voiajori

Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor, organizeaza marti 23 septembrie o super-etapa de concurs pentru toti columbofilii BIHORENI si nu numai. Este prima data cand asociatia Bihoreana va lansa porumbeii de la Viena (localitatea Gallbrunn) iar distantele de concurs sunt de aproximativ 400 km pentru primii crescatori, si se asteapta o participare intensa mai ales ca este ultima etapa din sezonul 2014 care iata a trecut extrem de repede.Etapa va fi organizata In Memoriam – Coste Octavian, parintele columbofiliei Bihorene, si va fi premiata cu medalii si premii in bani.

Se vor premii primii 5 porumbei pe fiecare club, indiferent de numarul de porumbei sau crescatori ce participa din acel club. Din suma achitata per/porumbel se scot cheltuielile de transport iar restul sumei se va imparti egal la primii 5 porumbei pe fiecare club, raportat la nr. de porumbei angajati de clubul respectiv.

Sunt invitati sa participe la acest regal Bihorean toti crescatorii judetului indiferent daca sunt sau nu membrii in Asociatia noastra.

Cei care nu sunt membrii vor lua legatura cu tehnicii de club pentru introducerea coordonatelor in programul de clasamente.

In acelasi timp sunt invitati sa participe si crescatori din judetele invecinate la un pret de 4 lei/porumbelm cu conditia sa anunte porumbeii participanti la presedintele asociatiai Bihorene.

Pentru prima data in Romania se va experimenta sistemul de cronometrare cu stikere care se vor anunta pe SMS. Crescatorilor li se va lua in calcul in clasament ora anuntului si normal vor aparea in clasament doar porumbeii anuntati. Fisele cu stikerul 2 vor fi sigilate intr-un plic cu semnatura comisiie de clemare si  se vor desigila exclusiv la desigilarea ceasurilor in prezenta columbofililor. Sistemul a fost discutat la intalnirile FCPR si se doreste a fi introdus si la Nationalele din 2015.

Clasamentul va fi omologat in campionatul FCPR.

Asadar sunt asteptati toti cei care doresc sa concureze in puternica competitie Bihoreana si sa castige Derby-ul Bihorului – Coste Octavian.

Adaugat pe 19 Sep 2014 de |  | 2,073 views

4 pareri la articolul “VIENA – DERBY-UL BIHORULUI – IN MEMORIAM COSTE OCTAVIAN”


  1. celu says:

    Domnilor sefi la inceput de sezon cu pui ni-sa cerut o suma de bani pt toate etapele inclusiv la Derby acum vad in anuntu de mai sus ca din bani achitati per porumbel sa se achite cheltuielile de transport nu-i corect am platit la inceput din bani strinsi sa se dea premi mai multe pe centre s-au sa observat ca sunt prea multi bani la mijloc ……orcum nu-i corect fata de crescatori care participa la acest Derby sa cistige cei mai buni.

  2. Marius Tunduc says:

    Marcel, nu stiu cine ti-a spus ca banii pe lada acopera costurile de la derby.
    De la incept sa anuntat faptul ca Derby-ul se plateste separat si ca se dau premii pe centre dupa ce se scoate costul etapei.
    Asta sa anuntat inca de prin mai – iunie pe la anumite discutii.
    Planul platit includea 7 etape cu conditia sa se ocupe toata masina.
    Nu se va efectua etapa a 7 a pentru ca nici nu s-au luat toate lazile s am avut si o neplacere cu camionul saptamana trecuta. Eventual Paul i-ti da detalii la imbarcare.
    Cat priveste banii de la mijloc, lucrurile sunt foarte clare de la inceput si sumele pentru premii raman pe fiecare club in fucntie de nr de porumbei angajati. Deci nu ia nimeni la nimeni banii.
    Succes la derby!

  3. celu says:

    In regula ……..nici olacrima pt acest derby…….

Spune-ti parerea

*