844 km

117 Regensburg 4628 p. 754 km

351 Scharding 6196 p. 643 km

Norme 2009:

20 Nat Super AS Maraton Femele ACMR 2009

98 Nat Maraton palmares

A clasat în jur 20 etape (dintre care 7 Maratoane), cumulând 9000 km !!!

“Miss Maraton” 0474500-2008-F

Pedigree „Miss Maraton”

Rezulatate 2013 (fara dubluri):

1 National Maraton Palmares Crescator 3 ani

1 Jud. Maraton Crescator
1 Jud. Maraton Palmares Crescator
1 Jud. Maraton Palmares cu femela “Patru x patru” 474444-08 ( Loc 49 National )
1 Jud. Maraton Palmares pe 3 ani cu femela “Patru x patru” 474444-08 ( Loc 18 National- Expo Tg. Mures)
1 Jud. As Palmares Crescator
1 Jud. As Palmares Crescator 3 ani
1 Jud. Viteza cu femela “99” 378499-10 ( Loc 99 Nat.- Expo Tg. Mures)
1 Jud. Viteza Crescator

2 National AS Palmares Crescator 3 ani

2 Zonal Tabor 1 6.416 p. 597 km cu masculul “430” 567430-11
2 Jud. Fond Palmares 3 ani cu masculul “Magnific 450” 378450-10 ( Loc 41 Nat. – Expo Tg. Mures)
2 Jud. General Crescator
2 Jud. As Crescator
2 Jud. Viteza Palmares Crescator

3 National AS Palmares crescator

3 Jud. AS Maraton Maturi cu femela “Nocturna 492” 567492-11 ( Loc 6 Nat. Halle2 867 km si 2220 p. Sosita pe semi-intuneric; Loc 30 Nat. AS Maraton Maturi- Expo Tg. Mures)
3 Zonal Leipzig Crescatori 835 km cu 300 crescatori
3 Jud. General Palmares Crescator
3 Jud. Viteza Palmares cu femela “99” 378499-10

HALLE - 2013

Rezultate 2012

BAMBERG - 2012

Rezultate 2011:

2 National AS Palmares Crescator

2 National AS Palmares Crescator 3 ani

3 Jud. Maraton Palmares cu femela “ Lucky Girl” 474473-08 ( Loc 10 National)
3 Jud. Maraton Palmares Crescator 3 ani

Adaugat pe 7 Apr 2015 de |  | 12,493 views

42 pareri la articolul “OROS BOGDAN, Salonta (BH) – cel mai bun crescator la MARATON al ultimilor 3 ani in cadrul FCPR!”


  1. UNGUREANU CEZAR says:

    Super rezultate!!!
    FELICITARI !!!

  2. Florin Stingaciu says:

    Felicitari, domnule!!! Toata stima si respectu!!

  3. peca says:

    jos PALARIA pt acest tinerel ambitios si la fel ca si porumbeii sai de o buna calitate umana

  4. Luca H says:

    Felicitari!

  5. Radu.N says:

    In primul rand un super baiat si apoi un mare crescator,felicitari Bogdy si la cat mai multe rezultate.

  6. Lucaciu+Horotan says:

    Felicitari pt rezultatele deosebite si pt constanta lor.

  7. Alin Rosu says:

    Felicitari Bogdan si mult succes pe viitor!!! Un baiat extraordinar si un crescator foarte valoros!

  8. malancas says:

    FOARTE FAIN FELICITARI TINE TOT ASA

  9. adrian says:

    felicitari Bogdan!esti un baiat extraordinar,si un foarte bun de crescator.De la tine se poate invat multe lucruri bune”toata stima si tot respectul”.Felicitari succes si sa o tii tot asa.

  10. FAM TOTH says:

    FELICITARI BOGDAN TOATA STIMA SI TOT RESPECTUL.

  11. ionut says:

    un numar de telefon?

  12. Marusca says:

    FELICITARI BOGDANE,UN COLUMBOFIL ADEVARAT CU MULT BUN SIMT SI OMENIE

  13. filip adrian says:

    Sincere felicitari ! tot respectul pentru astfel de rezultate ! Multa sanatate dumneavoastra , familiei si porumbeilor !

  14. kertmegi istvan says:

    FELICITARI !!!

  15. LIVIU says:

    FELICITARI!

  16. peste ioan says:

    felicitari pentru rezultatele exceptionale!!!!!!!!success in continuare!!!!!

  17. Dan Bc says:

    Felicitari , rezultate super si porumbei la fel !!!

  18. Bogdan Tofan says:

    Felicitari Bogdane!!!tineo tot asa.
    Numai bine.

  19. IONUT--ONESTI says:

    FELICITARI PENTRU REZULTATELE DE TOP TINEO TOT ASA[BRAVOOOO]

  20. mihai fintina says:

    felicitari

  21. Libotean Dan says:

    Felicitari Bogdane !!!

  22. Sebastian Pali says:

    Felicitari fratelo si sa ai bafta si mai multa in continuare

  23. PUIU IOSIF CS says:

    Rezultate extraordinare si un columbofil pe masura.Sincere felicitari.

  24. santa says:

    felicitari

  25. j.costi80 says:

    Felicitari pt rezultatele deosebite si tineo tot asa ..

  26. Felicitari Bogdan!
    Imi face placere sa concurez cu asa crescator ca tine…, si sa ne bucuram de concursuri frumoase si in viitor !!!

  27. cioara Daniel says:

    Felicitari si la anul si mai multe rezultate bune si f. bune.

  28. calin says:

    intr-adevar , rezultate foarte bune dar nu are cele mai bune rezultate din fcpr in ultimii 3 ani asa cum spuneti. Cobzaru si Preda sunt peste el. sa zicem ca este in primii 10 ceea ce este un lucru extraordinar. Nu este la indemana oricui sa aiba asemenea rezultate. Felicitari!

  29. Macovschi Mihail says:

    Felicitari Bobdane !

  30. habaci calin says:

    Felicitari Bogdane,si mult succes pe viitor,cu siguranta esti cel mai bun crescator la maraton din vest in ultimi 3 ani.
    Un baiat modest de mare calitate.

  31. Sergiu says:

    Felicitari !

    As avea si eu o nelamurire. Am remarcat, NU doar aici, ca anumite etape din Vest se considera Nationale, gen: Bamberg National, Wurzburg National, etc. Hai ca, Berlinul, e National, dar celelalte ?! As putea sa zic si eu ca am Rozan National, sau Poltava , Varsovia, si ce etape de maraton mai sunt. Intrebarea, sau nelamurirea mea nu se refera la acest crescator, care merita tot respectul ! Sper sa nu deranjez pe nimeni, nu acesta este scopul.

  32. paul says:

    felicitari si tineo tot asa dar cred ca nu este chiar cel mai bun din fcpr cred ca cobzaru este deja istorie an de an iar de 3 ani incoace preda sparge orice mit SI ESTE CEL MAI TARE CU 5 PORUMBEI DIN 12 LA AS MARATON 3 ANI SI CU 5 DIN 6 PE ZONA OLTENIEI……DECI ????? ORICUM BOGDAN ESTE CEL MAI TARE PE VEST

  33. admin1 says:

    @ 28 calin
    @ 32 paul
    Acest material a fost realizt in Noiembrie 2013. Pe atunci era cel mai bun al ultimilor 3 ani. 2011,2012,2013.
    Intradevar, in momentul de fata domnul Preda Gheorghe este nr.1 al ultimilor 3-4 ani iar domnul Cobzaru Daniel este pentru mine si cred ca nu numai cel mai bun maratonist din Romania al ultimilor 10 ani.
    …………………………
    @ 31 sergiu
    Etapele sunt trecute Nationale datorita faptului ca rezultatele sunt prezentate pe intreaga lansare. Daca ar fi trecut Zonal ai avea impresia ca este vorba despre un rezultat de pe judet sau club. Cel putin asa percep eu lucrurile.
    Cred ca se poate numi National o etapa in care ai peste 2000 de porumbei sau cum e cazul in Moldova 10.000
    In Germania la etapele nationale sunt aproximativ 1200 porumbei.

  34. Doru Sabau says:

    Felicitari. Bafta in anul 2015.

  35. Mihuti Alin says:

    Felicitari Bogdan !!! Esti senzatie , la etapa de Berlin National 2014 ai rupt ritmuriile !

  36. Observator says:

    Ce concurenta au Preda si Cobzaru comparativ cu zona de vest? Faptul ca domina atat de autoritar de atatia ani este dovada clara a lipsei de concurenta!
    In vest campionii se schimba tot mereu pentru ca sunt foarte multi cu porumbei de valoare. Daca e sa dam nume
    Tampa Dan, Curea, Stan si ilie, Mermezan, Andruseac, Marincus, Cabau, Burca, Habaci, Tamsa, Sicolvan, Tau, Codrut Nastasa, Oros, Kermeghy, Vancea, Sztanik, Bot si Santea, Zlibut si Santa, Lucaci, Onodi, Raucsina, Erdei, Suceveanu, Fratii Nagy
    Si astia sunt doar cativa, plus cei pe care poate i-am uitat plus restul in zona care se intaresc mereu si pot aparea surprize,
    Mai dati-mi atatea exemple din zonele celor doi, si macar 5 nume pe judet asa cum are Oros in cei 8 enumerati si in multi altii???

  37. gheorghe says:

    DOCTORUL…..echipei.

  38. jorj says:

    Domnule Observator, nu ma pot abtine si incerc sa iti raspund. Domnul Cobzaru joaca in zona cu urmatorii oameni:
    Moise Dinu (multiplu campion national), Lazar Paraschiv, Racovita Adrian, Fratii Tataru, Malinche Iulian. Am enumerat doar 5 din zona lui de maraton. Iar la nivel de Moldova mai putem adauga cateva nume ca Iureti Relu, Asmarandei Florentin, Strut+Tiron+Lungu,Peste Ioan, Bocanet Catalin.
    Aici ti-am dat doar primele exemple care mi-au venit in minte,dar lista poate continua.
    In concluzie nimeni nu joaca singur,iar faza cu estul si vestul e doar pentru cancan.
    Vant in pene si numai bine!!!

  39. Adrian.B says:

    Domnule “Observator”, domnul Cobzaru anul trecut concureaza la primul fond impotriva a 13.000 de porumbei, la al doilea fond 8.000 de porumbei, concurenta..? destula, dar asta e o tema falsa sa comparati doua regiuni diferite. Domnul Preda 🙂 incercati sa faceti ce face dumnealui, vedeti daca reusiti!? Nu uitati domnul Preda porneste cu 24 de pasari la inceput de sezon, incercati si dvs! Un prim pas ar fi sa va spuneti numele adevarat sa putem impartasi si noi oamenii simpli din vasta dvs. experienta!

  40. Observator says:

    Nu va suparati da cine sunt Malinche si Fratii Tataru?
    Cei despre care scriu eu au doua maratoane impreuna pe cand cei de pe nord moldova joaca doar unul cu astia din vale. De fapt nu prea joaca ca Cobzaru nu vaga la ala cu toata moldova. In conckuzie joaca cu Moise Dinu!!!
    Dl. Adrian nu nr de porumbei da concurenta ci calitatea si pregatirea lor

  41. Adrian.B says:

    Cautati singur pe clasamentele FNCPR: Eugen Tataru Galati, Malinche Iulian Braila.
    Ce enumerati dvs. si pro si contra nu joaca impreuna, sa puteti spune ca unul e mai bun si unul e mai slab, atat timp cat conditiile de participare sunt diferite e lipsa de fairplay.
    Calitatea pasarilor… nu stiu daca e cineva in masura sa poata evalua corect 100%.
    Pregatirea fiecare dupa posibilitati, domnul Preda pe care dvs. il criticati, de exemplu poate pregati doar 24 de pasari la inceput de sezon si puteti consulta singur clasamentele cam ce rezultate are.
    Si nu in ultimul rand cand vreti sa comparati ceva, verificati daca participa la aceiasi categorie de distanta, spre exemplu Tataru Eugen la Gdansk are 1200 de km si nu e singurul din zona aia care zboara distante lungi, deci ar trebui sa-l comparati cu cineva care are etape de 1200 de km, in acelasi timp sa va asigurati ca nu a clasat doar o singura data si nu cu un singur exemplar.

  42. Observator says:

    Acum ma luati cu cine claseaza? Parca vorbeam de campioni sau nu?
    Daca Tataru au 1200 pai atat are si Tampa Dan si ia vedeti sosiri la Schwerin National in concurenta cu absolut toti cei enumerati mai sus.
    Wu7S

Spune-ti parerea

*