voiajori

Circulara  CD si CNS  a FCPR din  12.09.2014

In urma sedintelor Consiliului Director si CNS desfasurate in data de 12.09.2014  impreuna cu omologatorii FCPR a fost dezbatuta si aprobata urmatoarea ordine de zi :

1-omologarea concursurilor in anul 2014 maturi

2-punerea in discutie a contestatiilor si solutionarea lor

3- diverse

•In urma dezbaterii sesizarii formulate de cei 37 de membri ai Asociatiei Columbofile Arges a fost desemnat domnul Gatejescu Florin sa coordoneze desfasurarea sedintei Adunarii Generale a asociatiei si sa stabileasca  data la care va avea loc respectiva sedinta, avand ca scop organizarea de alegeri si rezolvarea problemelor organizatorice.

•In urma dezbaterii sesizarii domnului Tudorache Constantin s-a stabilit sa se organizeze sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Columbofile Milcovul Vrancea cu toti membrii participanti la concursuri in anul 2014 pentru organizarea de alegeri, modificarea statutului si desemnarea delegatilor pentru Adunarea Generala a FCPR care se va desfasura  in data de 28-11-2014. Cu ducerea la indeplinire este desemnat dl Chiper Florin

•In urma analizarii situatiei existente in cadrul Asociatiei Columbofile Voiajorul Hunedorean s-a stabilit sa se organizeze o sedinta a Adunarii Generale  cu toti membrii participanti la concursuri in anul 2014 pentru organizarea de alegeri, modificarea statutului si desemnarea delegatilor pentru Adunarea Generala a FCPR care se va desfasura  in data ade 28-11-2014. Cu ducerea la indeplinire sa desemnat Sturza Daniel

•S-a aprobat , in baza prevederilor art. 9, lit. w din Statutul FCPR cererea de afiliere la federatie a  Asociatiei Judeteane Columbofile Constanta, care a dobandit personalite juridica prin pronuntarea Incheierii nr. 11852/13.06.2014 pronuntata de Judecatoria Constanta in Dosarul 16969/212/2014 ramasa definitiva si irevocabila prin respingerea apelului.

•In urma sesizarii formulate de dl. Ciuca Iulian , membru al Asociatiei Columbofile a judetului Dolj Ioan Gelu Gatejescu, inregistrata la FCPR sub numarul 190/27-08-2014 s-a hotarat in baza dispozitiilor art. 28 din Statutul FCPR suspendarea domnului Georgescu Adrian din activitatea columbofila pana la data elucidarii de catre Comisia de Disciplina a asociatiei si Comisia Nationala de Disciplina a modului in care a intrat in posesia porumbeilor angajati in sezonul 2014-maturi pe numele sau, avand in vedere faptul  ca porumbeii in cauza au fost angajati in anii precedenti pe numele, respectiv titulatura detinute de autorul sesizarii.De asemenea impune convocarea de urgenta a unei sedinte a  Comisiei de disciplina a asociatiei sus mentionata pana la data de 06-10-2014  in care sa fie judecata si  solutionata in baza dispozitiilor Statutului FCPR, RNS si Statutului asociatiei sesizarea domnului Ciuca Iulian inregistrata la FCPR sub nr. 122/13-03-2014, avand in vedere faptul ca in data de 15-03-2014 Comisia Nationala de Disciplina s-a pronuntat prin declinarea competentei solutionarii cauzei catre Comisia de discipina a asociatiei sus mentionata. Decizia Comisiei de disciplina a asociatiei va fi comunicata la FCPR in termen de cinci zile de la pronuntare, in cazul nerespectarii celor sus mentionate urmand a se aplica sanctiuni membrilor comisiei de disciplina a asociatiei.

Organizarea Cupei Continentale:

-se aproba  ca firma Rohnfried sa fie sponsorul general al evenimentului in conditiile in care aceasta va sponsoriza evenimentul cu suma de 10.000 euro, suma negociata de presedintele FCPR.

-s-a aprobat contractul de inchiriere cu SC Romexpo SA pentru organizarea Cupei Europei 2016 si Expozitiei Nationale a FCPR contra sumei de 7.500 E

Cotizatii 2015:

– Asociatiile afiliate vor achita suma de 60 de lei pentru fiecare membru inregistrat in evidenta federatiei pentru sezonul competitional 2015,

– Costul unui inel matricol este de 0.6 lei, si acestea vor fi distribuite de catre FCPR.

– Primele serii ale inelelor matricole vor fi distribuite membrilor Consiliului Director, CNS, Comisie de disciplina si presedintelui comisiei de cenzori, precum si presedintilor asociatiilor afiliate  care nu se regasesc in structurile mentionate mai sus, cu titlu gratuit ca si apreciere pentru munca depusa de domniile lor in slujba sportului columbofil romanesc. Restul seriilor se vor distribuii catre asociatii in ordinea platilor efectuate incepand cu data de  1 octombrie 2014, conform extraselor de cont.

– Cuantumul cotizatiilor si inelelor matricole  se achita incepand cu data de 1 octombrie – 2014  numai din contul asociatiilor, si doar de catre asociatiile care au finalizat procedurile de modificare a statutelor. Asociatiile care nu au finalizat procedura de modificare statutara vor putea cere o derogare prin trimiterea unei cereri catre Consiliul Director pana la 20 noiembrie 2014, iar cererile vor fi analizate si prezentate in Adunarea Generala de la Alba Iulia, urmand  ca in aceasta sedinta sa se ia o decizie  cu privire la asociatiile care nu si-au finalizat procedurile sus mentionate.

Acolo unde exista mai multe asociatii intr-un judet, respectiv in mun. Bucuresti acestea au obligatia prevazuta in noul statut sa fuzioneze daca doresc sa isi mentina statutul de membre afiliate la FCPR. Pentru aceste cazuri dl. Av Florian Gatejescu va demara discutii si intalniri cu presedintii acestor asociatii pentru a finaliza procedurile de fuzionare cu alegeri cu participarea tuturor membrilor asociatiilor. Pana la finalizarea procedurilor de fuzionare nu se accepta plati catre FCPR din partea acestor asociatii.

Pentru plata cotizatiilor dupa data de 01 ianuarie- 2015 se va percepe o penalitate de 10 lei/membru.

Expoztia Nationala Columbofila a Romaniei

– Expozitia Nationala Columbofila a Romaniei, se va desfasura si in acest an sub egida Zilelor Columbofiliei Romane – FCPR 77 ani, la Alba Iulia in perioada 27 – 30 noiembrie.

-contravaloarea intrarii in sala de expozitie  va fi 30 lei pentru 2 zile, inclusiv acordarea gratuita a unui Catalog National,

– contravaloarea intrarii in sala de expozitie va fi 20 lei pentru o zi , inclusiv acordarea gratuita a unui Catalog National.

•In catalog vor fi inclusi primii 100 de porumbei la nivel national, primii 5 la nivel provincial si primii 3 la nivel judetean,

•Porumbeii pentru Expozitia Nationala vor fi nominalizati prin intermediul responsabililor tehnici ai asociatiilor afiliate, de catre cei care doresc sa prezinte porumbeii in expozitie. Costul pentru porumbel este de 14 lei, incluzand si diploma de participare tip Fisa de expozitie.

•Delegatiile asociatiilor afiliate se vor prezenta la sala cu tabelul judetean printat din programul de clasamente, cu Certificat sanitar-veterinar pentru porumbeii expusi. Lipsa fiecarui porumbel nominalizat in tabelul judetean va fi penalizata cu 100 lei  din partea organizatorilor.

•In cadrul Expozitiei Nationale in incinta salii de expozitie vor fi premiati sambata 29-11-2014 campionii concursurilor Nationale de Maraton prin acordarea unor diplome personalizate, precum si porumbeii si crescatorii inclusi in Top 3 pe toate tipurile de clasamente, conform Programului de clasamente. Consiliul Director l-a numit responsabil cu intocmirea acestor diplome pe domnul Pop Daniel, membru al CD.

•Banchetul Campionilor se va desfasura sambata seara incepand cu orele 19.00 la Sala de evenimente Mercur, iar pretul unui bilet este de 150 lei.

Vanzarea biletelor pentru banchet se va  face prin programul de clasamente  si ulterior in sala de expozitie la standul FCPR.

Prezentatorul evenimentului impreuna cu DJ Emil Safta vor efectua in timpul banchetului o tragere la sorti cu premiu – un week-end in doi la munte. Acest lucru a fost posibil datorita parteneriatului intre FCPR si Kiss FM.

• Detalii amanuntite despre eveniment vor fi publicate pe site-ul FCPR.

Expozitii si campionate provinciale

Pentru a creste spectaculozitatea si atractivitatea campionatelor noastre FCPR va organiza prin intermediul asociatiilor afiliate campionate provinciale si expozitii provinciale.

Acestea vor fi premiate de catre FCPR cu medalii si diplome, in cadrul unui banchet ce va fi organizat de catre asociatia ce organizeaza si expozitia provinciala.

Provincii desemnate:

Vest – Caras- Severin, Timisoara, Arad, Bihor, Satu-Mare, Salaj si Maramures

Transilvania – Cluj, Bistrita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Brasov, Harghita si Covasna

Moldova – Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila si Tulcea

Sud – Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Bucuresti, Prahova, Dambovita, Giurgiu,

Oltenia – Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj,Valcea.

Asociatiile care doresc sa organizeze Expozitia provinciala in perioada decembrie 2014 – februarie  2015 vor trimite o cerere de intentie la FCPR pana la 20 noiembrie 2014. Fiecare asociatie va participa la expozitia provinciala cu un lot de porumbei (nr se stabileste de organizatori) desemnati de conducerea asociatiei.

Caravana FCPR

S-a aprobat achizitia unui stand de promovare a columbofiliei romanesti in Mall-uri si Centre comerciale mari, de la o societate comerciala de profil din mun. Constanta care a oferit un pret preferential FCPR, avand in vedere faptul ca este condusa de catre dl Gabi Oprea, columbofil si membru al ACJ Constanta.

Asociatiile care doresc sa promoveze sportul nostru in Centre comerciale o pot face anuntandu-si intentia pe adresa de email office@fcpr.ro.

FCPR va comanda pentru toti cei care organizeaza acest eveniment pliante de promovare – 2000 buc – a evenimentului la aceiasi societate de profil, pentru a obtine un raport pret/cantitate/calitate foarte bun, urmand ca organizatorii sa achite costul pliantelor.

FCPR va edita un film special despre porumbeii voiajori, imprimat pe DVD, si fiecare organizator de eveniment va primii cateva sute de DVD-uri pentru a le daruii vizitatorilor la stand. Costul DVD-urilor va fi suportat de FCPR prin intermediul unei sponsorizari primite in acest scop.

Filmul va rula si la cele doua televizoare cu care este dotat standul in timpul prezentarii. In stand vor fi expusi cei mai buni porumbei ai judetului cu fise de concursuri.

Organizatorii evenimentului Caravana FCPR, trebuie sa asigure urmatoarele facilitati:

1.Spatiu expozitional intr-un centru comercial mare aflat in resedinta de judet,

2.Plata a  doua mii de pliante de promovare a evenimentului,

3.Angajarea unor hostese, echipate cu tricouri cu sigla FCPR si a asociatiei, sau dupa caz acest lucru poate fi asigurat de catre membri columbofili

4.Promovarea evenimentului la TV, Radio, Ziare, Internet local etc

Pana la aceasta ora si-au anuntat intentia de a organiza evenimente asociatiile afilaite cu sediile in  urmatoarele orase :

– Bucuresti – la Expo Indagra pe baza protocolului dintre FCPR si ACPJG RO, insa doar cu conditia ca una dintre asociatiile afiliate din Bucuresti sa se implice in realizarea evenimentului.

– Alba Iulia

– Craiova

– Oradea

– Braila

– Ploiesti.

Asteptam cu interes si alti doritori pentru ca este momentul sa ne implicam cu totii in promovarea columbofilei.

Data de organizare din Bucuresti este deja fixata in intervalul 24 – 26 octombrie 2014, restul locatiilor urmand a-si rezolva problema spatiului si isi vor stabili datele organizatorice in functie de ordinea in care le anunta la FCPR.

Organizarea Adunarii Generale a FCPR:

-s-a aprobat ordinea de zi a sedintei Adunarii Generale a FCPR din data de 28.11.2014 astfel cum a fost propusa de catre Av Florin Gatejescu urmand sa fie publicata impreuna cu Regulamentul de organizare si desfasurare  a Adunarii Generale 2014, conform prevederilor statutare de catre persoana sus mentionata.

Concursuri cu premii in anul competitional 2016

-Incepand cu inelele din 2015, Federatia va aloca o serie speciala de 20.000 de inele pentru organizarea unor concursuri cu premii. Astfel columbofilii vor putea platii prin intermediul asociatiilor afiliate o cotizatie speciala numita Cotizatie premium. Pentru fiecare 20 de lei achitati de catre asociatiile afiliate in contul bancar creat special pentru cotizatia premium, FCPR va pune la dispozitia asociatiei cate un inel din seria speciala.

-Federatia va premia in cote egale  cu 90% din suma obtinuta primii 20 de porumbei care avand aceste inele, vor indeplini norma la fond sau mare fond tineret in 2016 (in ordinea punctajelor). 5% din aceasta suma va fi donata anula in scopuri caritabile si 5% va fi folosita pentru mentenanta si supravegherea campionatului acestor porumbei.

-Columbofilii care vor concura cu acesti porumbei vor fi reclemati (acesti porumbei) si primii doi dintre ei vor fi anuntati obligatoriu pe o pagina special creata in programul de clasamente.

-Exemplu de premiere- in cazul in care vor fi vandute 10.000 inele

-Cotizatie premium – 200.000 lei x 90% – 180.000 lei

-Fiecare dintre acesti porumbei va fi premiat cu suma de 9000 lei!!!

-In cazul epuizarii intregului stoc de inele sumele vor fi duble!!!

Membrii de onoare ai Federatiei

•Se aproba acordarea titlului de “Membru de Onoare” pentru urmatorii columbofili: Irimia Vasile, Fabian Ianos, Bilius Mircea, Gottschling Wilmos, Prisecariu Vasile, Dinicu Aleandru, Moga Nicolae, Cretean Iancu, Brastaviceanu Ion, Chirita Mircea si Colezea Constantin. In acelasi timp asociatiile afiliate pot trimite propuneri pentru titlul de Membru de onoare, pentru membri proprii care datorita varstei si vechimii columbofile sau a intreprinderii unor activitati deosebite in slujba asociatiei si a sportului columbofil romanesc ar putea beneficia de aceasta distinctie. Consiliul Director al FCPR ca analiza propunerile si va decide in consecinta.

Sanctiuni propuse pentru Adunarea Generala

•Domnii Badin Vasile,Teodorescu Zamfirel si Raileanu Vasile sunt  desemnati in conformitate cu dispozitiile art. 9, lit. k din Statutul FCPR ca  “Persona non grata” de catre Consiliul Director  a FCPR, fiind solicitat avizul Adunarii Generale a FCPR. S-a adoptat aceasta sanctiune avand in vedere  prejudiciile grave create Federatiei,  iar de adresele  crescatoriilor acestora nu se mai accepta columbofili concurenti in Campionatul National al FCPR.

Decizii CNS

•S-au omologat rezultatele concursurilor la maturi in anul 2014.

•S-a hotarat de catre CNS in urma raportului omologatorului schimbarea tehnicului sportiv la Asociatia Columbofila Maramures,

•S-a hotarat de catre CNS, in urma raportului omologatorului referitor la viciile grave de organizare si nerespectarea in mod repetat a prevederilor RNS si Statutului FCPR in cursul sezonului competitional 2014 ridicarea dreptului de organizare la concursurile apartinand categoriilor  fond  si maraton  pentru anul competitional 2015 ACPB, in conformitate cu dispozitiile art. 12 din Statutul FCPR si Capitolului II din RNS.

•S-a hotarat de catre CNS anularea tuturor rezultatelor pe anul 2014 obtinute de domnul Olteanu Dumitru din Asociatia Columbofila Cluj.

•Se aproba contestatia domnului Chira Anton .

• Pentru membri columbofili din Bulgaria ai Asociatiei Columbofile Calarasi , responsabilul tehnic al asociatiei va rezolva problemele tehnice.

•S-a aprobat contestatia domnului Poama Nicolae din Asociatia Crescatorilor de Porumbei Bucuresti.

•S-a aprobat contestatia domnului Radu Albert din Asociatia Columbofila Galati.

•In urma contestatiei formulata de domnul Senciuc George Denis se exclud din clasament la concursul din data de 13.07.2014 Lebork porumbeii domnului Festila Ioan din Asociatia Columbofila Neamt. De asemenea se exclud din clasament porumbeii urmatorilor columbofili: Coaja Vasile, Fratii Hitu, Anitei Cristi si Strugari Narcis Florin la acelasi concurs.

•In urma contestatiilor se anuleaza etapa de Schwerin National columbofililor Vancea Flavius si Andruseac Vasile pentru erori in anuntarea porumbeilor.

•Domnul Musunoiu Mircea de la Asociatia  Columbofila Galati se introduce in clasament la etapa de Goldap din data de 14.07.2014.

•Domnul Haj Gheorghe Viorel de la Asociatia  Columbofila Suceava se introduce in clasament la concursul Varsovia IV si Bogata.

•Domnul Olteanu George se introduce in clasament la etapa din 02.08.2014 Palanca.

•Celelalte contestatii ce au fost trimise catre CNS nu au fost solutionate favorabil.

Presedinte  Marius Tunduc

Presedinte CNS Dorel Badea

Adaugat pe 24 Sep 2014 de |  | 2,513 views

O parere la articolul “DECIZII FCPR – SEPTEMBRIE 2014”


  1. Cioara Daniel says:

    Felicitări pt loc 1 Vlad.

Spune-ti parerea

*