voiajori

Dupa ani de cautari si incercari, noi, familia Menne & Fiicele -adica Friedhelm, Ulrike si cele 3 fiice Simone, Raphaela si Fabienne- am reusit sa obtinem un tip de porumbel capabil sa castige la cursele de peste 1.000 km. Multi columbofili recunosc faptul ca introducerea de porumbei Menne in propriile crescatorii a insemnat un pas mare inainte.

Dorim sa multumim tuturor columbofililor care ne-au sprijinit cu material de calitate. Suntem recunoscatori pentru prietenia de lunga durata cu familia Eijerkamp care ne-a ajutat cu produsi ai unor porumbei de calitate.

Mai dorim sa multumim si lui Citeste mai departe »

Adaugat pe 6 Oct 2023 de | Nici o parere | 16,605 views

Grubbenvorst

În presa columbofilă, superlativele folosite pentru a-l descrie pe eroul din Grubbenvorst, Jan Van De Pasch, nu au fost niciodată suficiente. De-a lungul vremii, acest om a fost supranumit „cel mai bun crescător al Olandei”, „regele regilor”, „spaima nordului”, „împăratul olimpic” etc. I se spune miracolul datorită numeroaselor victorii repurtate în cursele cele mai grele. Mulţi campioni, porumbei AS la nivel naţional şi olimpici s-au născut pe tărâmul binecuvântat din Grubbenvorst. De şapte ori încoronat cu titlul de cel mai bun crescător al Olandei în prestigioasa competiţie WHZB. De patru ori campion la General al regiunii Limburg şi de cinci ori câştigător la nivel provincial. Câştigător al multor concursuri dure, cu vânt din faţă, când ultima parte a cursei e întotdeauna cea mai dificilă. Ca să nu mai amintim de cei 80 km pe care îi are în plus faţă de crescătorii din regiunea Limburg. Dar toate acestea fac din Jan van de Pasch un campion şi mai mare. Citeste mai departe »

Adaugat pe 19 Oct 2019 de | 2 pareri | 14,172 views

Dragi prieteni columbofili,

Sezonul colmbofil de licitatii 2019-2020 incepe azi cu 20 de porumbei oferiti de Chiritescu Dragos.

Dupa cum v-am obisnuit deja, porumbei de cea mai buna calitate va sunt oferiti prin intermediul platformei noastre online.

In aceasta licitatie gasiti 20 de porumbei din crescatoria olandezului Ron Gielesen, porumbei ideali pentru concursurile cuprinse intre 100 si 700 km.
Click aici pentru a accesa licitatia!

Adaugat pe 17 Sep 2019 de | Nici o parere | 2,754 views

Deja a început sezonul zborurilor cu puii. Toți avem așteptări și ne punem speranțe în puii pe care îi creștem. De cele mai multe ori speranțele ne sunt puse în noua generație de pui, unde avem de multe ori surprize, plăcute sau mai puțin plăcute. În cazul meu, puiul 108 alias ONICĂ a reușit să facă norma la maraton zburând împreună cu seniorii.

Pentru mine, anul acesta pregătirea zborurilor cu pui a început la 15 ianuarie când am inelat primii zece pui. Acești pui și încă doi primiți cadou din Anglia am hotărât sa îi zbor la concursurile cu maturii. Pe 15 februarie au fost lăsați să zboare afară primii pui. Antrenamentul  a fost realizat împreună cu Citeste mai departe »

Adaugat pe 12 Sep 2019 de | Nici o parere | 6,804 views

IMBARCAREA PORUMBEILOR – Miercuri, orele aferente imbarcarii vor fi
anuntate de fiecare responsabil de centruPorumbeii se vor imbarca in 2 masini:Masina
1 – 72 boxe – Imbarca porumbei la Centrele Constanta, Bucuresti si Gaesti – porumbei
estimati – 1.600Masina 2 – 100 boxe – Imbarca porumbei la Centrul Braila (judetele –
Braila, Buzau, Tulcea si Oras Galati) – porumbei estimati – 2.100
Rog responsabilii centrelor Constanta, Bucuresti si Gaesti sa mai verifice o data Citeste mai departe »

Adaugat pe 3 Sep 2019 de | Nici o parere | 1,972 views

Autor: Baeten Edward

În cele ce urmează, voi face o descriere succintă a principalelor grăunţe folosite în alimentaţia porumbeilor, punând accent pe cele mai importante proprietăţi. În primul rând, avem cerealele, care sunt bogate în carbohidraţi, dar care conţin o cantitate infimă de fibre alimentare crude.

 

În general, cerealele se absorb rapid, însă conţin un nivel scăzut de proteine şi, mai mult, calitatea acelor proteine este inferioară. Cerealele nu sunt bogate în vitamine, abia dacă conţin vitamina A, iar vitamina D practic nu există. Citeste mai departe »

Adaugat pe 19 Jul 2019 de | Nici o parere | 6,974 views

Cred că dacă vrei să devii membru împărtășim aceiași
pasiune columbofilia, sincer apreciez asta. Iubesti porumbeii??
Atunci vei fi un participant devotat
*De ce?*
1.Daca treci printr-o problema (sau ești începător) aici ai răspuns la orice.
2. Comunici mult mai rapid, doar printr-un mesaj.
3.Faci cunoștință cu alți columbofili din țară și vă povestiți experiențele.
*Cum?* Citeste mai departe »

Adaugat pe 18 Jul 2019 de | O parere | 3,141 views

Supremaţia lui Jaap van der Velden în concursurile de fond şi maraton a rămas unică în istorie. Întrebarea care se pune acum este următoarea: actuala suşă de porumbei din Zuid-Beijerland este mai bună decât vechea linie de fond-maraton din Steenbergen?

Crescătoria Van der Velden are o clasă aparte. În prezent, volierele sale găzduiesc 8 câştigători naţonali. Cine altcineva se mai poate mândri cu aşa realizare într-o zonă axată strict pe concursurile de lungă distanţă? Momentan, nici un alt nume nu ne vine în minte. Partea proastă, pentru adversari cel puţin, este că la orizont nu se întrevede un sfârşit pentru această colonie deoarece nici un porumbel de bază nu a fost vândut şi, prin intermediul noilor achiziţii, colonia devine din ce în ce mai puternică.

În general, majoritatea crescătorilor procedează la fel, însă Citeste mai departe »

Adaugat pe 15 Jul 2019 de | Nici o parere | 4,355 views

RUTTEN ARENDONK JANSSENS “BEST OF THE BEST”

Avem placerea de a fi asociati cu o minunata familie de crescatori  concurand in mod exclusiv  cu celebrii porumbei din familia Janssen Bros.  Noi suntem Theo si Raymond Rutten, una dintre cele mai bune echipe de zburatori pe distante scurte si medii, avand rezultate de top la cursele nationale.

Theo & Raymond RUTTEN

Citeste mai departe »

Adaugat pe 15 Jul 2019 de | Nici o parere | 16,679 views

Avand in vedere ca s-a restrictionat (doar pentru unii) distribuirea de postari catre grupul FCPR Romania dorim sa va anuntam ca vom posta anunturi cu licitatii pe alte grupuri si pe pagina de Facebook Fildan Vlad.

 

 

Adaugat pe 11 Jul 2019 de | Nici o parere | 943 views