voiajori

După concursul național Berlin, ne-am deplasat până la Sfântu Gheorghe pentru a-l intervieva pe dl. Komporaly Sandor, campionul absolut al zonei IV de la concursul național Berlin 2011. Dl. Sandor a obținut o serie incredibilă a sosirilor, locurile 1,2, 6 și 58 din cei 616 porumbei angajați la nivel zonal. Primii doi porumbei au sosit la 6 minute unul după celălalt, de la distanța de 1.134 km!

Vă invităm să vizionați mai jos un interviu luat de dl. Marius Tunduc, iar apoi o filmare scurtă din interiorul crescătoriei.


………………………………………………………………………………………………………………………………….

Filmare din crescătorie

………………………………………………………………………………………………………………………………….
Din acea vizită și din discuțiile telefonice pe care le-am mai avut apoi cu dl. Sandor, pot sa va spun că acest columbofil e într-adevăr foarte pasionat, deși concurează doar de puțin timp. Nu e deloc întâmplătoare această victorie de la Berlin, ați văzut explicația în interviul de mai sus.
În plus, dl. Komporaly are o mentalitate de campion. De câteva zile discutam cu dumnealui și mi-a dat o veste foarte interesantă: în 2012 va angaja două echipe la Berlin.
Fiul dumnealui (are 22 de ani) a devenit pasionat de concursuri – probabil și din cauza victoriei formidabile a tatălui – și a hotărât să participe și el la acest concurs extrem de important, de fapt cel mai important concurs al columbofiliei românești. Concurenților – atenție și păzea!
Ca unui prieten, de-acum, îi doresc să aibă parte de multe alte bucurii aduse de păsările dragi. Și dac-o fi să obțină și alte performanțe ca cea de la Berlin, ne vom bucura împreună!
………………………………………………………………………………………………………………………………….
* Pentru performanța deosebită de la Berlin, dl Komporaly Sandor a primit din partea Federației Crescătorilor de Porumbei din România un premiu substanțial (aproximativ 6.000 RON)
** La concursul național cu lansare de la Berlin 2012 se prefigurează o participare și mai largă. Din informațiile noastre reiese faptul că, la fel ca și campionul Komporaly, mulți alți colegi din diferite părți ale țării își vor pregăti echipele de porumbei pentru cel mai important concurs al columbofiliei românești!

Adaugat pe 4 Feb 2012 de |  | 5,141 views

Spune-ti parerea

*