voiajori

În discuțiile dintre columbofili, în ultima perioadă se ridică tot mai des întrebări cu privire la moda importului de porumbei cu nume și cu sânge nobil din străinătățuri. Din ce în ce mai mulți colegi ai noștri cred că prin acest mod de a proceda, se face o nedreptate columbofililor români care dețin păsări cu adevărat valoroase, poate chiar mai valoroase decât importurile pe care se ”aruncă” multe căruțe de bani.

Cei care au urmărit vânzările de pe site-urile românești, știu că cel mai scump porumbel achiziționat pe o licitație on-line din România în această iarnă (probabil cel mai scump porumbel vândut vreodată pe vreun site de la noi) a fost un campion național al României. Suma? Puțin sub 2.000 euro! Nu demult, un alt campion al României a fost vândut pe un site belgian cu o sumă mai mare (peste 3.000 euro), deși mulți spun că prețul primit a fost mult sub valoarea păsării.

E oarecum paradoxal faptul că nepoți ai unor superstaruri din vest sunt cumpărați de columbofili români (atenție!), pe bani mai mulți decât campionii țării noastre. Evident, oamenii cu bani, de oriunde ar fi ei, obișnuiesc să cumpere doar ”lucruri de firmă”. Și dacă ai noștri aleg să cumpere porumbei străini de o valoare discutabilă, în detrimentul celor mai valoroși porumbei din România, o simplă concluzie ar fi următoarea:

Porumbeii românești nu au încă o reputație care să impună respect cuiva, nici măcar nouă!

Și-atunci, ce-i de făcut? Ei bine, credem c-un bun prim pas ar fi acela de a ne ridica privirile din pământ și de a ne repeta nouă înșine cine suntem cu adevărat! Nu credeți că prețul unui campion al României trebuie să-i reflecte valoarea, indiferent că se vinde pe o licitație online de la noi, fie în Belgia, China sau America?

Cât credeți că s-ar putea cere și cât credeți că s-ar oferi acum pentru cel mai bun porumbel din România la o anumită categorie (oricare ar fi aceea)?

Așteptăm răspunsurile dvs., cu sume în euro sau lei. Ne-am hotărât chiar să vă prezentăm curând, aici, un astfel de porumbel. E momentul să facem următorul pas în direcția promovării alor noștri, în detrimentul maeștrilor comercianți din țările cu tradiție.

Adaugat pe 18 Mar 2012 de |  | 7,679 views

5 pareri la articolul “Cât ar merita/valora cei mai buni porumbei românești?”


 1. marian por. says:

  la noi nu este vorba de cat ar valora un porumbel ci cat de sincer este crescatorul care iti vinde pasarea,la oricare te duci isi lauda marfa iar despre colegii lui columbofili spune ca fura sau minte.nu zic ca sunt toti la fel dar cand ai astfel de experiente normal ca nu mai iti arde sa iei tzeapa si cumperi din strainatate,cat despre preturi este discutabil.poti lua pporumbei buni si la preturi accesibile.personal am luat din germanie de la un columbofil 15 pasari la alegere direct din matca lui la pret fff bun pentru mine in care puii lor au clasat la columbodroame,chiar si in africa de sud.aici totul tine de nume si de reclama.am primit gratis chiar pui scos in decembrie 2011 si zburat 550 de km de 2 ori si clasat.la noi nu se incurajeaza asa incepatorii din contra sunt jecmaniti daca se aude ca au ceva bani.

  DECI REPET TREBUIE SA SE SCHIMBE MENTALITATEA SI PE URMA SE VOR CUMPARA SI PORUMBEI DE LA NOI LA PRETURI BUNE.SA FITI SINCERI SI PE URMA VOR APAREA REZULTATELE.

 2. doban cosmin says:

  Personal nu am primit mai mult de 1000 euro pe loc.3 AS MARATON TINERET cu 3 maratoane clasate; BAMBERG 972KM. BERLIN 1025KM SI WUIZBURG 1031KM SI cu loc.6 maraton extrem!!! daca era in strainatate cu acesteclasari?!Iar pe 281620-08 cu 8 maratoane din 9 in 3ani toate peste 950 km [2 Expo NAT. LOC12 PALM AS MARATON 2010-2011 SI LOC12 nat PALM MARATON 2010-2011-2012] PLUS CATEGORIA PALMARES GENERAL PE 3 ANI NU AM PRIMIT DECIT 4000 RON!!!!

 3. Daniel says:

  Credibilitatea crescatorului si a concursurilor din Romania.

  Pur si simplu vreau sa cumpar pui din porumbei de top din Romania dar imi este frica sa nu fiu pacalit. Chiar si la porumbei din licitatii mai toata lumea isi ridica semne de intrebare. Multi din cei care liciteaza sunt useri falsi creati doar pentru a ridica pretul porumbelului.

  Am vazut si am auzit atatea lucruri despre concursurile organizate la noi cat si despre CAMPIONII nostri incat mai bine stai linistit si cumperi de afara, mai scump dar mai sigur.

  Probabil nu sunt toti la fel, dar marea majoritate nu au nici un fel de jena in a-ti vinde un porumbel din cu totul alti parinti decat cei doriti de tine.

 4. Florin says:

  Lazar Paraschiv din Tulcea a vandut 2 porumbei cu cate 5.000 EUR fiecare.

 5. v.sirbu says:

  Am un pui de vinzare dintr-un campion national si il dau gratis!!

Spune-ti parerea

*