voiajori

Piet van de Merwe este tatal Anitei, sotia lui Hugo Batenburg. Anita si Hugo (Batenburg – Van de Merwe) sunt unii dintre cei mai buni maratonisti ai Olandei.

Cu cativa ani in urma Piet van de Merwe a luat dificila decizie de a renunta la porumbeii de general si a se reprofila pe concursurile de maraton. A achizitionat doar cel mai bun material din Belgia de la Rudi de Saer si, bineinteles, de la Batenburg-van de Merwe. Rezultatele s-au aratat imediat prin castigarea locului 2 National Maraton.

Dupa cum observam din originea porumbeilor lui Piet, baza crescatoriei sale o constituie masculul DE JONGE WITBUIK, asa ca va vom prezenta istoria Dinastiei Witbuik.

Batenburg-van de Merwe (Klaaswaal, NL) si Dinastia Witbuik

Numele Batenburg – van de Merwe este deseori asociat cu cel mai faimos porumbel al lor, De Witbuik, si impresionantele lui realizari in cursele dificile.


Hugo, Anita, Robin si Jort

Inceputul….

In 1981 un masul gut cu pene albe s-a nascut in crescatoria columbofililor Batenburg tatal si fiul din Klaaswaal. A fost inelat cu seria 81-1533120, devenita ulterior celebra international. La acea vreme tatal Bass si fiul Hugo nu erau constienti de impactul pe care acest porumbel urma sa-l aiba asupra carierei lor columbofile. Acest porumbel exceptional – reprodus din Stamvader (78-322953) x the Barcelonaduivin (72-2231371) – denumit Witbuik a avut o influenta majora asupra familei de prumbei din Klaaswaal.

Fiind de o frumusete deosebita, Bas & Hugo au considerat initial ca nu poate fi un concurent valoros. “Nu poate fi un porumbel bun”, spunea Bas Batenburg. Si s-a dovedit exact contrariul…. A avut o cariera de zburator remarcabila, castigand 14 National St. Vincent din 16.629 porumbei, 85 National St. Vincent si alte 7 premii de top in cursele de maraton. Witbuik era un zburator extrem de talentat. Dupa ce, in 1987, a fost mutat in compartimentul de reproducere, Witbuik s-a dovedit a fi mai valoros si a devenit tatal si bunicul multor campioni nationali.

Jonge Witbuik

Unul dintre cei mai talentati fii ai lui Witbuik este 91-2129010. Avea un penaj foarte matasos si era un porumbel bine echilibrat, la fel ca si tatal lui. La licitatia totala Bas & Hugo Batenburg din 1995, acest porumbel a fost cumparat de catre Co Veenendaal. Cand Co a vazut acest porumbel in licitatie si-a spus ca trebuie neaparat sa il aiba. A fost cumparat si a primit numele de Jonge Witbuik.

La o intalnire cu Guus van Aken (din Wijk Bij Duurstede), care tocmai isi vanduse toti porumbeii, Guus a amintit faptul ca intotdeauna si-a dorit un fiu din Witbuik dar nu a reusit sa intre in posesia unuia. Chiar daca nu mai avea porumbei a acceptat sa il cumpere de Jonge Witbuik de la Co Veenendaal. In primi ani dupa achizitionare Jonge Witbuik nu a reprodus niciun pui, asta deoarece era singurul porumbel din voliera lui Guus van Aken. In cele din urma a fost imperecheat si rezultatele au fost senzationale: este aproape de neconceput numarul mare de porumbei de top reprodusi de acest porumbel!

Dupa ce Hugo Batenburg and Guus s-au cunoscut si au devenit prieteni, s-a luat decizia de a reproduce impreuna din acest porumbel. Din 2005 toti puii reprodusi de Jonge Witbuik au fost mutati direct in crescatoria lui Hugo si Anita. Jonge Witbuik a reprodus ultimul pui in 2010 la varsta de 19 ani. Hugo si Anita au vandut foarte rar vreun pui al acestui porumbel. “Astfel de porumbei sunt extrem de rari si preferam sa ii pastram pentru noi”, spune Hugo, un concurent innascut si extrem de pasionat.

In acest moment pe site-ul nostru se desfasoara o licitatie cu 6 pui oferiti de Piet Van De Merwe, descendenti din DE JONGE WITBUIK.

Click aici pentru a accesa licitatia

Adaugat pe 2 Nov 2016 de |  | 6,327 views

Spune-ti parerea

*