voiajori

Schwerin 2015 “FRUMOS DAR DUREROS”!!!

Cu un ochi râdem şi cu celălalt plângem…

SCHWERIN – unul din cele două maratoane mult aşteptate în zona de vest a României, a fost anul acesta f.f greu şi nu cred că greşesc dacă spun că a fost cel mai greu maraton la care am participat eu vreodataă, fiind al 17-lea an consecutiv de când angajez porumbei la concursuri.
Pe o temperatură sufocantă de 37 grade, cu un vânt puternic pe Germania din lateral faţă şi o distanţă de peste 1000 km, pentru fiecare participant , face această etapă mult mai frumoasă, dar în acelaşi timp mult mai grea…dupa 6 zile de concurs s+au adunat în jur de 200 de porumbei dintr+un total de 1.450 porumbei lansaţi.
Sâmbată 04.07.15… 37 grade Celsius afară, ora 14.55…din înaltul cerului 409024-13 mascul, strânge aripile şi aterizează pe trapă, reuşind să ajungă acasă după o distanţă parcursă de 1.157 km şi ocupă locul 4 pe zona 2 şi locul 8 pe general. Acest mascul este o combinaţie de Emil Denys + Matterne+Wegen şi a fost angajat la toate etapele până la al doilea fond, la care nu l-am angajat, apoi a fost la Leipzig, iar la Schwerin a fost angajat pe pui de 7 zile.

409024-2013 la 10 minute de la sosire. Dupa un drum de 1157 km

409024-2013 la 10 minute de la sosire. Dupa un drum de 1157 km


Două ore mai târziu, un alt mascul 409034-13 soseşte acasă pe această arşiţă colpeşitoare şi reuşeşte să ocupe locul 5 pe zona a-2-a şi locul 24 pe general. Acest mascul a fost angajat pe pui de 9 zile şi este o combinaţie de Matterne+Florizonne+Wegen. Vreau să menţionez că la primul maraton de Leipzig 931 km, amândoi porumbei au sosit odată fiind constataţi în ceas la ora 18.56 min.

Cu ce linii concurezi la maraton?
Alin : Pentru noi doar maratonul contează, celelalte etape premergătoare sunt doar pentru a aduce porumbeii în formă maximă la primul maraton. Ne plac concursurile grele şi zona în care ne aflăm, ne permite să jucăm doar la maraton, noi fiind ultimii în judeţul Timiş, la limită cu judeţul Caraş Severin. De aceea am adus în crescătorie porumbei din linii consacrate la maraton cum ar fi: Menne+Fiicele, Emil Maternne, Emil Denys, Van Der Wegen, Kipp und Sohn, Stichelbaut, Robert Florizone…(as vrea să mulţumesc din nou pe această cale fam. Curea de la care am primit o mare parte din aceşti porumbei, pe care noi nu ne permiteam să-i achiziţionăm altfel).

Ce metodă practici şi cum motivezi porumbeii pentru cursele de maraton?
Alin : Practicăm naturalul pentru că la noi a dat rezultate, şi atunci cănd un lucru merge bine, cred că nu trebuie schimbat. Încercăm să aducem porumbeii într-o formă cât mai bună la îmbarcare, pe o stare de cuib care se pretează mai bine fiecare, facem antrenamentele în jurul crescătoriei dimineaţa şi seara, dar îi mai plimbăm şi cu maşina, dimineaţa devreme şi seara, în funcţie de temperatura de afară.

Care sunt cei mai buni porumbei ai tăi din acest sezon?
Alin: La această întrebare aş prefera să răspund după Berlin, pentru că deocamdată nimic nu este decis… totul se joacă în ultima etapă la Berlin naţional care va hotărî cu siguranţă câştigătorul acestui an la nivel de judeţ, provincie şi de ce nu naţional. Vreau doar să spun că porumbeii care îmi plac sunt aceia care clasează maraton după maraton, an după an, porumbei care se evidenţiază la AS Maraton Palmares, şi aceia care fac faţă în concursuri grele pe condiţii potrivnice de zbor, etape gen Schwerin…

Vlăduţ, îţi mulţumesc ţie şi site-ului columbofil.net, că ai pareciat munca mea şi că ai apelat la mine pentru a scrie aceste rânduri.
Felicitări tuturor participanţilor de la Schwerin…un concurs extrem de dificil, cu pierderi masive în rândul tuturor.

“Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici”

Urmează ultimul maraton al sezonului, Berlin Naţional, unde au mai rămas în luptă cei mai buni crescători şi cei mai buni porumbei din acest sezon. Eu personal sper într-o concurenţă cât mai mare, iar cel mai bun să câştige…până atunci vă doresc multă sănătate şi succes în activităţile columbofile.

Cu respect,

Alin&Cosmin Karscu.

Adaugat pe 22 Jul 2015 de |  | 2,571 views

7 pareri la articolul “SCHWERIN 2015 Karscu Alin &Cosmin; locurile 4 & 9 pe zona 2 la o distanta de 1.157 km.”


  1. habaci calin says:

    Felicitari baieti si mult succes pe viitor.

  2. ALIN TM says:

    Felicitari baieti si bafta la Berlin.

  3. ionut says:

    Sunteti printre cei mai buni la maraton din zona de vest.
    Se vor vedea rezultate spectaculoase si de acum inainte. Voi cu domnii Curea C-tin si Dinu veti domina categoria maraton in judetul timis (parere personala).
    Bafta la Berlin!!!

  4. caragea says:

    Bravo baieti si succes pe mai departe.Maratonul este special si porumbeii ptr.maraton la fel.Sa auzim de bine si la Berlin.

  5. J.C. says:

    Succes la Berlin.
    Cu stima Csipai.

  6. Cleja Bogdan says:

    Felicitari baieti.Succes la Berlin.

  7. Fam Lucaci says:

    Felicitari, ati jucat extraordinar de frumos, la cea mai frumoasa si grea etapa. Da, si Berlinul va fi frumos si e tare asteptat prin prisma concurentei, dar totusi Sweeringul e cel mai adevarat, peste 1000km pt fiecare concurent, despre Sweering nu putem spune decat VIVA SWEERING alte cuvinte sunt de prisos.
    Succes la Berlin.
    PS tin sa felicit toti MARATONISTII din vest care au jucat cu tot lotul la ADEVARATUL MARATON (1000KM) si nu au fugit de km jucand la doua capete, in fata lor i-mi scot palaria.

Spune-ti parerea

*