voiajori

În data de 10.04.2014, ACPV Caraș-Severin a demarat două acțiuni de promovare a columbofiliei la două școli gimnaziale din județ și anume Școala Gimnazială Măureni și Școala Gimnazială Tîrnova.

La Măureni s-a deplasat dl Creinicean Flavius pentru a prezenta filmul de promovare și câțiva porumbei din crescătoria proprie. Elevii au fost foarte interesați de porumbei, de sportul pe care noi îl practicăm, „bombardându-l” pe Flavius cu întrebări la finele filmulețului, cât și pe parcursul derulării acestuia.

La Tîrnova, prezentarea a fost realizată de dl Tîmpa Daniel, participanți la acțiune fiind elevii claselor primare. A fost prezentat filmulețul și câteva fotografii reprezentative pentru sportul columbofil. Pe parcursul filmului de prezentare elevii au avut numeroase întrebări, cum ar fi:

Ce viteză au porumbeii în zbor?

Cum se orientează?

Câți porumbei pot paricipa la concursuri?

Care este distanța maximă de la care se pot întoarce?

Câte pene are un porumbel?( hilar moment, dar li s-a explicat tipul penajului și cate pene sunt pentru zbor si pentru plutire)

Ce se întâmplă cu puii când părinții sunt la concurs?

Cât timp îi trebuie unui pui pentru a putea zbura?

La ce vârstă se pot reproduce?

Au fost multe întrebări foarte interesante și la obiect la care dl Tîmpa a raspuns cu drag. Li s-a mai explicat cum sunt cronometrați porumbeii la curse. Acțiunea a durat cam 50 de minute, atmosfera fiind superbă.

După terminarea acestei acțiuni a urmat o scurtă vizită a elevilor din clasa a II-a la crescătoria dlui Tîmpa Daniel. Acolo elevii au vizualizat voliera, compartimentele acesteie, boxele porumbeilor și nu în ultimul rând porumbeii.

Copiii au fost foarte interesați de pui, fiindu-le prezentați pui de diferite vărste din generația 2014, li s-a arătat cum se pune inelul genealogic pe piciorul unui pui și ce reprezintă acest inel.

Aceste două acțiuni sperăm să fie benefice, iar în anul 2015 mai multe școli să urmeze exemplul celor două și să își arate disponibilitatea de a participa.

FOTOGRAFII Scoala Gimnaziala Maureni:


.

.

.

.

.

.

.

FOTOGRAFII Scoala Gimnaziala Tirnova:Adaugat pe 11 Apr 2014 de |  | 1,678 views

5 pareri la articolul “ACPV Caras-Severin promoveaza columbofilia prin intermediul programului „Scoala Altfel”!”


 1. tata lu luca says:

  felicitari celor implicati, vedeti se intampla si lucruri bune in CARAS,sa auzim numai de bine

 2. mihailovic icristian says:

  felicitari!

 3. CRAIOVAN FLORIN says:

  Felicitari penru aceasta frumoasa actiune.

 4. DANIEL SORIN says:

  felicitari pt aceasta frumoasa actiune

 5. fratii jurj says:

  Felicitari!

Spune-ti parerea

*