voiajori

In data de 07.04.2014, o parte din membrii conducerii A.S.C. Cluj au demarat o prima actiune de promovare a porumbelului voiajor in randul elevilor.

Pentru aceasta prima actiune, elevii clasei a-II-a B de la Scoala Gimnaziala Horea din Cluj-Napoca, au fost invitati sa viziteze crescatoria tandemului format din Marchis Lucian (Vicepresedinte A.S.C. Cluj) si Racean Alex (Responsabil Tehnic A.S.C. Cluj), invitat special Presedintele A.S.C. Cluj  Lect.univ.dr. Pop V. Daniel (Pictoru’).

Am dorit sa promovam putin “altfel” pasiunea noastra comuna, incercand sa aducem elevii in “mijlocul porumbeilor” pentru a avea contact direct cu mediul in care sant crescuti, hraniti si pregatiti pentru concursuri si reproductie.

Am fost impresionati de mirarea intiparita pe chipul lor la vederea crescatoriei si a “apartamentelor” in care convietuiesc fiecare familie de porumbei, dar si de emotia deosebita manifestata la atingerea unui pui sau a unui porumbel matur.

Elevilor le-au fost prezentate informatii utile referitoare la formarea  rasei de porumbei

voiajori, modul de reproductie, durata de viata, modul de hranire, antrenare si participare la concursuri. La final elevii au vizionat materialul video de prezentare pus la dispozitie de F.C.P.R.

Reactiile de a doua zi au fost neasteptate, d-na Invatatoare multumindu-ne inca odata in numele copiilor pentru clipele deosebite petrecute.

Adaugat pe 9 Apr 2014 de |  | 2,241 views

5 pareri la articolul “A.S.C. Cluj promoveaza columbofilia in cadrul programului educational “Scoala Altfel””


  1. Maier Vasile-Cluj-Napoca says:

    Felicitari,copiii s-au simptit foarte bine.

  2. orhan moium says:

    Felicitari,echipei jud,Cluj.
    Un exemplu demn de urmat,mai multe prezentari,mi multi columbofili in viitor!

  3. mocanu andrei says:

    Cred ca a fost cea mai inspirata decizie de a aduce copii la crescatorie, numai ca la cati crescatori sunt la o asociatie ar trebui macar din fiecare scoala selectata cate o clasa si adusi copii intre porumbei. Cu cat mai multe clase selectate cu atat mai multi posibili viitori columbofili… Felicitari ptr modul in care ati realizat aceasta prezentare.

  4. cosmin says:

    Felicitari conducerii asociatzie columbofile cluj!

  5. Carabus Marius says:

    Felicitari! Foarte frumoasa promovare a acestui sport.

Spune-ti parerea

*