voiajori

Vă invităm să citiți mai jos al treilea set de răspunsuri ale familiei Freialdenhofen la întrebările puse de prieteni ai Columbofil.net.
Tot aici le puteți vedea și pe primele două.

Familia Freialdenhofen transmite prietenilor Columbofil.net că plăcerea de a oferi răspunsuri la întrebările dvs. este de partea lor.

[CLICK PENTRU AL TREILEA SET DE RĂSPUNSURI ÎN FORMAT .PDF]

Al treilea set de răspunsuri ale Fam. Freialdenhofen la întrebările prietenilor Columbofil.net

Dl Laurentiu Stoica întreabă:
1.Cum pregătiți fizic porumbeii pentru o etapă de maraton ? Care sunt distanțele și care este frecvența acestor antrenamente ?
Răspuns:Înainte de începutul sezonului, le facem porumbeilor 4-6 antrenamente private cu distanțe de până la 50 km. Sâmbăta, înainte de îmbarcare, îi lansăm din nou de la acel punct de 50 km.

2.În funcție de ce criterii vă selectați porumbeii pentru un anume concurs ?
Răspuns: Noi ne alegem porumbeii pentru echipa de zbor cu 14 zile înaintea concursului în cauză. Dacă porumbeii sunt într-o formă bună în ziua îmbarcării, îi trimitem la acel zbor, în caz contrar îi vom concura doar la următoarea etapă.

3.Cum procedați în materie de hrănire pentru a pregăti rezervele necesare zborului respectiv?
Răspuns: După ce porumbeii se întorc de la ultimul concurs de antrenament cu clubul, începem pregătirea pentru concursurile de maraton. În ziua sosirii de la acest concurs le oferim în apă Duiven Tee Special (Ceai special pentru porumbei) sau Belgasol. Următoarea zi și jumătate, porumbeii primesc BS+Belgasol în apă. Pe mâncare le oferim Usturoi+Protein 3000+Herbs Mix. Când avem probleme cu condiția păsărilor, le oferim OrniSpecial+WN sau EGS. Acestea sunt produse pentru tractul respirator.
Ultimele două zile înaintea îmbarcării le oferim aceste produse peste hrană și tot timpul seara. Un motiv foarte simplu pentru a oferi porumbeilor produsele pe hrană dimineața este că porumbeii se antrenează bine seara. Când le oferi produsele seara, ele sunt absorbite în organism și porumbeii le păstrează. Proteinele, uleiul și vitaminele pentru concurs sunt de la Dr. Peeter.
Ultimele două zile le oferim Belgasol în apă. Noi hrănim porumbeii cu un amestec de la firma Ovator, hrană care conține multe proteine și grăsimi.

4.Considerați că antrenamentul puilor peste distanța de 205 km este contraproductivă în sezoanele ce vor urma?
Răspuns: Eu cred că distanțele nu sunt atât de importante, dar cred că este mai bine să jucăm puii la 6 concursuri sub 205 km, decât să-i trimitem, ca ex., la 1 x 100 km, 1 x 200 km, 1 x 300 km, 1 x 400 km.

Dl Ioan Tabără întreabă: Pentru porumbeii de reproducție,  credeti in teoria ochiului? (ochi bine încheiat, cerc de corelație întreg, bine irigat și alte semne) sau nu dați nici o importanță semnelor din ochii porumbeilor?

Răspuns: Nu, ochiul nu prezintă inportanță pentru noi. Un exemplu ar fi un mascul care nu are un ochi bun conform teoriei, dar produce zburători și reproducători de top.

Dl Dyas întreabă: De ce preferați văduvia în locul naturalului ?
Răspuns: Prin metoda văduviei nu mai e nevoie să așteptăm ca o pereche să depună ouă sau ca acele ouă să eclozeze pentru a putea juca acei porumbei. La văduvie poți angaja porumbeii la concursuri de mai multe ori pe an.

Dl Andrei întreabă:
1.Studiați porumbeii la mână ? (de ex.: vă place ca porumbeii să prezinte un spate puternic, o aripă ventilată, etc.)
Răspuns: Eu cred că este important ca porumbeii să prezinte o musculatură puternică și un bun echilibru. De asemenea, porumbeii trebuie să posede un penaj foarte bun.

2.Când considerați că un porumbel este suficient de bun pentru a fi introdus în sectorul de reproducție ?
Răspuns: În primul rând este important pedigree-ul. Noi introducem porumbei (pui) la reproducție doar dacă aceștia provin din mai multe generații cu porumbei de top. O altă modalitate este introducerea propriilor zburători, după finalul carierei lor sportive.

3.Care sunt cele mai periculoase și comune trei afecțiuni ale porumbeliolr, în opinia dvs. ? Care ar fi principiile care ne ajută să le evităm ?
Răspuns: Paratifusul (salmonella), paramixovirusul și difterovariola. Eu cred că selecția este cel mai important factor în evitarea acestor probleme. Doar cu porumbei de super calitate și într-o stare de sănătate bună poți spera la rezultate de vârf.

Dl Gheorghiță întreabă: Care sunt cei mai importanți fatori determinanți în obținerea succesului la cursele de maraton: calitatea porumbeilor, o crescătorie bună, experiența și cunoștințele crescătorului, metoda de zbor și/sau alții ?
Răspuns: Pentru mine, cel mai important factor îl reprezintă calitatea porumbeilor. Apoi, este importantă crescătoria. Într-o crescătorie proastă, porumbeii nu-și vor atinge forma de vârf. Într-o crescătorie bună poți observa tot timpul pânze de păianjeni în partea superioară a acoperișului.
Dacă ai probleme multe cu sănătatea porumbeilor, e foarte probabil să ai o crescătorie care nu este bună.
Desigur, crescătorul este și el foarte important. Un crescător bun deține o un lot bun de reproducție, implicit, o echipă bună de concurs și aplică un bun sistem de joc.
Un crescător slab consideră că are porumbei buni la reproducție, dar pe acesta nu-l vei găsi în fruntea clasamentelor.
_____________________________________________

[CLICK PENTRU AL DOILEA SET DE RĂSPUNSURI ÎN FORMAT .PDF]

Al doilea set de răspunsuri ale Fam. Freialdenhofen la întrbările prietenilor Columbofil.net

Del Otvis întreabă: Cum motivați porumbeii pentru un concurs de maraton ?
R: Motivarea porumceilor pentru maraton nu este deloc ușoară, din cauză că, în mod normal, transportul porumbeilor se desfășoară între ziua de Marți și cea de Sâmbătă. Prin urmare, este mai bines să trimiți porumbelul într-o stare liniștită. Fiecare mascul poate vedea femela pentru o perioadă de 30 minute – 1 oră, în ziua îmbarcării. Eu cred că această motivație este suficientă.
P Guiu întreabă:
1.Câte zboruri face anual un maratonist, incluzând distanțele de antrenament ?

R: Toți porumbeii au zburat ca pui 5 sau 6 concurusuri și exact același număr de concursuri pregătitoare în 2011, la fel și echipa de Barcelona.
Între 22 Aprilie și 21 Mai, porumbeii au fost angajați săptămânal la concursurile din planul de zbor (până la 370km). Urmează angajarea la concursurile regionale Tours (28 Mai, 564 km) cu participarea a 20.000p., Orleans (4 iunie, 460 km) cu participarea a 12.000 porumbeii și Blois (17 iunie, 515 km) cu participarea a 9.000 porumbei.
Până la sfârșitul lui Mai sau începutul lui Iunie, masculii sunt lăsați la zbor doar seara, pentru aproximativ o oră. Mai târziu în sezon masculii sunt antrenați în jurul crescătoriei dimineața și seara pentru o oră.
Antrenamentul femelelor durează doar o oră, seara.

2.Ce pereche mi-ar recomanda pentru masculul 06348-10-274, cumpărat de la dânșii ?

R: Fam. Freialdenhofen v-a transmis o recomandare pentru o femelă.
(Veți primi oferta Fam. Freialdenhofen la adresa de email specificată la comentariul dvs.
Dacă nu primiți emailul nostrum, vă rog să ne contactați la contact@columbofil.net. Mulțumim)
Stefan B întreabă: Dacă masculul sau femela ajunge acasă și nu-și găsește perechea se întâmplă ceva cu motivarea lor?
R: Dacă avem mai multe femele văduve, unii masculi vor lua câte două femele. Când avem mai mulți masculi, introducem câteva femele bătrâne de la reproducție în secțiunea masculilor văduvi după antrenamentul de seară, separăm masculii fără pereche și-I punem împreună cu acele femelele bătrâne de la reproducție. Când un mascul își ia o nouă femelă, el va primi pe viitor aceeași femelă.

____________________________

[CLICK PENTRU PRIMUL SET DE RĂSPUNSURI ÎN FORMAT .PDF]

Primul set de răspunsuri ale Fam. Freialdenhofen la întrbările prietenilor Columbofil.net
Dl Ivan Ionuț întreabă: Cum pregătiți porumbeii pentru concursuri ?
Răspuns: Vreți să spuneți pentru un concurs de distanță lungă ? După ce porumbeii se întorc de la ultimul concurs de antrenament cu clubul, începem pregătirea pentru concursurile de maraton. În ziua sosirii de la acest concurs le oferim în apă Duiven Tee Special (Ceai special pentru porumbei) sau Belgasol. Următoarea zi și jumătate, porumbeii primesc BS+Belgasol în apă. Pe mâncare le oferim Usturoi+Protein 3000+Herbs Mix. Când avem probleme cu condiția păsărilor, le oferim OrniSpecial+WN sau EGS. Acestea sunt produse pentru tractul respirator.
Ultimele două zile înaintea îmbarcării le oferim aceste produse peste hrană și tot timpul seara. Un motiv foarte simplu pentru a oferi porumbeilor produsele pe hrană dimineața este că porumbeii se antrenează bine seara. Când le oferi produsele seara, ele sunt absorbite în organism și porumbeii le păstrează. Proteinele, uleiul și vitaminele pentru concurs sunt de la Dr. Peeter.
Ultimele două zile le oferim Belgasol în apă. Noi hrănim porumbeii cu un amestec de la firma Ovator, hrană care conține multe proteine și grăsimi.
Dl Caragea Ion întreabă: Cum vă recuperați porumbeii după un concurs lung ?
Răspuns: Porumbeii primesc la întoarcerea de la un concurs de maraton multivitamine în apă. Acest produs este de la compania Chevita și avem nevoie de el pentru a decontamina organismul. Restul procedurii o puteți afla din răspunsul oferit întrebării dlui Ivan Ionuț.

Dl Florin J întreabă:
1.Cum antrenați puii ? Îi lansați separate sau/și în grup ?
Răspuns: Ne antrenăm porumbeii de 5-6 ori cu clubul până la 205 km și asta doar toamna. Sezonul nostru de concursuri cu păsările tinere începe pe 23.08 în acest an, cu primul zbor de 50 km. Înaintea angajării puilor la zborurile clubului, îi antrenăm privat de 3-4 ori de la distanțe între 20 și 50 km.
2.Vă antrenați puii din diferite puncte cardinal ?
Răspuns: Același punct la 50 de km de casă este întotdeauna locul lansării pentru antrenamentele noastre private.
3.Care este distanța maximă de la care concurați puii ?
Răspuns: Distanța maximă pentru pui este 205 km.
”Forrest Gump”, porumbelul nostru Loc 3 Internațional AS a fost trimis la doar 3 concursuri până la 130 km, ca pui în 2000.
”Marseille Star” – Loc 2 Internațional AS Porumbel a avut doar 4 concursuri de până la 150 km, ca pui în 2002.
4.Care este distanța maximă de la care concurați yearlingii ?
Răspuns: Distanța maximă pentru porumbei de un an în Germania este 900 km. În mod normal, noi jucăm yearlingii la două concursuri de maraton. Primul maraton la care ne angajăm toată echipa de yearlingi este Bordeaux 860 km, iar apoi ne împărțim echipa: o parte o trimitem la Marseille 870 km, iar restul sunt trimiși la Narbonne 899 km.

Dl Ștefan B întreabă:
1.Lăsați porumbeii văduvi să-și vadă partenerii la întoarcerea de la concurs ?
Răspuns: Da, porumbeii noștri își văd tot timpul partenerii când se întorc de la concurs.
2. Este important ca porumbeii să-și vadă partenerii la sosirea de la concurs ?
Răspuns: Da, eu cred că e o bună motivare.
3.Când sosesc de la concurs, femelele intră în secțiunea lor sau în cea a masculilor ?
Răspuns: Femelele își văd tot timpul masculii. Când se întorc de la antrenamentul în jurul crescătoriei, își vad masculii. Avem un hol (sau intrare) la crescătoria masculilor văduvi de zbor, iar pe deasupra acestui coridor(sau intrare), femelele pot să-și vadă masculii în fiecare zi. Cu ajutorul acestui sistem nu avem niciodată probleme cu femele lesbiene. Când sosesc de la concurs, toți intră împreună în secțiunea masculilor.
Familia Freialdenhofen transmite columbofililor români că plăcerea răspunsurilor la întrebările dvs. este de partea lor.

_______________________________________

Prezentare initiativa COLUMBOFIL.net

Am transmis provocarea colaborării cu site-ul nostru în slujba informării columbofililor români și partenerilor noștri din străinătate. Fam. Freialdenhofen, super crescătorii germani din Aldenhoven, ne-au răspuns prompt și cu mare amabilitate.

Astfel, dl Dirk Freialdenhofen este dispus să răspundă întrebărilor dvs pentru 7 zile. Credem că mulți columbofili vor profita de o astfel de oportunitate. Așteptăm deci întrebările dvs. la adresa de email contact@columbofil.net

Noi le vom traduce pentru dvs și le vom transmite fam. Freialdehhofen.
Pentru a vedea rezultatele familiei Freialdenhofen la concursul național Bordeaux 2011, secțiunea yealingi CLICK AICI
După cum puteți vedea, au obținut incredibilele locuri 1,2,4,6,8,13,15,16,20… !!!
Simțiți-vă deci liberi să profitați de această ocazie și, timp de 7 zile, trimiteți-ne întrebările dvs.
Vă mulțumim !

Adaugat pe 26 Jul 2011 de |  | 8,529 views

Spune-ti parerea

*