voiajori

Detin in mare parte porumbei de la bunul meu prieten Zeno Steinbinder si cativa cumparati de pe licitatile din strainatate si Romania. Jumatate din porumbeii de reproductie sunt porumbei de general:Janssen,Koopman, Van Dick ,Van loon,Houben,Van Hoven Uyterhoven porumbei care obligatoriu la mine in crescatorie trebuie sa claseze de la 100 la 700 km iar cealalta jumatate sunt porumbei de maraton pe care i-am introdus tot mai mult in ultimii ani in mare parte ca si origine Jan Aarden Frank Giese,Kuypers si altii! Cu toate ca acum este la moda “vaduvia” eu joc porumbeii pe metoda natural, asa ii joc de cativa ani si pe aceasta metoda am ajuns sa o stapanesc si sa o cunosc cel mai bine. Ca si pregatire le fac in jur de 2 antrenamente in cursul saptamanii ,unele chiar cu lansari individuale de la 25 km iar dimineata si seara ii las liberi sa zboare dupa bunul lor plac la ora fixa atat dimineata cat si seara.Vreau sa precizez ca nu tin porumbeii sa zboare fortat cu steagul, nu sunt adeptul acestei metode. Ca si tip de hrana folosesc mancare la sac din Ungaria extra la care mai adaug putin porumb si foarte putin grau,iar de obicei inainte cu doua zile de imbarcare le dau super sport. Cand sosesc de la concurs ii astept cu mancare extra iar in apa de baut avipharm+mumm ,urmand ca in cursul saptamanii sa primeasca ulei de usturoi cu drojdie de bere pe mancare,Naturaline,vitamine si cam atat. Ultimul fond a fost o etapa foarte buna pentru mine unde am angajat 15 porumbei si am reusit sa clasez 10.Cea mai mare bucurie mi-a facut-o masculul 0025351-2012 ,,Beisser Junior”

care anul acesta mai are locul 2 la fond Tabor pe centru,Loc 3 Judetean maraton Taucha,si acum locul 2 la fond tabor pe clasamentul general Arad+Timis si loc 1 zona 2. Precizez ca toate aceste etape au fost f f f grele ,etape cu canicula si vant din fata unde el si-a putut afirma calitatile mai bine. A fost concurat pe natural,la primul fond unde a clasat loc 2 pe centru a fost pe oua, la maraton Taucha unde a clasat loc 3 judetean a fost pe bataie la cuib inainte cu o zi de imbarcare femela lui s-a ouat primul ou, iar acum la ultimul fond Tabor unde a reusit loc 2 a avut pui de 6 zile. Ca si origine tatal este fiu direct din Beisser de la Frank Giese mascul care l-am cumparat de pe licitatie in 2010,iar mama tot pe linia lui Frank si Kuypers cumparata de prietenul meu Zeno de pe o licitatie din Germania. Avand in vedere ca are o etapa buna de maraton ,am decis sa il joc si la Berlin chiar daca timpul dintre ultimul Fond si Berlin este de numai vreo 6 zile.Am observat la el faptul ca se recupereaza foarte rapid,si de aceea am hotarat sa il mai concurez si la Berlin National.

Alin, iti dorim mult succes la Berlin National si speram sa ne intalnim la finalele acestui sezon pentru un interviu mult mai amplu.

Adaugat pe 22 Jul 2015 de |  | 3,157 views

14 pareri la articolul ““Beisser Junior” – rezultate extraordinare la fond si maraton in 2015 pentru Rosu Alin – Jud. Arad”


  1. j.costy says:

    Felicitariiiii Aline.

  2. habaci calin says:

    Felicitari grasule mult succes in continuare.

  3. lazar sebastian says:

    Felicitari Aline!!!

  4. Bianca says:

    Felicitari campionul meu iubit !!!! Mult succes in toate sezoanele de acum incolo si un ”locul 1” national!!!

  5. alin says:

    bravo alin bafta la berlin

  6. Alin Rosu says:

    Mulțumesc tuturor și va doresc succes și vouă!

  7. Alin Rosu says:

    Multumesc Calin si succes si tie la Berlin ! P.S.Calin intr-adevar si anul acesta voi ,,fi gras la cupe “:))))

  8. Zeno says:

    Mult succes Aline,
    felicitari ptr. rezultate, sper sa nu fie cum am spus si sa ai succesul meritat !! Vint in pene in contrinuare prietene mai ales ca incep concursurile de pui !!

  9. Cleja Bogdan says:

    Felicitari Aline.Succes la Berlin.

  10. Oros Bogdan says:

    Felicitări Aline!!! Succes la Berlin!!!

  11. Fam Lucaci says:

    Felicitari prietene, joci foarte frumos si cu siguranta vei fi cel mai “gras” la cupe. Din punctul meu de vedere esti cel mai bun jucator din ultimii 2 ani din Arad.
    Intr-o alta ordine de idei mi-as dori sa pot concura cu tine la toate scurtele, fondurile si cu siguranta in ritmul in care cresti ca valoare in doi ani vei fi si cel mai bun maratonist din Arad.
    A-i un procent foarte bun de clasari, si esti la fiecare etapa in top, nu la comentarii 🙂 ci pe clasament prietene.
    FELICITARI

  12. Alin Rosu says:

    Mulumesc Ionuț și îți doresc mult succes în continuare ,se vede și la tine ca ști ce vrei de la porumbei și te pricepi f bine.Ai avut un an fantastic și tu și nu pot spune decât : esti bun prietene

  13. gelu says:

    a vn masculul de la berlin?

  14. Alin Rosu says:

    Da Gelu, a venit! Din pacate nu cum mi-am dorit eu probabil fiind și o etapa cu vânt puternic din spate El clasând și facând norma la fond maturi doar cu etape caniculare și vânt din fata.Important este ca a venit și probabil va fi în top național la fond maturi!

Spune-ti parerea

*