voiajori

In aceasta seara am fost informati de un coleg columbofil ca SAMBATA in jurul orelor 10.00 dimineata, un stol mare de porumbei (peste 2000) au fost lansati de langa Oradea.

Conditiile la lansare au fost CATASTROFALE. Ploaie si cer noros cu plafon de nori jos. In plus foarte frig.

Am luat decizia sa facem public acest anunt pentru ca am constatat cu durere in suflet ca exista inca asociatii sau grupari care din inconstienta sau prostie lanseaza porumbeii in conditii dezastruoase.

Suntem convinsi ca proprietarii porumbeilor stiu ca la lansare a fost vreme buna, eventual putin noros.

De cele mai multe ori pentru a nu plati cativa lei in plus sunt trimisi ca si delegati persoane slab pregatite  si tot felul de neica-nimeni doar pentru ca se duc pe cateva zeci de lei delgati si vorba aia ,, nu e mare lucru sa pui apa si sa deschizi portile,,. Uitam prea usor ca miile de porumbei din masina costa zeci de mii de euro, dar mai ales timp si sacrificiu, iar de caracterul si bunul simt al delegatului tine reusita concursului.

In conditiile unei lansari asa cum a fost ea facuta de la Oradea, nu se poate vorbi de selectie, sau de celebra vorba ,, cei buni sunt acasa,,

Suntem curiosi cine a lansat (asociatia?)  si mai ales cine a fost delegat .

Mentionam ca mai mult ca sigur este vorba de o grupare care face antrenament pentru ca de la Ac Bihor nu s-a solicitat delagat lansator.

Poate ca infomand pe net vom reusi sa trezim la realitate atat organizatorii cat si participantii si astfel de etape scurte unde este foarte usor sa stim cu o zi inainte vremea si in ziua lansarii pe tot traseul, sa nu devina catastrofe de proportii.

Asteptam opiniile dvs si mai ales dorim sa aflam CINE A LANSAT?

Adaugat pe 14 Sep 2014 de |  | 3,389 views

10 pareri la articolul “LANSARE PE PLOAIE LA ORADEA”


  1. malancas says:

    Identificat clubul care a lansat aceti porumbei in asemenea conditi .E nevoie de un articol in regulament care sa stipuleze ca in situatii de acest fel dupa stabilirea ,,vinovatiei” conducerea acelui club sa fie demisa unilateral de catre conducerea de la Bucuresti si tot

    odata interdictia de a mai face parte din conducere pe o peioada te timp sau chiar definitiv .Asemenea elemente nu au ce cauta in conducere ,pentru ca lor le apartine vina in totalitate prin modul cum au organizat si delegatul desemnat .E nevoie de masuri radicale.

  2. radu says:

    Mai mult ca sigur clubul din Aiud jud. Alba , ei sunt experti in catastrofe si lansari pe orice vreme.Ei de multi ani fac Oradea la pui.

  3. florin says:

    Dar in ce data sau lansat ? Daca sau lansat sinbata sunt de la alba :))

  4. bogdan says:

    asta da vreme de lansat porumbeii.care lanseaza porumbeii pe vreme ca asta trebe suspendati pe viata.

  5. Fane says:

    Ucp Beius a avut lansare.

  6. nev_64 says:

    Sunt un columbofil din Constanta si ma gandesc ca probabil de asa vreme au avut parte si porumbeii nostri la maratonul din 2 august de la Varsovia cand dupa 6 zile de la lansare s-au intors acasa 113 porumbei din 922 lansati (nici macar 20%) si asta datorita hotaririi “intelepte” a conducerii asociatei organizatoare de a lansa porumbeii pe asa o vreme.
    “Multumesc” pe aceasta cale celui(celor) care au luat aceasta decizie prin care “au ingropat”porumbei de mare valoare precum si munca multor columbofili de prestigiu.

  7. ady says:

    sigur Aiud, jud. Alba.

  8. ady says:

    Din pacate si eu fac parte din cele trei cluburi din Aiud(50 crescatori impartiti in 3 cluburi. In conditia in care arata pe net cod galben de ploi pe tot traseul din Ungaria pt ziua respectiva, noi am imbarcat porumbeii pt a-i lansa din Puspoglodany. ,,Delegatul,,, vazand ca este vreme rea si nu ii poate lansa i-a adus si le-a dat drumul de la Oradea ca vezi doamne e mai aproape si vin, pt a nu reprosa oamenii ca au mers cu porumbeii pana in Ungaria degeaba si s-au irosit banii pe motorina.

  9. ady says:

    ,,noroc,, ca eu nu am bagat si colegilor li s-au strans aproape toti porumbeii, dar au venit toata ziua sambata si apoi cativa duminica. Le dau dreptate colegilor care au postat coment 2 si celelate intrucat toamna cu puii am avut doar catastrofe la Aiud. Anul acesta am avut din fericire cel mai bun an de cativa ani incoace nu am pierdut foarte multi pui. Anul trecut tot de la Puspoglodany mi-au venit vreo 12 pui din 40 in vreo saptamana. Succes si atentie la lansari si organizarea concursurilor sa nu faceti ca noi!!!!

  10. eu says:

    aiudul are oameni destepti

Spune-ti parerea

*