voiajori

Asociatia Columbofila Alba are placerea sa va anunte organizarea SEMINATIONALULUI MARATON de la AlTDORF GERMANIA !!!LANSAREA in data de 11.07.2014 la prima ora daca vremea este ok.
Asociatia organizatoare Alba. Judetele participante: Alba, Hunedoara, Cluj, Bistrita, Mures, Sibiu.
Centre de imbarcare:
Centru Mures pentru judetul Mures si judetul Bistrita. Interval imbarcare in data de 09.07.2014 intre orele 11.30-14
Centru imbarcare Cluj pentru judetul Cluj. Interval de imbarcare in data de 09.07.2014 intre orele 13.15-15.30.
Centru Alba Iulia pentru judetele Alba, Hunedoara,Sibiu. Interval de imbarcare:pt jud HD intre orele 14-15, Pentru jud. Sibiu intre orele 15-16.15 pentru jud. Alba intre orele 16.15-18.
Concursurile seminationale si nationale se vor premia cu diplome inramate si medalii.
Vor fi premiate primele 3 locuri in clasamentul porumbeilor si cel al columbofililor pe clasamentul general si cel zonal.
Asociatia Alba se va implica in realizarea de fotografii cu castigatorii concursului fotografii si prezentari care vor aparea in catalogul editat de FCPR.
FCPR a hotarat tiparirea unui catalog al etapelor Nationale de maraton, in care vor fi prezentati primii 3 porumbei pe fiecare judet, cu conditia ca acestia sa claseze.
Pentru aceasta fiecare columbofil va achita asociatiei si aceasta va plati în contul F.C.P.R. suma de 10 lei de crescator (o singura data) si suma de 1 leu/porumbel/etapa nationala.
Fiecare crescator participant va primi acest catalog gratuit dupa ancheierea sezonului. Catalogul va fi realizat in conditii grafice deosebite, full color si va avea 80 de pagini.
Comitetul de organizare pe Centre are urmatorii responsabili:
Pentru Centrul Mures-Ormenisan Catalin, pentru Centrul-Cluj Pop Daniel si Marchis Lucian, pentru centrul Alba-Huzu Alexandru si Panduru Dan.
Decizia orei lansarii se va lua de comun acord cu presedintii fiecarei asociatii participante.
Conducerea Asociatiei Alba doreste pe aceasta cale tuturor participantilor MULT SUCCES si felicita FCPR pentru initiativa de a tipari si promova in cataloage distribuite tuturor participantilor porumbeii si crescatorii campioni ai acestor etape care reprezinta apogeul rezistente si valorii porumbeilor si crescatorilor!!!

Adaugat pe 6 Jul 2014 de |  | 4,850 views

33 pareri la articolul “ALTDORF SEMINATIONAL pentru Zona 2 si 3 Maraton!!!”


  1. Fam Lucaci says:

    Ferice de voi, ca puteti sa jucati o etapa atat de frumoasa. Ferice de voi, ca nu aveti CAMPIONI DE CARTON, care fug de 1000km, si dau telefoane ca oameni sa nu imbarce, iar pe net sunt mai viteji ca PRAZLEA CEL VOINIC, astia sunt ceva in genul “IA-L DUPA MINE CA-L OMOR” ferice de voi.
    Mult succes va doresc, si sper ca copii mei la varsta majoratului vor putea vedea si ei in zona de vest etape de +1000km. Apropo, baeti mei au 5 respectiv 8 ani, au timp, nu domnilor.
    CONDOLEANTE SWEERING, PROTOCOALE si toate celelalte povesti

  2. gaby says:

    Cum sa fie Altdorf etapa seminat. pt. zonele 2 si 3? Zona 3 Bt. Sv. Is. Bc. Nt. Vs. au etapa seminationala Lebork…gresesc?

  3. Ciorba Silviu says:

    Numai zona 2 zboara la Aldorf daca nu aveti unde zbura voi cei din zona 1 veniti cu noi ca aveti putin peste 800 km

  4. Cristian says:

    Pentru Lebork , care sunt datele de imbarcare si centrele ?

  5. Gruparile 4 și 5 participa la Altdorf , adică județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Bistrița și Mureș.
    Vremea nu se anunță tocmai buna așa ca se mai verifica și dimineață pentru a se lua cea mai buna decizie. Sper ca decizia lansării sa nu fie una pripită și sa nu se lanseze decât dacă vremea va fi buna.

  6. Se pare ca decizia de amânare a îmbarcării s-a luat și cred ca este foarte bine. Prognoza meteo pentru week-end arată că vremea nu este buna pentru concursurile de porumbei. Amânarea este cu 2 zile și în funcție de evoluția vremii se va lua o decizie. Nu se vor imbarca si cu atat mai putin lansa , dacă vremea nu e bună.

  7. Alexandru Huzu says:

    Referitor la imbarcarile din acest week-end decizia este urmatoare:
    Imbarcare MARATON ALDORF vineri 11.07.2014 pe centre dar ATENTIE MAXIMA !!! Deoarece se va imbarca si la fond orele de imbarcare pe centre VOR SUFERI PT MARATON UN DECALAJ astfel !!!

    CENTRUL MURES SE VA IMBARCA DE LA 10.30-13.00
    La CENTRUL CLUJ intre orele se respecta orele initiale.
    La Centrul Alba judetul Hunedoara imbarca la ora 12.
    judetul Sibiu imbarca la ora 13.15.
    Judetul Alba imbarca la ora 14.30.
    Aceste modificari ajuta la castigarea de timp astfel incat crescatorii sa se poata intoarce acasa pentru imbarcarile la etapele de fond.
    Orele pt etapa de fond cu imbarcare tot vineri vor fi aceleasi ca la etapa de acum doua saptamani.

    ATENTIE !!! Va rog sa consultati joi sit-urile Porumbel.net si Columbofil.net sau presedintii de asociatie deoarece IN CAZUL EVOLUTIE NEFAVORABILE A VREMII DATA DE IMBARCARE SI LANSARE POATE SUFERI MODIFICARI !!! Sper ca toti columbofilii sa inteleaga ca aceste modificari se fac pentru a evita o posibila catastrofa generata de timpul nefavorabil.

  8. Se pare ca vremea nu e buna pentru lansare nici duminica pe Germania si pe vestul Austriei,unde se anunta vant puternic,ploi si furtuni.Din ce se vede la ora asta ,marti ar fi bine ,atmosfera linistindu-se.
    Propunerea mea este ca sa facem marti etapa de maraton , dar si celelalte.

  9. Conform site german wetteronline.de, vremea va fi instabila in centrul europei chiar si in 23.07.2014. Nu e o zi sa nu fie prognozate la lansare in Altdorf sau pe traseu vant, fulgere tunete si averse.
    Un culoar favorabil curat fara intemperii, de ca. 70% din traseu ar fi ptr. duminica 13 iulie conform aceluiasi site. Dar cine stie? …Prognoza se schimba din ora in ora, mai conteaza si norocul ca in orice sport.

  10. Andrei Moga says:

    De la Amstetten spre Romania prognoza meteo pentru duminica e similara cu cea de marti(0-20% sanse de plaoie), dar mai sigura. Pana duminica mai sunt 3 zile si pana marti 5, iar in 5 zile vremea(prognoza) se poate schimba in rau(si in 3 se poate, dar cu probabilitate mai mica). Asa ca nu vad de ce ar trebui amanate si etapele scurte sau de fond in caz ca se amana maratonul.

    La maraton intr-adevar arata 80% sanse de precipitatii la Altdorf(pe weather.com), dar pe harta meteo de pe site-ul FCPR intre ora 5:00 si 11:00 nu arata nici un strop de ploaie duminica in Germania si vestul Austriei.
    http://www.meteox.com/forecastloop.aspx?type=1&continent=europa

    Eventual la maraton se justifica o amanare pentru ca pe primii 200 de km prognoza nu e buna(desi se pare ca ploaia o sa inceapa la amiaza) ,dar la fond mai bine zburam duminica ca e vremea ok, iar pana marti se pot schimba multe la prognoza.

  11. Andrei Moga says:

    Am uitat sa precizez ca harta meteo arata duminica ploaie in Romania iar alte site-uri anunta vreme relativ buna(20% precipitatii…ca si marti). Din experienta mea site-ul http://www.weather.com e destul de exact(mai ales la prognoze pe 48 de ore) , iar site-ul cu harta meteo schimba prognoza destul de des(in bine sau rau) pe masura ce se apropie de ziua pentru care e facuta prognoza. In ziua lansarii se poate vedea destul de bine ploaia si vantul in timp real pe idokep.hu.

    PS:Are dreptate dl. Kelemen cand spune ca nu se prognozeaza in viitorul apropiat o zi in care sa nu cada precipitatii pe cel putin o parte din traseu. Ar trebui luat in considerare riscul de a astepta dupa ziua perfecta(poate ajungem sa zburam la sfarsitul lunii) si riscul de a avea o etapa proasta daca se organizeaza intr-o zi cu vreme nu tocmai buna(desi etape proaste pot aparea si pe vreme perfecta). Nu as dori la nimeni sa fie in pielea organizatorilor intr-o astfel de perioada capricioasa.

  12. ion says:

    La maraton comparativ cu celelalte etape se baga porumbei putini si un numar mult mai mic de crescatori asa ca nu cred ca e cazul sa da0ti peste cap pe ceilalti crescatori pentru o mana de maratonisti.Se poate vedea numarul de crescatori de la Sharding incomparabil cu cel de la Amstetten.

  13. Conform accuweather.com
    Altdorf
    D-66% ploaie si furtuni dimineata la lansare 4 litri/mp nori 70%
    L-61% ploaie
    M-2%
    M-4%
    Regensburg
    D-59% ploaie si furtuni dimineata 1 litru/mp nori 67%
    L-55%
    M-4%
    M-6%
    Altdorf, duminica dimineata, ora 6 noros,umiditate 93% si nori93%, ora 7 (ora RO)ploaie, umiditate 93% si nori94%,ora 8 noros, umiditate 93% si nori 95%, ora 9 nori sporadici, umiditate 86% si nori 70%.
    Pe Linz duminica intre 9 si 13, acoperire cu nori incepand de la 76%–77%—75%—77%—78% si in jur de 10-11 e anuntata furtuna.

  14. Consider decizia de a imbarca mâine cu lansare duminică ca fiind greșită dar daca macar 4 judete au fost de acord cu ea, o respectam. Insa Sibiul nu a fost de acord cu ea din cauza condițiilor meteo instabile. Mi-as dori sa nu am dreptate.

  15. Domnilor ne puteti spune si noua cand imbarcam acest maraton?e deja 9 seara,iar Dl.Huzu ne-a promis ca astazi se v-a lua o decizie!va rugam sa va tineti de promisiune!!!duminica cum putem imbarca daca avem 2 oncursuri unul de 380 km,respectiv 580???va rog sa alegeti solutia cea mai buna!!!o seara linistita….

  16. Andrei Moga says:

    http://www.accuweather.com/en/de/altdorf-bei-nurnberg/90518/hourly-weather-forecast/167562?hour=81

    asta e prognoza pe ore de duminica de pe accuweather(la Altdorf). Eu vad soare pana la 11, dar poate nu vad bine. Imi dati un link de pe accuweather va rog unde sa ma uit si eu la prognoza de mai sus?

    http://www.accuweather.com/en/de/regensburg/93047/hourly-weather-forecast/167556?hour=81
    La Regensburg arata soare pana la ora 13 tot pe accuweather.

  17. Andrei Moga says:

    Scuze…link-ul dat de mine incepe cu ora 9 si pe la 6-7 intr-adevar arata cate o ora doua de nori/ploaie. Doar apoi pare sa se deschida vremea conform accuweather.

  18. Multumim de informatii!Doamne ajuta la un zbor cat mai reusit!Succes tuturor!!!

  19. ion says:

    Se imbarca maine cu lansare duminica…o decizie inteleapta….nu asteptati toti interparesiii acasa ca e maraton nu zbor de antrenament!

  20. Participantilor la concursul Altdorf le pun la dispozitie un filmulet cu prognoza meteo duminica ora 6.00 de pe site-ul german wetter.de
    http://www.wetter.de/cms/der-aktuelle-regen-und-wolkenfilm-deutschland-fuer-2-tage-3c10b-bf77-38-1929611.html

  21. Dupa cum vad prognoza pentru maine,nu cred ca se pot lansa porumbeii,daca vrem un concurs nu o catastrofa….
    Problema este ca nici luni si posibil nici marti nu se intrevede o ameliorare a vremii………Sa speram ca se intampla vreo minune……

  22. Porumbeii s-au lansat la 7.15. Sibiul nu a fost de acord cu lansarea. Sper sa ma fi inselat si sa fi gresit.
    Succes tuturor si sa inchidem concursul,cat mai repede posibil.

  23. ion says:

    apar porumbei anuntati la acest maraton dar nu anunta sticherele,e regulamentar…

  24. Andrei Moga says:

    Probabil sunt anuntati aiurea…regulamentar sigur nu e. Dar am vazut ca e o moda sa anunte unii(care poate nici nu au angajat la concursul respectiv) doar asa sa se distreze. In general sunt scosi din clasament dupa ceva timp, dar poate ar trebui sa se ia si ceva masuri ca altfel o sa continue aceste practici.
    Succes pe maine la toti participantii!!!

  25. Este 11.30 si curge cu porumbei:-):-).O decizie cât 1000 a celor care au văzut culoare , tunele……uite cum intram forțat în concediu.Se scrie istorie oare? Sunt toate șansele:-)

  26. Otvos Alexandru says:

    Eu imi vreau banii inapoi pe catalog 🙂 !

  27. ion says:

    Super,aici se vad adevaratii porumbei,tine0ti aproape.

  28. razvan says:

    multumim organizatorilor,ne.ati lasat cu voliera goala,unde sant tunelurile si canalele alea favorabile domnu huzu????60 de pasari la ora 19!!!!!!!!!!!

  29. pripon marius says:

    oare cine a decis sa lanseze porumbei

  30. ion says:

    oooo cat ma bucur eu am porumbei de la un mare maratonist neamt,porumbei adevarati care claseaza la zboruri grele in ziua 3,4si 5 de concurs, am sanseee marii uraaa…mi de multumiri la toti cei implicati in masacrul celorlalte pasari de viteza acre se grabesc la casele lor.

  31. Va rugam frumos sa ne aratati filmul lansarii,sa vedem si noi cum a fost vremea,sau macar un comunicat din partea organizatorilor!!!Multumesc…

  32. florin says:

    Stati linistiti ca nu o sa vedeti nici in filmulet cu lansarea ca au alti grija sa nu puna filmulmuletul cu lansarea si daca vroia se amina lansarea dar acum este tirziu

  33. donea_florin says:

    n-ati terminat felicitari

Spune-ti parerea

*